Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka şehire taşındığımda maaşım bakım maaşına dahil edilir mi?

fenerlii

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler Kalem hocam.

1 ocak 2018 tarihiyle kişi başı gelir 967,27 lirayı geçmiyorsa sorun yok demişsiniz.

Benim sorum da şu;

Babam kamu görevliliğinden emekli. Şimdi maaşına baktım 1994 lira. Eve giren bu bir de üç ayda bir alınan engelli maaşı var. İnternette yaptığım araştırmaya göre 1796 lira. Evde bakım ücreti buna dahil edilmiyor diye bildiğimden onu es geçiyorum.

1994+(1796/3)=2592 lira ediyor aylık gelir.

Ben; kısa bir süre sonra evden ayrılıp bir kamu kurumunda çalışacağım, farklı bir ilde yaşayacağım yani. Bu durumda evde annem+babam ve kardeşim kalacak.

Kişi başına düşen gelir; 2592/3=864,22 lira ediyor.

Benim farklı bir ilde yaşarken alacağım maaş, bu durumu etkileyecek mi? Forumda okuduğum kadarıyla etkilemeyeceği yönünde ama yine de tekrardan bir sorayım dedim. Yani ne olursa olsun sen de bu ailenin bir parçasısın, ailene de yardım etme yükümlülüğün var denilerek maaşım da eve gelir olarak gösterilir mi?

fenerlii

farklı bi yerde işe başlıcakmışsınız halıyle ikametınız o farklı il de olacak.ve sen babanların olduğu hanede görünmicen halıylede senın maaş babanların gelirine dahil edilmicek babanlarda 100 liralık gibi bi avantajla maaşlarını almaya devam edeceklerdir.sizin maaş sıkıntı olmaz rahat olun

@fenerlii farklı ilde çalışırsan ve ikametin de farkı ildeyse elbette babanların hane gelirine dahil edilmezsin. ama göstermelik adres değişikliği yapıp babanlarla yaşamaya devam edersen babanların hane geliirne dahil edilirsin. ama sende böyle bir şey olmayacağına göre ayrı ilde yaşayıp çalıcagına göre sorun olmaz. ikamet değişikliği yapmayı unutma ama.

lakin hanede kişi değişikliği olduğunda bu durumun en geç 1 ay içinde evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmeniz gerekmektedir. yani siz ikamet değişikliği yaptıktan sonra hanede kişi eksildiği için bu durumu il müdürlüğüne bildirmek zorundasınız. onlar hanede kişi başına düşen aylık geliri yeniden hesaplar ve sorun çıkmayacagından aylık devam eder.
ayrı ile taşındıktan sonra en geç bir ay içinde bu bildirimi yapmayı unutmayın lütfen.

NOT: eger bakıcı iseniz ya da bakıma muhtaç engelli sizseniz bunu lütfen bana yazın. bu durumda yukarıdaki cevabım tümden değişir çünkü. ama bakıcı değilseniz, bakılan engelli değilseniz yukarıdaki cevabım geçerlidir.

gelelim 2022 aylığına.

2022 aylığında gelir hesabına alınan evde bakım aylığı da dahil edilir. 2022 aylığında sadece alınan 2022 aylıkları dahil edilmez. bu durumda hanede 4 kişi olsanız bile sınırı geçiyorsunuz. hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL'yi geçtiği takdirde 2022 aylığı kesilir.

dolayısıyla yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra alınan 2022 aylıkları kesilecektir bilginiz olsun.
h
ane geliri sınırı geçtiğinde vakıf mütevelli heyetinin "muhtaçlıktan çıktıgı" kararına binaen 2022 aylığı kesilecek. bu yuzden yersiz ödeme iddiasıyla borç çıkartılmayacak. sadece aylık kesilmiş olacak.
hane sınırının geçtiği konusunda bildirime gerek yok. sosyal inceleme yapıldığında durum anlaşılacak ve gereği yapılacaktır zaten.
sadece ilerde 2022 aylığının kesileceğini ve sebebini, şimdiden bilmenizde fayda var.

Üst Alt