Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Banyo yapınca uykum gelmiyor ve ayakda gezesim geliyor. Bunun nedeni nedir?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
636
Reaksiyonlar
369
Banyo yapınca uykum gelmiyor ve ayakda gezesim geliyor. Bunun nedeni nedir?

Banyo yapınca insanın süslenip dışarı çıkası geliyor. Saçlarıma bakım yağı sürüyorum mesela, parlıyor ve yumuşacık oluyor. Dışarı çıkıp göstermek istiyorum.

Böyle bir şey mi? :ROFLMAO:

EVET BENDE BANYO YAPMAKTAN KORKUYORUM.
BANYO YAPMAYI ÇOK İSTİYORUM AMA ÇOĞUNLUKLA BİRDEN VAZGEÇİYORUM.

SABAHLARI YÜZÜMÜ YIKAMAKTAN KORKUYORUM.

Acaba ben sudanmı korkuyorum?

Çocukluğunuzda su ile alakalı bir travma yaşamış olabilir misiniz? Leğende yıkanan nesil olarak suya karşı duyarlılığım yüzünden çocukluğumda denize girmek için uğraştığım zamanlar olmuştu.

@Yuyu,

ÜSTÜNE BASTIN İÇİMİ HEYECAN KAPLIYOR O AN.

@AYLAK ADAM,

DERİN SULARLA ALAKALI RÜYALARDA GÖRÜYORUM.
SUDAN ÇOK KORKUYORUM GENEL OLARAK.

Özellikle denize girdiğimde başımı hiçbir şekilde suyun içine sokamazdım, dediğim gibi çocukluk travması olduğunu düşünüyorum.

Elbette doktoruna sormadan fikir vermem yanlış olur, ancak ben zamanla yavaş yavaş deneyerek kırmıştım korkuyu. Doktorunla konuş, sonra yavaşça üzerine giderek sorun olmadığını anlayacaksın.

EVET ABİ BANYO YAPINCA MUTLU OLUYORUM ve İÇİMİ HEYECAN SARIYOR.

Kıpır kıpır oluyorum.

ben de bu gece banyo yaptım
uykumu çıkardı ve hem fiziksel hem ruhsal olarak rahatladım
"su varsa hayat vardır"
bedenimizin %80'i su
su banyo yaparken bedendeki negatif enerjiyi yok ediyor belki de ondan

@aydünyavaz,
Psikotik bozukluktan kaynaklı olabilir.

Belirtilerinden birisi de az banyo yapmaları.

Kesin bundandır demiyorum ama bu da cepte dursun.

-------------------------------------------

Bu arada nedense dedemde de yıllardır su korkusu var. Yaşlılıktan değil, gençliğinde de korkuyormuş. Korkusundan tek başına banyo olamıyor, hep yanında birisi gerekiyor.

Bunun sebebi ne olabilir? (Yıllardır bilindik psikolojik bir rahatsızlığı yok.)

80 yaşındaki bir adamı hiç rahatsız etmeyin bence🙂bu yaşa kadar gelmiş bırakın öyle devam etsin.

Hidrofobi genelde suyla ilgili travmatik bir deneyim sonrası gelişir.. psikolojik bir durumdur.

@berke26,

Sıcak suyun rahatlatıcı etkisi var. İnsanı rahatlatıyor.. Serotonin salgılandıgını bilmiyordum. Mevsim yaz olsa ne güzel olurdu. Güneşlenmekte Serotonin salgılatıyor diye biliyorum. Vucumuzda hormonlar salgılanıyor sanırım nasıl salgılandıgını tam olarak bilmiyoruz.. Bilsek kendi kendimize iyi gelebilir daha iyi hissedebiliriz@OguzHan112

@berke26,

Banyoda daha önce düştüyse filen ondan korkuyor olabilir. Bendede deprem de olmuştu Walker la yürürken depreme yakalandım, çok uzun zaman Walker la yürürken hep deprem oluyor gibi geliyordu. Vücut bir tranva geçirince istemsizde olsa etkileniyorsunuz.

banyo yaparken birileri beni izliyor gibi oluyor

Özellikle yaz ayları çok faydalıdır.
Duş sonrası gözenekleriniz açılır.Vücut rahatlar.
Aydın Beyin söylediğinin tersine uykusuzluk çekenlere birebir tavsiyemdir.

