Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bası yarası olması fizik tedavi hastanesine yatışıma mani sayılır mı?

Post ozzy

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Trafik kazası sonucu boynumda C4 C5 kırığı olmuştur ameliyatı kazadan 56 saat sonra yaptıkları için o süre zarfında acil de sert plastik sedye üzerinde yattım bunun sonucunda kocaman bir bası yaram oluştu Kasım ayında geçirdiğim kaza bugün yara hala tedavisi devam etmektedir yara tedavi Hastanesi'nde iki sefer vakum tedavisi uygulandı 7 Şubat'ta tekrar randevum var belki tekrar vakum tedavisi uygulanabilir bilginiz için birkaç fotoğraf atıyorum . Tecrübeli arkadaşlara soruyorum bu yarayla fizik tedavi hastanesi kabul eder mi.

Fotoğraf ekleyemedim nasıl eklendiğini bilen varsa bilgi verirse sevinirim.

Post ozzy

Hem kabul etmezler ama hem de sağlığın açısından iyi olmaz zaten. Bence önceliği yaranın iyileşmesine vermelisin. Ama bu arada evde yapılabilecek tüm fizik tedavi hareketlerini yapmaya devam etmelisin. Canını sıkma fizik tedavi gecikiyor diye. Evde boş durma kafi.

Oturan boğa teşekkür ederim abi . Fizik tedavi gecikiyor diye üzülüyordum ama beklemek en iyisi.

ademirci74 teşekkür ederim

Post ozzy

Hayır, eğer evde yapabileceğin şeyleri yaparsan, %10'luk bir kaybın bile olmaz. Eğer ne yapman gerektiğini bilmiyorsan, bir fizyoterapisti eve çağır, birkaç seans eğitim al, sonra kendi başına (ailenle) fizik tedaviye devam et. Fizik tedavi hiç bir zaman atla-deve değil. Basit, kuralları belli, sistematik olunduğunda her zaman fayda sağlayan bir şeydir.

Evde fizik tedaviye devam ediyorum. Yoğun bakımda fizyoterapist gerekli hareketleri göstermişti aileme düzenli olarak yaptırıyorum. Sadece oturma çalışması yapmıyorum bir şey olur diye korkuyorum sizce ne yapmalıyım?

Post ozzy

Starlock havalı minder almalı ve hem oturmaya devam ederken hem de denge çalışması sürdürmelisin.

Ayrıca yatak olarak da 3DEA yatak şiltesi kullanmanı öneririm. Böylece yatarken yara riskini de bertaraf etmiş olursun.

Sakın gününü yatak yatarak geçirme. Havalı minder alabilirsen, günde birkaç defa kontrollü şekilde tekerlekli sandalyeye otur ve sosyalleş.

Boru tipi havalı yatak kullanıyorum. Bir aydır evdeyim fizik hareketlerini düzenli olarak yapıyorum. Sadece oturma çalışmasını yapmadım çünkü evdekiler korkuyorlar fizik tedavi Hastanesi'nde ne yapacaklarsa yapsınlar diyorlar. Sadece oturma çalışması için birkaç seans fizyoterapist çağırabilirim.

Üst Alt