Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Baklofen pompasını ilerleyen yıllarda çıkartan var mı?

HasanREİS

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
6
Merhaba arkadaşlar omurilik felçlisiyim 2 yıl önce aşırı kasılmalarımdan dolayı baklofen pompası takıldı fakat çok talihsizlikler yaşadım pompa yerinden oynadı, sırtımdaki yarada akıntılar oldu 6 kez ameliyat olmak zorunda kaldım şuan bir sıkıntı yok ama hareket ederken hep bir tedirginlik var 2 yıl içinde ilacın dozunu düşürüp pompayı çıkartmak istiyorum hiç baklofen pompasını çıkartan var mı? Şimdi kasılmaları nasıl çok merak ediyorum?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Pompa genelde ömürlük. İlaç bittiğinde veya pompa bir şekilde devreden çıktığında vucud ilaç yoksunluğuna giriyor. Ama bunu öğrenmenin en iyi yolu ilaç dozunu kademeli düşürün. İlk düşürmelerde vücut alışana kadar en az 2 hafta bekleyin. Eğer sorun olmassa dozu düşürmeye devam edin.
Sizde his ve hareket varmıydı? Pompadan sonra kasılmalar bittimi? Eğer hareket varsa pompadan sonra güç kaybı oldumu?

His ve hareketlerim var pompa kasılmalarıma çok iyi geldi fakat pompa bende sıkıntılar çıkarttı kateter yerinden oynadı bir kaç kez ameliyat olmak zorunda kaldım pompanın İyileşmeyi geciktirdiğini söylüyorlar bu yüzden çıkartmak istiyorum pompanın dozunu kademeli olarak düşünüyorum puana kadar kasılmalarım çok artmadı ama çıkartırsan çok artacağını düşünüyorum

Bu konuda deneyimi olan var mı arkadaşlar?

Kasılma

Ben yaklaşık 6 yıldır omurilik felçlisiyim son 4 yıldır kasılmalarım fazla her şeyi denendi ama bir çözüm bulamadık Baklofen pompası takıldı yaklaşık 20 kere ameliyat oldum vücudum kabul etmedi pompayı çıkartmak zorunda kaldı doktorlar botoks yapıldı faydası olmadı şimdi günde 6 kez lioresal kullanıyorum yine de kasılmalarım fazla zamanla kasılmalar geçer mi? Kasılmaları azaltmak için ne yapmalıyım?

Mr a girince omurliğinde kistik bölgeler Spinal daralma VS var mı?

Üst Alt