Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bedensel olmayan sakatlık halinde ehliyet alımı nasıl oluyor?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Sevgili kardeşlerim abilerim.

Ben %51 oranında el ve ayaklardan özürlüyüm. Fakat ne elde ne ayakta her hangi bi kas kaybı falan yok. Normal bir insan gibi kullanabiliyorum araba.
Sürücü kursuna yazılacağım. Raporumda ne yazması gerekir ehliyet alabilmem için ?
Ayrıca sürücü kursuna başvurduğumda herhangi bir indirim var mı kurs ücretinde ?

Lütfen çok acil cevap yazsın bilgisi olanlar...:confused::confused:

Cevdet kardeş,
galiba ben olayı tam anlayamadım.
Hem %51 özürlüyüm diyorsun, hemde bir şeyim yok diyorsun.
Durumu biraz daha açık anlatabilirmisin?
Selamlar

Sorun sadece el ve ayak parmaklarımda. Ama herhangi bir kas problemi olmadığı için rahatça kullanabiliyorum. Yani sadece şekil bozukluğu var. Kullanma açısından herhangi bir sıkıntım yok. Ehliyet almak içi nasıl bir yol çizmeliyim lütfen yardım..

İlk olarak hastaneye Ehliyet için müracaat edeceksin sağlık kurulu uygun görür ise H sınıfı sürücü belgesi alır .................tertibatlı araç kullanır der ise ilk olarak ehliyetini alacaksın sonra arabanı alacaksın..
Sürücü kurslarında engellilere her hangi bir ind.söz konusu değildir.Ama yinede değişik sürücü kursları ile görüşe bilirsin en uygun hangisi ise oradan alırsın

benm raporumda h sınıfı ehliyet alabilr mi sorusuna belirtilmedi yazıyor.. hastaneye raporumu götürüp değiştirtmem mi lazm yoksa yeni bir kağıt mı veriyor hastane.. ayrıca ben raporu bursadan almıstım herhangi bir başka şehirde üniversitedeym üniversite hastanesinden alabilrmym bu raporu.. herhangi bir ücreti var mı ? Sürücü kusunada götürmem mi lazm raporu ? Lütfen cok acil yardımcı olun yarın son ehliyet içn..

Yeni rapor alacaksın ve ehliyet için değerlendirme isteyeceksin ehliyeti hangi ilden alıyorsan raporu da oradan alman gerekli.Genelde ehliyet özel isteğe girdiği için ücretli olur.
Üniversite hastaneleri ehliyet için rapor vermez yetkili devlet hastanesinden alacaksın..
Evet raporu alıp sürücü kursuna götürecek ve kaydını olacaksın sonra o elinizdeki raporu ehliyet alırken ilgili memur sizden alacak ve dosyanıza koyacak.
Sen treni kaçırmışsın arkadaş 1 günde nasıl rapor alacaksın en az 15 gün sürer ya..

tesekkurler artık bır dahakı doneme . raporumdaki yüzde değişebilirmi ehliyet için yenilerken ? ve raporumuda götürecekmiyim hastaneye ?

Raporunuzda ki yüzde değişir mi bilemem bunu en iyi dr lar bilir.
Yeni rapor alacaksınız neden götüreceksiniz ki hiç bir faydası olmaz.

Üst Alt