Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım üstlenen kişi sosyal güvenlik sisteminin dışında kalıyor!?

Akr3pKraL

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Konuyu buraya açtım ama tam olarak nereye açacağımı bilmediğimden.Merak ettiğim birşeyi sormak istiyorum. Engelliye bakan bakıcı maalesef sigortalı bir işte çalışamamakta. Peki bu bakıcıyı sigortalı yapma gibi bir durum varmıdır. Bu nereye kadar gidecek.

Çocuğum 3 yaşından beri kas erimesi hastası, şu an 28 yaşında şükürler olsun. 12 yaşından beride solunum cihazına bağlı 100% engelli olarak yaşıyor. Ben yıllardır bu yasanın çıkmasını bekliyorum! Yıllar önce oy almak için engellilerin ağzına bir parmak bal verdiler, "engelli çocuğuna baktığı için çalışamayan annelerin, bakıcılık yaptıkları günler emekliliklerine sayılacak" gibi laflar ettiler, sonra seçim oldu kazandılar vaadler lafta kaldı bitti gitti. 858 gün sigortam var, dışarıda çalışamadığım için, eksik günlerimi dışarıdan da ödeyemediğim için emekli olamıyorum... Allah korusun oğluma bir hal olsa, aldığım bu aylık da kesilecek ve ben bu yaşta beş parasız sokaklara düşücem.. Devlet sigorta pirimini dışarıdan yatırdığınız an sizi çalışıyor gibi gördüğü için maaşınızı kesiyor!

şu an 52 yaşındayım 28 yıldır evladımın her an yanında olup baktım, nefesim yettiği süre de bakarım ama mükafat olarak geleceğimden endişe etmek beni çok üzüyor...

Üst Alt