Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Becker tipi kas hastalığı ile ilgili bilgi..?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
sevgili forum sakinleri;
hastalığımın ilerlemesinden dolayı dün akdeniz tıpa gitttik.bana becker tipi olabiliir dediler ama 2 ay sonra tekrar gidince nettleşcekmiş.ama becker olma olasılı çok yüksek dedi doktor.sorum becker de nasıl bir hastalık arkadaşlar.ben yinede araştırırım ama sizin biligleriniz nelerdir

Banada Erciyes Üniversitesi tıp fakültesinde EMG testi ile Müsküler Distrofi (BECKER) teşhisi kondu.Ankara Hacatepe tıp fakültesinde Kas biyopsisi yaptırdım orada konan tanı ise İnflamatuar Myopati.Bu sonucu Kayserideki doktoruma gösterdim ve Becker hastalığı ile aynısı dedi.Becker hastalığının yavaş yavaş ilerlediğini egzersiz yapmam gerektiğini ve bol protein almamı söyledi.Şuan oturup kalkmada merdiven çıkmada çok zorlanıyorum ayrıca kaslarımda ağrı çok oluyor.

Sayın BARAN 90 ve kanka3866
Müsküler Distrofi (BECKER) tipi hasta olduğun ve hastalığın daha belirgin olan sma III tesbit edilmiş.Bu isimleri tekkik ederek benim hastalığımında aynı olması olasılığı çok fazla(Bana 30 yıl önce DMD genel tanısı konulmuştu ve bu yüzden kendimi DMD hastası olarak adlandırıyorum).
Ben 44 yaşındayım ve tutunarak kısa mesafeler yürüyebiliyorum,senin kaç yaşında olduğunu ve son durumunu öğrenmek isterim.
Sevgiler...

Merhaba PG öncelikle geçmiş olsun ben 19 yaşındayım ve kas hastası olduğumu bu yaz öğrendim şuanki durumum ise yürüyebiliyorum ama merdiven çıkmada oturup kalkmada baya zorlanıyorum ayrıca 16 yaşında lif kısalığından dolayı aşil tendonlarım uzatıldı.Saygılarımla.

bende 19 yaşındayım ama becker le sma nın ayn hastalık olmadığını biliyorum ben.geçen yürüyememye başladm

Baran geçekten çok üzüldüm ALLAH yardımcımız olsun.Sen vitamin felan kullanıyomusun peki.

kanka3866 ,tek kardeşmisiniz ve sadece erkeklerdemi acaba ve (16 yaşında lif kısalığından dolayı aşil tendonlarım uzatıldı) diyorsun hastalık teşhisi koyulmadı ise neden bu işlemi yaptılar ?

baran90,yürüyemiyorum derken acaba hiçmi? yoksa desdeksizmi yürüyemiyorsun?

7 ay süreyle destekle yürüyebildim.sonra mesela ayağımı ileri atamamaya başaladım.şu anda da tık yok.

Sayın PG en büyükleri ben olmak üzere 3 erkek 1 kız kardeşiz.Doktorlar bana lif kısalığının doğuştan geldiğini veya bi hastalık geçirdikten sonra olabileceğini söylediler ve hemen ameliyat olmam gerektiğini ilerisi için garanti verecemeyeceklerini söylediler bizde mecburen yaptırmak zorunda kaldık.Ayrıca bugün erkek kardeşimide doktoro götürdüm büyük ihtimalle bundada becker tipi kas hastalığı olabilir dedi.Kan tahlili verdi ve kardeşim ile beni gen araştırma merkezine gönderdi.
Banada hastalığı kafama takmamı ve tedavisi yok diye seni hangi doktor bıraktı dedi gen araştırması yapıldıktan sonra bana kas güçlendirici ilaçlar yazacağını ve ilerlemesini durdurabileceğimizi söyledi.

kanka doktorunun maşşallahı var.haluk bey sanki hemen bu hasta dışarı çıksın da.....hissi veriyor adama.şanslı adamsın gerçekten.
arkdaşlar birde benim sorunum var.sağ ayağımın diz kapağı bölümü biraz içeri doğru kayık yani bu 4 seneden beri beni adım atarkende rahatsız ediyordu şimdide ayağımı incelediğim rahatsız oluyorum..babam diyor yok oğlum ayağınca çarpıklık.ama bana göre var.bunun tedavisi olurmu arkadaşlar.

Baran aynı sorun benim diz kapaklarımda da var.

dediğim gibi adım atarkende çok rahatsız edici his veriyordu bana.galiba ayağımın ince olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum ben

Genç arkadaşlar,diz kapağındaki sorunlar bende de olmuştu.Bu sorunlarımın sebebi ani düşmelerde direk olarak diz kapağının yere ağırlıklı olarak vurması sonucu menüsküs denebilecek kıkırdak kırılmaları olarak tarif edilebilir sanırım.

olabilir.acaba bunu tıbbi tedavisi varmıdır.?bir sonraki kontrolde sorcam.

