Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka ilde yaşayan ben, ablama vasi olabilir miyim? [Hukuk]

EROLLL

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
%90 raporlu ablam var ve sıfır araba almak istıyoruz ..noter vasılık kararı ıstedı mahkemye gıtmemız gerekıyormus..annem 60 yasında babm 62 ablam aılemle kalıyor..bense ıstanbuldayımm vası olarak mahkeme benı tayın edebılırmı..bu mahkeme ne zkadar surede bıter?

Teorik olarak evet, olabilir. Ama hakimi ikna etmek kolay olmaz...

Vasisi bulundugum ablamın %90 raporu var.ben devlet memuru polisim memleketime tayin isteyebilirmiyim?bununla ilgili ne yapmalıyım?

Aşağıdaki maddeden vasisi bulunduğunuz ablanızın öncelikle sizin görev yeriniz olan ilde tedavi ve bakımının mümkün olmadığını ya da bulunduğunuz yerin ablanızın sağlık durumunu tehlikeye sokacağını rapor ile isbatlamanız gerektiği anlaşılıyor.

MADDE 13- Memurun sağlık mazeretine dayanarak yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; kendisi, eşi, annesi, babası, bakmakla yükümlü olduğu çocukları ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığı veya mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi gerekir.

Var olan devlet hastanesi raporu yeterli değil mi?raporunda surekli ibaresi var oranda %90..oranın düşme ihtimali var mı?

Erol Bey normal sağlık raporu demiyor, tedavisinin orada mümkün olmadığına ya da orada bulunmanın kısıtlının sağlığını tehlikeye sokacağına dair rapor diyor.

Bilgileriniz için teşekkür ederim. ..Zihinsel engelli olduğu için kirada kaldigim için ablami istanbul a yanıma getirdigimde ruhsal yönden koy yasantisinda hep bu yasa geldiği için ruhsal sıkıntıları bariz olarak arttı .Raporda bulunduğu m yerin şartları hastalığı tetikler nitelikte.

Rapor oranı düşer mi devlet hastanesi raporundaki ağır özürlü olduğu belirtilmiş. .

İşte o yönde bir rapor çıkarabilirseniz olabilir gibi. Yalnız sadece eğitim ve araştırma ile üniversite hastanelerinden alınması gerektiği belirtiliyor.

Tekrar sağolun. ..peki bu yeni raporda da bir oran olacakmi engellinin durumunu gosterecek?

Emin değilim ama engelin ve oranın gösterildiği rapor ile bu rapora dayanılarak verilen vasi kararı var zaten, bu yüzden oran gerekeceğini sanmıyorum.

Anlıyorum sadece engellinin o ilde hayatını zora sokacak sağlığını tehlikeye düşürür dusurmeme boyutu değerlendirilmiş olacak.

Maddeden ben de öyle anladım.

Üst Alt