Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'lu olan engelliler yetim maaşı alabilir mi?

gecekusu5

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
slm benım % 40 raporum var 5 aydır bagkurluyum engellı maasımıda kestırdım. sorum şu:bağkurlu olup yetim maaşı alabılırmıyım?

vefat eden babam ssk dan işci emeklısıydı ben bagkur prımımı yatırıyorum. bağkurlu oldugum halde yetım maası alabılırmıyım.

Ölüm aylığı sadece şu kişilere bağlanır:

1) 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmayan çocuklara,
2) Kurum Sağlık Kurulu kararı ile çalışma gücünü en az % 60 oranında yitirip malûl olduğu anlaşılan çocuklara
3) Yaşları ne olursa olsun evli olmayan, evli olmakla beraber sonradan boşanan veya dul kalan kız çocuklarına

% 40 raporunuzla malul sayılmayacağınızdan, yukarıdaki diğer şartalr da yoksa, kendi sigortalılığınız olmasa bile zaten Yetim aylığı alamazsınız.

bulent bey cok tesekkur ederım verdıgınız bılgıler ıcın.

Üst Alt