Evet kırılmış kıkırdaklar amaliyat ile alınabiliyor, ancak sorun az ise rahatlatıcı kremler kullanılabiliyor.Ortopedi doktoruna danışmalısın.

benim sorunum sağ diz kapağım. incinme falan değil.çarpıklık var.yani sağ diz kapağım içe doğru dönük.ama babam diyor ki sende öyle birşey yok sana öyle geliyor diyor.evet arkadaşlar diz kapağım dönük.bunun tedavisi varmıdır??

arkadaşlar bnde de sol kolumda ben var doğuştan gelen bi ben vücut geliştikçe bnde gelişiyo doktora gittim becker beni dedi ama korkulucak bi durum yokmuş şimdi ama ilerde belki sorun çıkarabilirmiş aldırma imkanı da zormuş ölüme yol açabilir miş

kas hastalıgı

ben ptc 124 ilacının çıkıp çıkmadığını bide benim hastalıgım en hafif kas hastalıgı buna faydası olacakmı acaba çünkü kötüleşmeye başladım daha fazla ilaç varsa ne zaman çıkar bilen varsa yazsın lütfen

baran90 senin diz kapagın dünük değil bu kasların zayıflamasıyla lifler yavaş yavaş özelliğini kaybediyor ve kısalıyor kısaldıkca diz kapagınla baldırın arasında bir çok kas var ayagının düz durmasını saglayan lif kısaldıkça ayagındaki dizkapagın aldında bir kemiği tutan kalın bir kas demeti var bu demet kısaldıkça diz kapağı sanki dışa doguru bükük gibi görünüyor sonuçda hastalık bir iskelet kası hastalıgı kaslar zayıfladıkça skolyoz C ,G ve bir çok kemiklerin bükük gibi görünüyor bu sadece hastalıkla ilgili bence ayagında bir çarpıklık varsa ayagında tıbbi bir müdahele yaptırma bu müdahale ayagının daha kötü olmasına neden olabilr

becker teşhisii genellikle dmd hastalıgının aynı özellikllerle izleniyor tek ayıran özellik genlerdeki delerasyon dmd ye göre farklı eksonlarda ama herşey ayhı aynı gen aynı alan ama esonlar farklı buda hastalıgın yavaş seyirini ortayaçıkartıyor ve Becker teşkisi konuluyor tanımlama zamanları çok önemli dmd 8 yaşında etkisini gösteriyor bmd ise 16 yaşında etkilerini gösteriyor ben cebeci tıp fakületesi cocuk bölümünde 1998 den buyana izlendim sonuçlar genelikle amerika boston çoçuk hastenesinde biiyopsi ve analizler orda yapıldı dejarasyon dmd ile aynı özellikleri gösteriyor olan sonuç geldi becker olabilir diye bir uyuz doktor tahlileri yenilemek istedi ve profösör demiştiki biyopsi üzerindeki proteinlerle yapılan analiz en kesin sonuçu veriyor oldugunu söyledi ve dmd olarak teşhis kesinlikle konulmuş oldu bu analiz işleri en iyi sonuöları veren boston çoçuk hastanesi ve dmd kendi içinde de ayrılıyor ve bu zayıf ,şişman,yavaş dmd ve hızlı dmd diye ayrımlara giriyor yani genç yaşta yapılan tahlil sonuçları başka hastanelerde deyişe biliyor bir hastaneyle başlayıp bir hastaneyle bitireceksin bmd de kendi içinde genlerin mutasyonları diye ayrımlara giriyor bmd daha hızlı yavaş gibi

s.a kardeşler bende becker muskuler dıstofi hastasıyım merdivenleri cıkmada oturup kalkmada yokus cıkmada zorlanıyorum bazende yolda yürürken düşebiliyorum :(

arkadaslar hepinizin ALLAH yar ve yardımcısı olsun öncelikle benim 2 kardesimde becker hastalığı teshisi konulmamasına rağmen en yakın kas hastalığı olarak görüyoruz ve yaklasık olarak 10 senedir herseyi deniyoruz fakat henüz bırakın tedaviyi tanı dahi koyulamadı bu yüzden alternatif yollarla beraber yinede bu genetik bilimcilerin bu ülkede gereksiz insanlar olduğunu düşünmeye basladım gercekten hiçbirsey yapmıyorlar ... yinede tavsiyem olarak algılarsanız sewinirim kocaelide dolphin iş merkezinin içinde prof.dr.erbil dursun beyin muayenehanesinde ablam tedavi gördüyor ve olumlu tepkiler alıyor ama kimseyi fazla umutlandırmadan cünkü oda bu hastalık karsısında denemeler yapıyor aslında felçli ve spastike özürlü insanlar için calışmalarıyla ünlü beyefendi... astranot eğitiminde kullanılan bir cihaz ve hava boşluğu en aza indirilen bi cihaz ve insan içinde yürüyebiliyor biz denedik ve sanırım dewam edeceğ,z sizede bi faydası olabilir diyerekten araştırmanızı tavsiye ederim ve bu cihaz türkiyede sadece fenerbahce spor kulübü ve erbil beyde mevcut...sizde herhangi bi aşama görür veya duyarsanız haber vermenizi isterim....

Üst Alt