Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkurluyum. Emeklilik başvurum reddedildi. Ne yapabilirim?

Aylin 17

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkeze geçmiş olsun diyorum bu platform da yeniyim tecrübelerinizle bana yol çizerseniz çok sevinirim 2006 yılından 4a girişim var 1 ay kadar
2007 ocak ayından bu yana bağkurluyum toplam 5350 günüm var çalışma gücü kaybı için sgk ya başvurdum günlerce üniversite hastanesinde uğraştım doktorlara göründüm 2 ay sonraya heyet için gün verdiler heyete girdim 1 ay sonra red cevabı geldiğini öğrendim herhangi rapor vermediler elime Hastalıklarım ağır derecede uyku apnesi, troit, hipofiz timörü, hipentansiyon, orta derece aort kapak hafif derece mitral kapak, sedef... kalp hastalığım yüzünden yol yürüyüp merdiven çıkamıyorum soluk soluğa kalıyorum gün içinde sürekli yorgun ve uykusuzum timör ilacı yüzünden hep bi sersemlik halim var tansiyon desen 18 lerde sürekli ensemde bir ağrı dil altı ilacı ile idare ediyorum işimde venimli olamıyorum yani emekli olmak için ölmem mi gerekiyor . Sizden ricam nasıl bir yol takip etmeliyim itiraz hakkım varmı varsa süreç ne yapmam gerekenler hakkında bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim şimdiden herkeze çok teşekkür ediyorum

Aylin 17

Bu başlığı biraz okuduysan eğer farketmişsindir ki emekli olabilmek için SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif tanısı almadan 2008 sonrası 4a ya da 4b ya da 4c'de emeklilik mümkün olmuyor.

Mevcut şartlarda tek hastalıktan SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı almanız gerekiyorken;

2008 öncesi 4a girişiniz olduğu için 3.5 yıl 4a sigorta primi ödeyerek birden çok hastalıktan oran alıp %40 ve üzeri raporla emekli olma şansınız var. Burada da son 3.5 yıl 4a sigorta primi ödeme şartı bulunuyor malesef.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için 🙏🏻 çok üzgünüm bu durumda emekli olmam imkansız gibi görünüyor

Aylin 17
ucuncubahar arkadaşımsın yazdığı gibi, ya tek bir hastalıktan SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı almak lazım, ya da 1261 gün 4a statüsünde çalışıp, o arada sakatlık oranı cetveli'ne göre birçok hastalıktan rapor ve ona istinaden de defterdarlıktan vergi indirim hakkı alıp sonra da 4a statüsünde erken Yaşlılık emekliliğine başvurmak lazım . O zaman emeklilik şartlarınız:

gün.Ocak.2007 +

2008_oncesi.PNG

Üst Alt