Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcı değişikliğinden sonra kesilen maaşın bağlanma tarihi ne olur?

selocanlar

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
ben 9 yıldır bakım maası alıyor anam,bu martta geldıler kestıler ,sebeb anam aynı evde kalmıyomus oysa anam 1 katta ben se ıkıncı katta kalıyorum neyse bakıcı bızım gelın oldu torunla evde 4 kısıyız,bu martta kersılşdı nısanda eve gelmıslşer bulamamıslar bız e gelıcez dedıler,oglumun maas badrosunu aldılar 1600tl asgarı ucret b ız kalem abla alamadıgımız gfunlerın maasını alabılırmı benım gelınım 3 aylık ıcerde olmus oluyo,o parayıda hesap actır dedıklerınde gelıne verıorlermı tşk ablam bız hastaneye gıdıyoruz sureklı ayda 3,4 defa arayıp aıleve sosyal polıtıkaları bugun gelmeyın dıyoruz,yıne gelıp sucu bızde bulmasınlar mecburıyetten gıdıyoruz cocuk hasta torun,bense kendım evde kalamıyorum

Bakıcının da aynı evde oturmaması sebebiyle aylığımız kesildi!?

evde bakımmı kestıler bakıcı aynı evde otuırması lazımmıs oysa anam 1 katta ben ıkıncı katta kalıyorum,sudan sebebden sımdı bakıcılıgı gelınım ustlendı martta kestıler nısan maası almadık,martın sonuydu aksam sabah gelıcez eve konturole dedıler gelen gıden yok ne kadar surer bu bakım parasının yatması hesap actırın demöedıler geldıklerınde dıyecekler sanırım ,daha ne kadar beklerız aylıgı almak ıcın tsk

evde bakımmı kestıler bakıcı aynı evde otuırması lazımmıs
yok öyle bişi.bakıcı illa aynı evde oturacak diye bişi yok.bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin bakım hizmetinde problem olmayacağına ikna olması şartıyla ve bakım yapacak akraba rahatca ulaşabileceği farklı adreste olsa bile bakıcı olabilir. ancak engellinin 24 saat içindeki tüm bakım ihtiyaclarını yapması ve en az 8 saat engelli birlikte olunması gerekiyor ayrıca bunuda raporunda bildirmesi gerekiyor.burda iş heyete kalmış bişi.

daha önce alırken bakıcı farklı hanede diye kesilmiş deyiksiniz.acaba yeterince bakamdıgnız kaanatimi oluştuda böyle dediler.yoksa bakıcı aynı hanede ikamet edecek die bişi yok.sizinki başka bi sebepten kesilik gibi geldi bana.

anam 2 saat bakıyorum gunde demıs kardesım o yuzden 8 saat beraber kalıyoruz dese ıdı bısey yoktu kardesım

selocanlar
büyük ihtimal 2 saatten sonrada bakımı yapılmıyor düşüncesiyle olmuştur kesilmesi

evde bakım parası için hanede gelir testi yapıldı mı? anneniz gelir testine katıldı mı? ben de anneme bakım parası almayı düşünüyorum.

@selocanlar
yalnız ciddi bir durum var. annen gunde 2 saat baktıgını söylediyse ve hakikaten öyleyse bu yersiz ödeme konusudur. evde bakım aylığı kesildiği gibi yersiz ödeme iddiasıyla borç da çıkartılır.

çünkü annenin haftanın 7 gunu, ayrı hanede olduğu için en az sekiz saatini bakıma muhtaç engelliyle geçirmesi şartıyla, 24 saatlik bakım hizmeti vermesi gerekiyordu. buna göre ödeme yapılıyordu. ama annen bakım hizmetini aksatmış öngörülen şekilde yerine getirmemiş.

dilerim il müdürlüğü bunu görmezden gelir. yoksa mevzuat açısından size borç da çıkartılması gerekir. bilgin olsun.

gelinini bakıcı yapıp başvurman iyi olmuş. gelir ve bakıma muhtaçlığın uygun bulunursa evde bakım aylığı baglanacaktır. ceza da gelirse evde bakım aylığından kesinti yaparak tahsil ederler. ama başta da dediğim gibi inşallah borç kısmını görmezden gelirler...yoksa işiniz zor.
mevzuat açısından kesin yersiz ödeme konusu yalnız, bilgin olsun. böyle bir durumda mevzuat yersiz ödenen ayıkların geri alınmasını, borç tahakkuk ettirilmesini söyler.

Son düzenleme:
evde bakım kesıldı tekrar baglandı

evde bakım martta kesdıldı konturole geldıler,bakıcım annem 2 saat bakıyorum demıs yonetmelıkte en az 8 saat kalıcaksın dıyo annemın cahılllıgınden nısan mayıs gelen gıden yok gelıcez demıslerdı,bımere yazdım baska heyet geldı martan berı bana gelınım bakıyor dedım evrakları hallettıler sonrada hesap acın dedıler bankadan bıze getırın , dedıler temmuz gıbı yatar dedıler gelımım martan berı bakıyorum dedı 3 aydır ben bakıyorum o bektıgım ayların parasını alabılırmı nısan mayıs hazıran paralarını verırlermı hesaba yatarmı.e devlette henus bı sey gozukmuyo tsk

Yok vermezler maaiunbağlamdığında sadece o günkü maaş miktarını alırsın selocan bendede aynı olmuştu 3 ay sonra maaş almaya başlamıştım

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@selocanlar edevlette maaşlar görünmüyor edevlete mayıs ayından beri kayıt bulunamadı yazıyor

e devlette bakım maası gozuken arkadaslar varmı

e devlette marta kesıldı bakım maası, tekrar baglandı mayısta hesap acın dedıler temmuzda alırsınız dendı hesap actık ama e devlette bakım gozukmuyor genelde kımsenın gozukmuyormus galıba guncelleme var arkadaslar lutfen bılgısı olan yazsın

e devlette bakım maası gozuken arkadaslar varmı

evde bakım maası e devlettenten bakıldımı gozukuyodu sımdı kayıt bulunamadı dıyo sızdede aynımı

daha onceden aktıfmıydı bakım alıyormuydunuz,e devletten baktıgımızda normal yazıyordu alıcının tc sı adı soyadı yazıyordu sızdedemı aynı,yoksa ılk mı alıyorsunuz tsk

e devlette evde bakım

e devlette bakım paraları 8 ayın, ayınkılerı gosterıyo 9 ayın kı yatmamıs gosterıyo aca bu nedır yardım turu normal dıyo guncellenmemış olabılırmı kalem abla

Üst Alt