Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başkasına ait bir aracı bir engelli aparat takarak kullanabilir mi?

c-legg

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bununla ilgili bir konu açılmış ve sorulmuş!

Bu kadar orjınal bir yasa olabileceğini sanmıyorum..Bu nerde yazıyor ? Paylaşırmısınız..

Engelli portatif aparatı ile nasıl bir başkası ile aracını paylaşarak kullanamaz?

Cevap için şimdiden tşkrler.

Böyle bir şey mümkün değil. Neden böle bir düşünceye girdiniz?

ancıl;
Şimdi birincisi bir ehliyetimiz var..bunda özel tertibatlı araç kullanabilir diyor!
İkincisi sağlam insan başkasına ait ruhsatla araç kullanıyorda biz niye kullanamıyoz?
Kullandığı araç gereçler ibaresinde özel tertibatlı yazıyor.B sınıfı ehliyette o zaman gözlüklü adamda başkasının aracını kullanamaz mı? Ehliyet ehliyettir.Sınıflar sadece araçların özellikleri ile ilgili!!!
Arabam yok ama araba kullanmaktan nasıl mahrum kalırım? İnsanlığa aykırı değil mi? Portatif aparatlar var..
Bu kullanamama sebebinin yasal metnini buraya aktarırsanız sorum cevap bulmuş olur.
Ama böyle farazi cevaplar pek hoş olmuyor.

Çünkü araca donanım takılması için o donanımın araç üzerine tescil edilmesi şart. Tescil yoksa, donanım da yok hükmündedir. Ve tescil esnasında ruhsata "Araç sahibinden başkasının kullanması yasaktır." ibaresi eklenir (trafik yönetmeliği 53/4). Buradan hareketle mantık...

Oturanboğa;

Mantık lıymış hemde çok paran yoksa araba bile kullanamssın engelli isen....

Arabası olmayan sağlam insan başkasının aracını kullanıyor ama aparatı olan adam araba kullanamıyor.hımmm

Pozitif ayrımcılık bu olsa gerek hemde ilk madde hımmm

Evet mi ,hayır mı?

Ben kullanırım arkadaş alırım bir portatif tak sök aparat dayımın arabasını kullanırım..

Ehliyet sorana da ehliyetimi gösteririm.Ama bu araba sizin değil diyenede çaldım derim...:D

Cvp için tşkrler.

Üst Alt