Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan emekli olan biri iptal ettirip ssk'dan emekli olmak için ne yapmalı?

yep

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Degerli gonul yoldaslarim bir akrabam muhasebecisin yuzunden sskdan emekli olmasi lazimken bagkurdan emekli yazisi geldi ve 574 tl maas bağlanmış ama parasini daha hic. Cekmedi simdi ne yapmasi lazım ki ssk emekli olsun direk mahkemeye bas vurmasi lazim bir yol varmi yardimiza ihtiyaç var bilgi vermenizi rica ederim

bende merak ettim ailemde biride bağkurdan emekli 690 lira veriyor devlet güya maaşlarda düzenleme olacaktı..sanırım çözüm yok emekli olmadan önce 3.5 yıl sigortalı kalsaydınız 1000 lira maaş olurdu

bizim akrabayı muhasebecisi kandırmıs bagkurdan ssk gecti zaten 2 ay kalmıştı 3,5yılı tamamlamaya nasıl olduda böyle bişe yapmışlar anlamadım simdi kara kara düşünüyorlar bu maası cekmeseler tekrar ssk bir işe giris yapsalar sonra Tekrar emeklı dilekçesi ssk verebilirmiyiz yoksa sadece Mahkeme yoluylamı İptal edilir bilen arkadadslardan yardım istiyorum

araştırın ssk ya dilekçe yazın. maaşı çekmeyin emekliliği istemiyorum diye belgi emekliliği iptal edip başka biyerde çalışıyor gösterilip tekrar emeklilik için başvurulursa..bu sadece varsayım burda bunu kimse bilemez ali tezel midir nedir ona sorun sitesi var

teşekkür ederim belki daha öncede arkadasların basına böyle bir olayla karsılasmıstır diye düsündüm ama henüz bi cvp alamadım

Önceden Bağkurlu iken ssk ya geçtikten sonra ssk dan emeklilik için gerekli olan süreyi doldurmadan emeklilik başvurusu yapmış ve doğal olarak Bağkur'dan emekli edilmişsiniz.
İşlemlerde bir yanlışlık ya da devletin bir hatası yok,itirazın işe yarayacağını sanmam.
Eğer ssk dan emekli olacağım diyorsanız bana göre tek yol emekliliğinizi iptal ettirerek 3,5 yıl daha ssk lı olarak çalışarak prim yatırmanız.

ufuk bey 1189 gun ssk ödemişliği vardı dediğiniz gibi süre dolmadan bagkura muracat edilmiş ve emekli edilmiş simdi biz emekliliği iptal etsek tekrar 3,5 yıl ssklımı olması lazım yoksa geri kalan 80 gün gibi ssklımı olması yerterlimi yardımcı olursanız sevinirim birde duyumuma göre eger ilk emekli maasını cekmessen ssklı devam edebilirmisin bilginiz varmı bu konudada

Bakın orayı kaçırmışım,sanırım ssklı günlerin üzerine sayılması lazım ama kesin bilgim yok.

Bağkur'dan malulen emekli oldu, doğru mu?

Öyleyse, malulen emekliliğin iptali için dilekçe versin, sonra nasıl emekli olmak istiyorsa o şartları tamamlasın ve o statüde emeklilik için başvursun.

Yeni primler tabii ki eski primlerin üzerine yazılır. Yani toplamı dikkate alınır...

Bülent Bey Merhabalar lütfen cevab yazınız

Bülent bey ben erken yaşlanmadan bağkurdan erken emekli olmuştum. Maaş 600 küsür lira .. emekli maaşımı artırmak için emekliliği iptal ettirip tekrar çalışıp daha sonradan emekli olmak istiyorum. ama sgk emekli maaşının iptali anacak hiç maaş almadan yapılabilir diyiyor. vede EKPSS alımlara tercih yapılamıyormuş emekli isen . SGK bize bir emsal getir senin emekliiğini iptal edelim diyiyor ama böyle bir emsal bulamazssın diyiyor. Bu konuda bilgi verirseniz memenun olurum .. şimdiden teşekkürler.

Yani emekliliği iptal etmeyiz mi diyorlar? "emekli maaşının iptali anacak hiç maaş almadan yapılabilir" derken ne demek istediklerini anlamadım?

Bülent bey Bana sgk tarafından söylenen : emekliliğin iptali ancak emeklilik için başvurunuzdan sonra, emekliliğiniz onaylanır ve emekli maaşınız hesabınıza yatmaya başlar, ama siz bu maaşı ve yatmış olan maaşları almadan , emekliliğinizin iptalini isteyebilrsiniz. Maaşı aldıktan sonra emeklilik iptali olmaz dediler.

yep
Merhaba aynı problemi şuan biz de yaşıyoruz. Gördüğüme göre aradan yıllar geçmiş siz bunu yazalı. Bir çözüm bulduysanız ve mesajımı görürseniz lütfen dönüş yapınnn

muhendis3232
Bu işe bir çözüm buludunu mu

Merveg240

Emekli maaşının hangi hallerde kesileceği açık. "Maaşımı durdurun" demenize gerek yok, maaşın iptali kriterlerinden birini (sigortalı çalışmak) ihlal edin, zaten istemeseniz de emekli maaşınız durdurulur. Sonra statü değiştirmek istiyorsanız son 2520 primin 1261 günü o statüde olacak şekilde primlerinizi tamamlayın, sonra yeniden, bu sefer o son statüde emeklilik talebinde bulunun

Ama şunu unutmayın, artık statüler arasında maaş açısından hiç bir fark kalmadı. Hepsi dip...

Üst Alt