Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıma muhtaclık kriterleri heyetlerin insiyatifine kalmıs!

tiryakinim

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
incelemye gelen her heyet farklı karar veriyor yönetmelikte çok büyük boşluk var bunun cezasınıda biz cekiyoruz bır sehirde kesilen aylığım baska bir şehirde aynı raporla oluyor böyle bir sacmalık olurmu bir insan ya bakıma muhtactır yada degilidir bu muhtaclık durmadan degişirmi raporları dikkate alan yok tam 4 rapor cıkardım bir heyet baglıyor bir heyet kesiyor baska sehire tasınıyorum tekrar aynı durum biri baglıyor biri kesiyor resmen oyuna döndü yönetmelik hakkında bilgisi olan varmı bana yardımcı olacak 1 sehri mahkemeye verdim simdi 2 sehirde sorun yasıyorum herhalde baska bir sehre gidecem gene bakıma muhtaclık kriteri degişiyor heyetlere göre cünkü benimle aynı sorunu yasayanlar varmı

tiryakinim hiç evde bakım aylıgı baglandı mı size peki daha önce?
bir de bu kadar sık şehir niye değiştiriyorsunuz ki?:) evde bakım aylıgı burda olmadı bu şehirde olursa diye mi hakikaten?
şehir değiştirinceye kadar itiraz hakkınızı kullanabilirdiniz.
bakıma muhtaç olup olmadıgınızla ilgili şu linki dikkatle inceleyin lütfen: http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
bakım hizmetleri değerlendirme heyeti bu linkteki genelge hukumlerine göre degerlendirme yapıyor.
sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına muhtaç durumda iseniz bakıma muhtaç sayılırsınız. lakin bakım hizmetleri değerlendirme heyeti bu kararı verirken sadece engelinizden kaynaklı yapamadıklarınızı dikkate almak zorundadır mevzuat gereği. o yüzden siz de kendinizi değerlendirirken engelinizden dolayı yapamadıklarınızı dikkate alın sadece.

bakıma muhtaclıkta sorun yok yüzde 70 zihinsel engelli mersinde 2 sene aldım eve kontrole gewlen heyet bakıma muhtaclıktan çıkmıs diyerek kesti aylığı defalarca itiraz ettim 2 heyette baglamadı 2 heyet kontrole gelmeden ben yeni rapor cıkardım zeka 8 dir diye doktor test sonucu verdi rapor aynı yüzde 70 agır engelli sürekli yine olmadı bir rapor daha cıkardım 4 rapor oldu yine yok kabul etmediler mahkeme actım su an ben istanbula tasındım istanbulda bagladılar aynı raporla 1 bucuk sene aldım ne hikmetse ben mahkemeyi actıktan 1 gün sonra aylık kesildi heyet eve geldikten 3 ay sonra aylık kesildi bakıma muhtaclık göreceli bir kavram zeka engellilerde çok boşluk var gelen 2 soru sorup gidiyor bakıma ihtiyacı yok deme yetkin varsa otur test yap 5 dk karar olurmu işte olursa biri baglar biri keser olan bize olur şimdi ben tüm şehirleri deneyecekmiyim şacmalık degilmi bu eve 2. heyet gelecek ama daha önceki yaşadıklarımdan dolayı umutsuzum cünkü araya başka şeylewrde giriyor alışveriş yapar şıkkını bagımsız işaretlemişler elimde ram raporu var matematik para hesabı alışveriş yok diye özel egitimede gidiyor dana ne belge sunayım yok belge kabul etmiyosan otur yetkin varsa test yaptır böyle sacmalık olurmu

tiryakinim bakın ben size yukarıda bir link verdim. bu linke bakıp incelediniz mi? D bendinde sadece alışveriş yapma durumunuz bagımlı olsa bile bir şey değişmez ki. D bendinin en az 3 şıkta bagımlı çıkmalısınız ki D bendi kısmen bagımlı olarak tespit edilsin.
D bendinde bagımlı değilsiniz. diğer bentlerde durumunuz nasıl?

