Tamam özlem sahra anladım.Kalçam dediğin yer alta gelen kısım olması lazım.
Şimdi ..yara bakımı bir bütün.her halde sende birşeyler öğrendim.gazlı bezinden steril penselere kadar pansuman aletlerinin olması lazım.
Ben zaten yukarıda yazmıştım,aradan zaman geçtiği için yarayı arada nemlendirme gerektiğini unutmuşum. Ben pansuman için yatağa geçiyordum.Ayna ile yaranın durumuna bakarak temizliyordum vesteril gazlı beze serum yani izotonik dökerek yarım saat nemlendirme yapıyordum
Beslenme ile ilgili sorun vardı ben devamlı devamlı dengeli beslendiğim için bu konuda araştırma yapmamıştım ama bir site buldum.Bu siteyi sık kullananlara eklersen gidip gelip okursun.Oldukça uzun yazmışlar,ama tibbi
http://http://www.7gunsaglik.com/yara-bakimi-nasil-yapilir-yara-bakimi-egitimi.html
Şİmdi sana bir minder tarifi vereceğim. Bunu yaraları olanlardan öğrenmiştim ve ben yaptırdım.günümün çoğunu o minderin üzerinde geçirdim.Dünyalar benim olmuştu .yatmaktan nefret ediyordum
koltuk yapımında kullanılan 10 cm. kalınlığında kaliteli gri sünger aldırdılar. bunun üzerine yumuşak kumaştan kılıf diktirdiler.Çıkarılıp takılması için fermuarlı olacak.
bu minder sandalyenizin minderi ölçüsünde olacak. sonra minderin yaraya değecek kısımını oyulması gerekir. Üzerinde test ederek yaranın çapını ayarladım ve biraz daha büyüğünün ölçüsünü alarak daire biçiminde (veya oval da olabilir )tekrar koltukçuya gönderdim
Benim yaram da sağ tarafta idi ama 2 taraflı olarak oydurdum.
tıpkı gözlük çerçevesi gibi düşün
10 cm lik kalınlığındaki süngeri 2 cm kalacak şekilde oydurdum.ortadaki 2-3 parmaklık oyulmamış kısım kuyruksokumuna denk geliyordu.
koltukçu yumuşak olsun diye onların lif lif duran elyaf gibi maddeleri var ,onlardan oyukların içine azıcık koymuş
Çok uzun anlattım.Buradaki amaç yarayı baskıdan kurtarmak.
Boyum kısa.10 cm lik minderde ayaklarım ayaklıklara değmiyordu.Kendimi biraz havada yürür gibi hissediyordum.
çok çok çok işe yaradı.
Hala minderim duruyor.Herkes kendi yarasına göre ayarlayıp yapabilir.Resim yüklemesini bilmiyorum.Onun için görseli yok.
Geri kalan pansumanını da bildiğin gibi yaparsın.Anlamadığın birşey olursa tekrar sorarsın