Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka bir ilden arabayı daha ucuza buldum. Almak için oraya gitmem şart mı?

yasar2456

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
3
Merhaba,

ben bir araç alacağım aracaın fiyatı bulunduğum ilde 29.500 ama tanıdık vasıtası ile başka bir ilde bana bayağı uzak olan bir ilde 27.500 e bırakıyorlar ötv indirimli
benim h sınıfı ehliyet var ve raporda özel tertibatlı araç kullanır diye ofluyum.
şimdi ben bu uzak ilden alsam arabayı o ile gitmem gerekir mi yoksa başka yolu var mı varsa nasıl

teşekkürler?

Noter satışı için vekaletle işlem yapılabiliyor olsa gerek. Güvendiğiniz birine vekalet verip alımı gerçekleştirebilirsiniz bence.
Sakat olmak bu konuda özel bir düzenlemeye tabi olmayı gerektirmiyor. Bayii bu alışverişin olup olmayacağını biliyor olsa gerek!?
Yalnız, orada tescilli aracın vergisel işlemleri de o ilde yapılır. Bu belki sorun yaratabilir. Ama onu da bayii işi biliyorsa çözebilir bence...

bence ucuz oldugunu düşündügün bayii ile irtibata geç çünkü bazı optionlar vs eklenmemiş olabilir tam sor araştır dedigin gibi ygunsada bayii zaten gerekli kolaylıgı saglar çünkü mal satmak ister oda ellerinden geleni yapacaklardır eminim. hayırlı olsun şimdiden

Sıfır araç alıyorsan arabaya özel donanım takılmadan ötv muafiyeti işlemleri yapılamıyor. Maliyeden ötv muafiyeti tutanağı alınmadan bayi aracın faturasını kesemiyor. Bütün bürokratik işlemleri aracı aldığın ilden takip etmen gerekecek. Faturası olmayan plakasız aracı alıp trafiğe çıkamıyorsun. Bütün bunları gözönünde bulundurup tekrar düşünün derim.

Sema;

merhaba sema şimdi alacağım araçı ötv muafiyeti tutanağını alırsa arabayı satan yetkili daha sonra faturayı keserse ve benim veya firmanın bir adamı bu aracı kamyona veya çekiciye yükleyip bulunduğum şehire getirirse ve diğer kalan işlemler benim bulunduğum ilde yapılmazmı.arada 2000 tl fark var tabi bu fark tanıdık vasıtası ile oluyor yoksa herkese değil.tabi bu konuları araç alacağım yerlede görüşeceğim ama önceden bir bilgim olsun diye yazıyorum yani başka bir ilden alınca benim söylemiş olduğum şekilde oluyormu veya nasıl teşekkürler .
Aracın tertibatı takılması,onaylanması,plaka,ruhsat,sigorta vb.işleri kendi ilimde yaptırabilirmiyim.

Maliyeden ötv muafiyet tutanağı için gelen memur , özel donanımı inceledikten sonra tutanağı imzalıyor. Normalde prosedür böyle ama o memurun insiyatifine kalmış donanım olmadan tutanağı imzalaması . Tutanağı aldıktan sonra plakayı kendi ilinizden çıkarabilirsiniz. Aracı , kamyon veya çekiciyle bulunduğun ile kaç TL 'ye getireceklerini de öğrenin bence.

teşekkür ederim sema vermiş olduğun bilgi işime yarar,o zaman ilk önce tertibat takılacak tse onayı ve tertibatın faturasıda olacak mı yoksa sadece tertibat takılı tamam mı diyecek .bu işlemler olurken benim bulunmam gerekiyormu.bu bölümde bilgim yok diğer olacak işlemler ok.kusura bakmayın sizede çok soru soruyorum ama .teşekkür ederim .

Bütün belgeleri (noterden onaylı proje v.s.) ve araçta donanımın bulunup bulunmadığını inceliyor , sonra imza atıyor , o esnada sizin de orada bulunmanızı istiyorlar . Ama dediğim gibi tutanak için gelen maliyecinin tutumuna bağlı , beni çok uğraştırdılar bu kadar sorunla karşılaşacağımı bilseydim kendi ilimden araç alırdım. Size daha insaflı memurlar denk gelir belki :)

Merhaba Arkadaşlar

araçı bulunduğum ilden aldım ve araca aparat takıldı
aprat ve muayene ve noter masrafı ve projeler dahil 550 tl verdim bazı illerde bu fiyata sadece aparat taktıranlar var.

maliyedende memur ney de gelmedi ötv muafiyeti için, sadece ben 2 kere bayiye gittim birinde nasıl bir aparat istiyorsun tarif et ona göre yapalım dediler ve sanayide aynı benim durumumda olan birisinin aracını gösterdim ve bunu gibi istiyorum dedim ve 3 saat sonra tamam dı

ve birde emniyete ruhsat için gittim ve imza attım bayide biz çıkınca seni ararız dediler.

hepsi bu kadar,
demek ki her ilde bu işler değişik yürüyor? anlatılanlara göre .

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın .
Her ilin , her memurun keyfine göre değişiklik gösteriyor evet :)

yasar2456;

Hayırlı olsun.

Ben daha önce aparat görmedim, nasıl birşey olacağını merak ediyorum
Aparat takıldığında pedallar devre dışı kalıyor mu ?
Sağlıklı bir birey bindiğinde de kullanabiliyor mu ?
(örn ben hastalanabilirim, beni kim götürecek)

Arabayı çok bozuyor mu

Tinme kardeş aparat çok güzel herhangi bir bozukluk yok normal bir insan bindiğindede sürebilir ama h sınıfı ehliyetin varsa senden yani ruhsatta araç sahibinden başkası kullanamaz diye yazıyor?? tabi hasda olunca başka birisi seni hastaneye götürmek için sürerse ona bir şey diyemem o seni çeviren polis veya jandarmanın insiyatifine kalmış.ama tolerans tanırlar diye düşünüyorum???selamlar.

yasar2456;

Teşekkür Ederim...
Peki herşey elden oluyor mu Fren+Gaz+Debriyaj ?
ister elden ister ayaktan da kullabiliyor musun ?

Böyle modelleri de var mı ?

Siz istediğiniz şekilde, bilinçli yaptırmışınız, onun için soruyorum

tinme;

Her şey elden oluyor ama otomatik vitesli benim kullandığım araç yani gaz ve fren elden bunu birde debriyajı bağlarsan çok zor olur çünkü zaten bir elin sürekli direksiyonda diğer elinde sürekli aparatda ayakları zaten kullanamıyorum onun için o şekilde olmaz zor olur vites değişeceği zaman o anda debriyaj için aparata basacaksın o andada vitesi atacaksın ve aynı anda direksiyondada dikkatli olacaksın yani omurilik felçli birinde mutlaka otomatik vites olması lazım .Tabi normal bir insan binincede gaz ve fren i kullanabiliyor aparat varken binende zaten denemek için aparatla kullanıyor.

Üst Alt