bu gün 2 heyet geldi ya alışveriş yok para hesabı yok zaman kavramı yok unutkan kendi güvenliğini saglayamaz normal görünüyor ama sürekli birisinin yanında olması gerekiyor ocagı açık unutur yemek koysa ocagı zaman kavramı olmadıgı için bilmez daha bir makarnanın piştigini bilmiyor adres bilmiyor zaten zxaman ve alışverişi bilmemesi bile yeter bence zamanı parayı tarihi bilmediğinizi bir düşünün daha bir çok şeyi bilmiyor ram raporundada var zaten bende istiyorum hayatını bagımlı olmadan sürdürsün diye ama olmuyor işte yanında biri lzm sürekli 2.heyet rapor istedi tekrar bende çıkarmayacagımı söyledim çünkü 4 tane raporum var süreklive agır engelli özürlü saglık kurulu rapor yönetmeliğine göre rapor isteyemeyeceklerini söyledim bakalım nolacak ben çıkarmıyacam rapor cıkarsam bile degişmeyecek bir heyet baglayacak bir heyet kesecek bu kısır döngü gibi oldu 6 senedir biri baglıyo biri kesiyobir sehirde kesiliyo bir şehirde baglanıyor su an mahkeme açtım mahkemem iyi gidiyor burdada bir mahkeme acıp yürütmeyi durdurma karar verdirmeye çalışacam çünkü ben haklıyım madem olmuyosa ya hiç baglamayın yada zeka engelinde rapora göre hareket edin böyle insiyatife kalması bizi zor durumda bırakıyor şimdi ben başka sehire gitsem baglarlar gene çünkü bir heyet bizi rapor baglar zihinsel engelide diyor bir heyet demiyor çok yoruldum artık buna bir çare bulsunlar gelen heyet engellilnin zekasını bilemezki bir kaç soruyla bu çıkmazki hadi 1. raporu kabul etmiyosun 3 rapor daha var iyileşme durumu olsa zaten doktor sürekli rapor vermez su anki durum kurumun uyguladığı bakım raporuna ilişkin genelgenin 3. maddesi yani yeni rapor istediler bende özürlülük ölçütü sınıflandırılması ve özürlülere verilecek saglık kurulu raporları hakkında yönetmeliğin 3. bölüm madde 13 geregi yeni rapor isteyemeyeceklerini söyledim biz isteriz dediler su an istanbuldada mahkeme acıp yürütmeyi durdurma kararı istemekten baska çarem yok bakalım nolacak çünkü oratada bir magduriyet ve boşluk var

Tiryaki siz yuruyebiliyorsunuz kosup eglrnebiliyorsunuz bilgisayardan yazilarda yazabiliyorsun akliniz yerindde,nasil raporda agir engelli yazar sasarim.
Her insan unutkan olabilirr.para hesabi bilmeyebilir.
Hayatta hersey para degil.ceza olursa geri odeeme olur.

hasta sizmisiniz 2 ci sorum çok haklısınız 2,3 tane memurun eline bırakılıyoruz zaten doktor agır özürlü raporu vermiş daha neyin peşindesiniz devlet 2 ,3 kuruş para veriyor onuda insanın agzından burnundan getiriyor lanet bir yerde yaşıyoruz

Ben degil kızım engelli

4 rapor var 1 tande degil ram raporu var zeka yası 8 dir diye test sonucu var halada bir heyet baglıyor bir heyet kesiyor rezillik mahkeme actım tazminat davası bakalım nolacak

Acaba kaybederseniz sizmi tazminat odersniz bilemem.
Cocugunuz daha 8 yasda.
Mecburi bakma hakkiniz var.

tiryakinim, Kardeş, şayet gelen heyetlede burdaki gibi cevaplar veriyorsanız size tabiki maaş bağlamazlar zeka yaşınız hiçte 8 yaşındaki çocuk gibi deyil cin gibisiniz maşallah.
Bak kardeş sakın darılıp gücenme ama, Raporunda belirtilmiş tanılarla ve teşislerle, sizin davranışlarınız hiç mi hiç örtüştüyor gibi bir durum sözkonusu.
Birazda dik başlılık varsa sende işin hayli zor gözüküyor, size tavsiyem: dereyi karşıya geçene kadar ayıya dayı demek gerekiyorsa demelisin bunu yapmak size hiç bir şey kaybetmez aksine çok şey kazandırır:confused:

algaNihat benimde sana bir tavsiyem var,önce yazılanları oku,yıkanmamış kaşık gibi atlama.Tiryakinim ne demiş;ben değil kızım engelli.Sırf yorum yapmak için atlamayın her şeye.İnsanlar zaten mağdur,bir de sizler tuz biber ekmeyin.

kızım diyor anlamıyorlar hala bunlar gibi insanların yüzünden hayat cehennem oldu

berfin, Başlığın altındaki yazıyı oku orda çocuk belirilmemiş, ikinci yazının'da 'çocğun özel okula gittiğininden söz eden kısma kadar' okumuştum. gözden kaçırmışta olabilirim ama, sonucta senin bana o şekilde düşük kelimeler söyleme hakkını vermez seviyesizliğin gereği yok.

