yaklaşık 5-6 yıldır babaannem ve amcam üzerinden evde bakım ücreti almaktayız. 4 yıl önce de elimizdeki A isimli arabayı satıp, B diye bir araba aldık. O aldığımız arabayı da bir kaç ay önce satıp C isimli bir araba aldık. Yani bir kaç yılda bir arabamızı yeniliyoruz. B isimli arabanın satışını ve C'nin alışını bildirdik. Bu bildirimi yaparken kimse bize, "sizde daha önce A isimli bir araba varmış. Ne zaman sattınız da B yi aldınız ve şimdi B yi sattığınızı bildiriyorsunuz" demedi. (yani sistemde A nın satışı ve B nin alışı yok)
6 aylık yenilenen evrakları okurken farkettim, 30 gün içinde bu tarz alış satışları bildirmemiz gerekiyormuş. Aksi takdirde o zamandan beri aldığımız paraları faiziyle geri ödememiz gerekiyormuş. Ben evde olmadığım için; annem, babam da bilmedikleri için böyle bir sıkıntı oluşmuş durumda.
Sonuç olarak, 4 yıl önce satıp,başka bir araba aldığımızı söylesek ceza öder miyiz? Ki ödeyemeyeceğimiz bu paranın yaptırımı ne olur? Sonuçta öyle bir miktarı ödeyebilecek durumda olsak böyle bir maaşa başvuru yapmazdık.
6 aylık yenilenen evrakları okurken farkettim, 30 gün içinde bu tarz alış satışları bildirmemiz gerekiyormuş. Aksi takdirde o zamandan beri aldığımız paraları faiziyle geri ödememiz gerekiyormuş. Ben evde olmadığım için; annem, babam da bilmedikleri için böyle bir sıkıntı oluşmuş durumda.
Sonuç olarak, 4 yıl önce satıp,başka bir araba aldığımızı söylesek ceza öder miyiz? Ki ödeyemeyeceğimiz bu paranın yaptırımı ne olur? Sonuçta öyle bir miktarı ödeyebilecek durumda olsak böyle bir maaşa başvuru yapmazdık.