Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcıya bakıcı olmak mümkün mü?

gencmuhendis09

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba,

annem abime dolayi bakıcı maaşı alıyor fakat kendisinde de orta düzeyde zeka geriliği var ve 70 yaşında. Yılda bir incelemeye gelen heyet annemin durumunu biliyor ve zaten beraber yaşadığımızı istersek bakıcı değişikliği yapabileceğimi söyledi yani abime bakıcı olmamı istedi. Ama benim sorum şu annem abime bakıcı olarak kalsa anneme rapor alıp ben anneme bakıcı olabilir miyim? Gelir şartları tutuyor. İkisine de bakıcı olabileceğimi biliyorum fakat izmir gibi bir yerde bakıcı değişikliği demek en az 5 ay maaşın kesilmesi demek ve sonrasında 2 maaş gelecek olsa da o 5 ayı idare edebilecek durumumuz maalesef ki yok. Ayrıca zaten annem de benim gözetimimde bakıyor abime.

İkisinin de bakıcısı siz olun, kurum kabul etmez dediğini bakıcının bakıcısı olayını

Neden 5 ay .
2-3 ayda oluyor

İnternette araştırdım hiç 2-3 ay denk gelmedi açıkçası. Siz nerde yaşıyorsunuz bakıcı değişikliği yaptınız mı süreç hakkında bilgi verir misiniz

Sizin zaten birinin dosyasi var.
Annenede dosya hazırlanıp artık kolay olur

Ya da şöyle yapsam önce anneme bakıcı olmak için evrakları versem heyet eve gelip olur verdiği gün banka hesabı açtırmadan gidip abim için bakıcı değişikliği talep etsem sorun olur mu? Forumda biraz araştırdım da gelir durumu ve rapora rağmen heyetin olumsuz görüş bildirmesi de mümkün oluyormuş. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım bir de??

Üst Alt