Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağ-kur engelli emeklilik başvurumu reddediyor! Ne yapabilirim?

suatsar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
28 .maddeden 2 yildir emeklilik icin ugrasiyorum.gecen yil 39 da biraktilar.bu yil direkt red karari verdiler.bagkurluydum 5 yildir calisamiyorum.bu yil kendim icin ,%75 engel orani verdi hastane. tek bastonla yuruyebiliyorum..ara karar verdiler bu yil hastanede surundurduler beni.sonuc yine red...vergi indirimiyle emekli olabilirmiyim..cok bunaldim. acil yardim lutfen

suatsar

Bağkur (4b) emekliliği için SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı almak lazım. Oranın hiç bir önemi yok. Bu yeni cetvele göre Hafif-Orta-Ağır tanılarından hangisi alındığına göre emekliliğe karar verilir

bagkur.PNG

mrb %75 engelli raporum var sevkle gittim bagkurludum 6 yildir calisamiyom gecen sene 39da biraktilar bu sene gene ret verdiler nasil bir yol izlemeliyim 20 yil 4400 gun 2002 giris

suatsar

Merhaba,04 Ekim tarihinde sorunuza ilk yanıt veren Bülent Bey'in OturanBoğa cevabı forum sayfasının başındadır.

Lütfen okumanızı rica ediyorum.

Siz Bağkurlu 4B-Bağkur Sigorta Kolu olmanız nedeni ile yasalar gereği Engelli Vergi İndirimi ile emekli olamazsınız.Sizinde ilk yazınızda belirtiğiniz gibi 5510 sayılı kanunun 28. maddesine göre (4B-Bağkur / 4C-Devlet Memuru-Malulen Emeklilik -İlk Defa Sigorta Girişi 01.10.2008 Tarihinden Sonra Olan 4A-İşçi) emekli olabilirsiniz.

Bu sebeple sizin 20 SGK hizmet yılı 4.400 SGK prim günü(Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik -3.Derece Emeklilik Hakkı) ile alakanız yoktur.Size ait bir emeklilik şartı değildir.

Size az öncede bahsettiğim gibi Bülent Bey'in OturanBoğa yazınıza verdiği ilk yanıtta belirtilen şartlara tabisiniz.

Farketti iseniz SGK sizi emekli olabilmeniz için rapor almak adına hastaneye sevk ediyor.Ancak Engelli Vergi İndirimi ile emeklilik sisteminde elinizde engelli vergi indirimi belgeniz olduğu zaman siz bu belgeyi SGK emeklilik servisine verip emekli olursunuz ve sizi yeniden bir hastaneye emeklilik işlemleri sırasıda göndermezler.

Saygılar.

Son düzenleme:
Üst Alt