Bu arada şöyle bir bilgi vermek istiyorum:

Her gün banyo yapmak egzamaya yol açabilir.

Bu yüzden gün aşırı banyo yapmanız daha faydalı olacaktır.

Özellikle de hijyen açısından mümkünse gece yatmadan önce değil, sabah kalktıktan sonra banyo yapın.

Çünkü yatmadan önce yaparsanız yatak ve yastıktaki tükürük, kıl, saç yağı, kepek vb. pislikler vücudu yine pisleyecektir.

Ama sabah kalktığınızda banyo yaparsanız bu pislikleri de yıkarsınız.

@aydünyavaz,

Freud'un rüya yorumlarında rüyaların istek duygu ve düşüncenin sembolik olarak yansımasıydı. Denizden korkman ve rüyanda deniz görmen normal. İsteğin gerçekleşmesi durumu var rüyada zaten banyo yapmayı da istediğini yazmışsın. Hatırladığım bir örnek vereyim.
Freud'un kıçında çıban çıkar ve çok rahatsız olur oturamaz. Sonra rüya görür. Rüyasında ata bindiğini görür. O çıbanla ne yapamaz en zor iş ata binmesidir. Eğer ata binebiliyorsa o çıban yoktur. Rüyasında böyle rahatlama sağlar.

@berke26,

Sabah banyo yapmayı deneyeceğim ben. Yoksa akşam banyo yapınca uykum kaçıyor.

@OZANS,

Neden böyle oluyor sebebi kullandığımız ilaçlarmı yoksa?

Banyo sonrası uykusuzluk birkaç nedenden kaynaklanabilir:

1. Sıcaklık Değişimi: Eğer banyo sırasında sıcak su kullanıyorsanız, vücut ısınız artar. Vücut sıcaklığının artması sizi dinç hissettirebilir ve uykuya geçişi zorlaştırabilir. Uyku için ideal olan, vücut sıcaklığının düşmesidir.

2. Enerji Artışı: Banyo, kan dolaşımını hızlandırabilir ve enerjinizi artırabilir. Özellikle duşun sonunda soğuk su kullanırsanız, bu sizi daha da uyanık hissettirebilir.

3. Zihinsel Canlanma: Duş almak, zihni rahatlatırken aynı zamanda uyarıcı bir etki de yapabilir. Özellikle duş sırasında düşüncelere dalıyorsanız, bu beyninizi aktif tutabilir.

4. Gece Rutinine Uymama: Eğer banyo yapmak, normal uyku rutininizin bir parçası değilse, bu durum biyolojik saatinizi etkileyebilir.

Ben çocukken denizde çok açıldım ve sahile çok uzakken ayağıma kramp girdi. Sahile nasıl yüzdüm gel bana sor. Ardından ayağım iyi olunc bu sefer zıpkınla dalayım dedim. Suya dalınca suda olduğumu unuttum ve şnorkelden hava çektim halbuki suyun içinde olduğum için su yuttum. İki kez travma yaşadım. Uzun süre banyoya dahi giremedim. Sudan çok korktum. Aradan 15 yıl geçsede artık yüzmeyi hiç sevmiyorum. Nefesimi tutamıyorum. Artık yıkanmada sorun olmuyor. Banyoyu çok seviyorum, hergün yıkanırım, çok rahatlatıyor ama yüzmeyi hiç sevmiyorum

Bende yüzmeyi biliyorum ama derin suların ortasında olmayı istemem/istemiyorum. Bu derin yerlerde yüzmeden durmak beni korkutur.

Üst Alt