Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

BAĞKUR'dan emekli olursam devam eden işyerimin durumu ne olacak?

serdar721

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi günler 2002 sigorta girişim var. Retinis pigmentosa da % 40 raporum var. 12 yıldır kendi işimi yapıyorum fakat 3 yıldır güneşte ve karanlıkta hiç göremiyorum. Daralmada çok fazla.Sgk ya engelli emeklilik için başvurdum. Sgk bursa uludağ a sevk etti. Oratya gittik siz malulen emekli olabilirsiniz dedi. Maluliyet tespiti yazıyor sevk kağıdında. Sekretere 28 maddeden sevk oldum engelli emeklilik için dedim ama olmaz dedi. Neyse oraya kadar gitmişken muayene oldum. Sonuç beklitorum. Sgk nın dediği sana ağır - normal - düşük maluliyet verecekler ona göre prim gün şartı ile emekli olacaksın dediler.

Ben esnaf olduğum için silinen bağ kur ları ihya edeceğim. Esnaf kefaletten kredi çekeceğim eğer muayne sonucu olumlu olursa. Peki engelli emekli olunca vergiden oda kaydından çıkıp tekrar mı açıluş yapmam gerekiyor. Eğer kapanış yaparsam esnaf kefalet kredisi normal banka kredisine döner dediler. 200bine 250bin ödeniyor 5 yılda. Esnaf kredisinde. Eğer dükkanı kapatıp açmam gerekiyorsa rakam uçuyor. Bilgilerinize ihtiyacım var tşkler

serdar721

28'den emekli olmanız şartı ile muhasebeciniz sigortadan çıkış yapacak ve hemen ertesi gün de emekli sigortalı olarak giriş yapacak. Başka da bir şeyle uğraşmayacaksınız diye biliyorum

Üst Alt