Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bana sormadan bakıcımı değiştirdiler! Ne yapabilirim?

laremm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

bu forma yeni katıldım ama misafir olarak konuları yakından takip ediyordum. Bu formu kuran herkesten allah razı olsun.

Benim bir konu hakkında sorunum var kısaca anlatayım: yaklaşık 2 yıldır ablam benim bakıcım konumunda fakat ablam ayrı evde yasamaya basladı beni de yanına sık sık alır tüm ihtiyaçlarımla ilgilenir halende öle çok memnunum.
ben yürüme engelliyim. hatta bu yazda temelli ablamın yanına yerleşmeyi düşünüyordum ablamda bunu istiyodu. çünkü benim vurdum duymaz çok ilgisiz bana zaman zaman kötü davranan kötü bir ailem var. ablam da bu yüzden evden ayrılıp kendine yeni bir ev tuttu.
Neyse sorun şu: Annemler benim bakıcı parama göz dikmiş durumdalar bana ve ablama sormadan kafalarına göre shçek'e başvurmuşlar hesap açmışlar kendi adlarına annemin üzerine ve bugünde gittiler biryerlere.
bu nasıl oluyor ben ablamla yasamak istiyorum ablam bana ğözü gibi bakıyor bu evde yaşamak istemiyorum.
Bu konu hakkın'da ne yapabilirim sesimi kime duyurucam

şimdiden teşekkür ederim herkese selamlar saygılar.

buna imam o.......... cemaat s............... denir shçek e başvurup şikayet edin insanın ailesi böyle yaparsa yabancıya bişey dememeli yazık çok yazık

keşke yazıyı gün içerisinde okuyabilseydim ben yarın tanıdığım sosyal hizmetler il müdürlüğünde ki arkadaşımı arayıp elimden geldiğince sizin için bilgi edinip haber vereceğim.inanmıyorum ya .diyecek söz bulamıyorum inanın yazarken ağlıyorum bune insafsızlık çü kuruş para için... kardeşim allah yar ve yardımcın olsun inş. dualarım seninle..

Sağolasın kardeşim ilgilendiğin için.bakalım bende araştırıyorum ama elim kolum bağlı ablamda bilmiyo ne yapıcağını o da şaşkın zaten bu işe hem de annemlerle kavga etmek istemiyo biraz çekimser davranıyo.
Bana bıraktı sen ne dersen kimin bakmasını istersen o sana bakabilir diyo. yani bütün iş bende sanırım öle tahmin ediyoruz.
tekrar teşekkür ederim bişi öğrenirseniz beni çok sevindirirsiniz.
Allaha emanet olun kardeşim

ablanın yanına taşındıgında, shçeke başvurup durumunuzu ızah edersınız hallolur.

Yasal olarak bakımı yapılan kişi kimi isterse onu bakıcı olarak atayabilir. SHÇEK'na başvurduğunuzda istediğiniz değişikliği yaptırabilirsiniz...

yaşınız kaçtır eğerki 18 yaşından kücük iseniz ki vasiniz anneniz ve babanızdır bu yüzden olmuş olabilir...fakat 18 yaşından büyük iseniz ablanızla birlikte oturduğunuz evde ikametini gösterdikten sonra SHÇEK e başvuru yapmanız takdirde bakıcınız tekrar ablanız olacaktır bu konuda çok fazla tedirgin olmayın çünkü yasalar sizden yana

Üst Alt