% 91 oranında Ağır Özürlü (Down Sendromlu) olan kızkardeşim özürlü aylığı almakta iken, Bağkur İl Müdürlüğünde almış olduğumuz yanlış bilgi neticesinde yetim aylığı almak için müracaat ettik. Sonrasında ise, tarafımıza haber verilmeden özürlü maaşımız kesildi. Bunun üzerine yetim aylığığımızı kestirdik ve Malmüdürlüğüne kızkardeşime Özürlü Aylığı bağlanması talebi ile 18.07.2007 tarihinde başvurduk. Aradan geçen uzun süre sonucunda ise, Evrak takip sorgulamasında SSK-BAĞKUR NEDENİYLE YENİDEN MÜRACAAT YAZISI YAZILDI; yönünde açıklama yazılmış. Bilgisi olan arkadaşlara şu soruları sormak istiyorum. Verceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
1. SSK Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğünden, tarafımıza yazı geldiğinde bu yazıya itiraz mı etmemiz gerekiyor? Şayet gerekiyorsa, yazının tarafımıza tebliğ tarihinden itibaren ne kadar bir süre içerisinde yazıya itiraz etmemiz gerekiyor?
2. Yoksa itiraz dilekçesi verilmeden, dava mı açmamız gerekiyor ve dava açma süremiz yazının tarafımıza tebliğ tarihinden itibaren kaç gündür?
1. SSK Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğünden, tarafımıza yazı geldiğinde bu yazıya itiraz mı etmemiz gerekiyor? Şayet gerekiyorsa, yazının tarafımıza tebliğ tarihinden itibaren ne kadar bir süre içerisinde yazıya itiraz etmemiz gerekiyor?
2. Yoksa itiraz dilekçesi verilmeden, dava mı açmamız gerekiyor ve dava açma süremiz yazının tarafımıza tebliğ tarihinden itibaren kaç gündür?