Heyetlerin insafıyla işler yürümez, burası Türkiye. Kanun-yönetmelikle işler yürür.

Kanuni haklarınızı öğrenip gerekli prosedürleri takip etmelisiniz...

Arkadaşlar ya kiriteri yukseltsin devlet yada kaldirsin benimde 12tl gecti diye kestiler gecen ay alamadım buna bir çözüm getirsinler gecimimiz zorlanacak.

8 yasindaki cocugada bakim maasi aliniyomu bilmem. Parayi bimezmis,Makarna nasil piser ocak acik unutur.
bunu her cocuk yapar.okula gidermis galiba.
saglik raporu nasil aldi sasarim.aslinda o cocuk engelli degil normal.
O heyetde rapor veren doktorlarlari mahkemeye verirse is karisir.
Lutfen isi buyutmeyiniz,normal cocuhunuzu engelli yapmayiniz.

bazı arkadaşlar buraya yazı yazılmasına kafalarını takmış durumda.buraya yazı yazabiliyosun,öyleyse nasıl ağır özürlü raporun var gibi saçmasapan yorumlar yapıyorlar.arkadaşım siz doktordan daha mı ii bileceksiniz.herkes doktor kesilmiş,unutkanlık ağır engellililik kriteri diilmiş,herkeste unutkanlık varmış falan filan.bu unutkanlık herkeste olan sıradan unutkanlık diil arkadaşım,örneğin ocağa çay koyduğunu unutmak gibi tehlikleli durumlar ile ilgili untkanlıktan ya da sokağa çıksa geçtiği yolu unutup,eve dönüş yolunu bulamamsı gibi unutkanlıktan verilen raporlar bunlar.bilmeden ya da anlamadan yorum yapıyorsunuz.ayrıca her çocukta unutkanlık olur yazmışsın.yine saçmalamışsın.şimdiki çoçukların hafızaları fil gibi maşallah.çocuk engelli ise unutur bu kadar önemli şeyleri.doktorculuk oynamaktan vazgeç bence.

algaNihat düşük kelimeler ve seviyesizlik mi?:)) Sizin yaptığınız yorum seviyesinde yorum yaptım ben.Önce bir yazdığınıza bakın sonra başkalarının yazdığını eleştirin.Ayrıca bundan sonra bir konuya yorum yapmadan önce o konuya hakim olun iki cümlesini okuyup geri kalanını okumadan yorum yapmayın derim.

kızım 24 yaşında zeka yaşı 8 yanlış anlama var özel egitime gidiyor

O zaman haklisiniz.
Sehir degistirin ilk baglandiginiz yere geri gidin.

2. heyet raporuma itiraz ettti yüzde 70 zihinsel engelli saglık müdürlüğüne yazı yazmışlar benimbildigim yanlışım varsa düzeltin rapor 1 tane veya ..
farklı oranlardaysa itiraz edilir bende 3 tane aynı oranda rapor var ve bildigim kadarıyla ilk rapora itiraz edebiliyorlar özürlülük ölçütü sınıflandırılması ve özürlülere verilecek saglık kurulu raporu genelgesinde madde 10 göre ilk defa alınan rapora itiraz edilir diyor yani benden yeni rapor isteyemezler ayrıca 14 maddenin 4.fıkrasıda birden fazla rapor varsa istenmez diyor yanlışmı düşünüyorum çünkü rapor çıkarmıyacagım artık

ASUMAN0;

çok haklısın ezbere konuşuyor lar

Shç yi mahkemeye verdim ve kazandım

Eve gelen heyet kızımın raporuna itiraz etti yeni rapor istedi bende çıkarmadım sürekli ve birden fazla aynı olan raporların bir daha yenisi istenmez diyerek itiraz ettim saglık müdürlüğü hakem hastane seçti ve randevu alarak gitmemi istediler bende kabul etmedim ve mahkeme actım mahkeme beni haklı gördü ve kızımın bakıma muhtaç olduğunu başka bir rapor istenilmeyecegine kesin olarak karar verdi ama bende çok uğraştım resmen tırnaklarımla kazıdım ama başardım kimse hakkından vazgeçmesin yönetmeliği iyice okusun ve hakkını arasın tek sansım yönetmeliği okumakve anlamaktı haklarımızı bilirsek mücadele edebiliriz

ÖSYM görevlisi, sınav için Benden neden rapor 2008 tarih eski diye yeni rapor istedi,2 gün içinde aldım ama, hatta göz için ek rapor bile aldım☺

Asla pes etme hakkin olani al sehir degistirmektense seninle ilgilenen inceleme memurunu bul onunla özel konus ben öyle yaptim

Üst Alt