Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın vefatı durumunda yurt dışından olan emekli maaşını alabilir miyim?

abreg

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar
ben 34 yaşında ve evlıyım
baban yurtdışından emeklı babam vefat (allah göstermesin) ederse malulen emeklı olsam da onun maaşını alabılır mıyım

Yurt dışından alınan emekli maaşına dair haklar o ülkenin mevzuatına bağlıdır. Bu soruyu babanızın emekli olduğu ülkedeki sigorta kurumuna sormanız gerek...

ben bu konuya şöyle yaklaşabilirim arkadaşım bi akrabamın başına gelen olayı bilmemden ötürü yurt dışında emekli maaşı sadece ve sadece eşine baglanabilmekte çocuklarına baglanamadıgını akrabalarımın başına gelen durumla alakalı olarak burda belirtiyorum ama yinede oturanboganın dedigi gibi o ülkenin mevzuatını bilen bir avukatla görüşmenizi tavsiye ediyorum sevgilerle..

sayın yönetmenimiz ; trafık kazaları tazmınatları ıle ılgılı bu sıte uzerınden elımden geldıgınce magdur kısılere yardımcı oluyorum.Fakat şimdi acılmıs olan bu konu uzerıne benım sızden mumkunse arastırma yapmanızı ıstedıgım konuyu kısaca anlatmak ısterım.
Avusturalya' dan emeklı ve Turkıye' ye yerlesmıs bır kısı 70 yasında vefat edıyor.Cıfte vatandas durumunda.vefatın üzerinden 4 sene gecmesıne rağmen eşine maaş bağlanmamıs ( nasıl ve nereye muracaat edecegını bılmedıgı ıcın ). Şimdi sızden mumkunse arastırma yaparak ögrenmek ıstedıklerım :
1-) dul eş nasıl ve nereye muracaat etmeli ?
2-) gereklı evraklar nelerdır ?
3-) muracaat sonunda 4 yıldan berı almamıs oldugu emeklı hakkı toplu parasını alabılırmı ?
4-) Türkiye sigorta numarasıda mevcut ( ne kadar prım ödemıs olduğu bellı degıl ) prımlerını nasıl ögrenebılırız.eger prımı yeterlıyse 2. emeklılık hakkı varmı ve yıne 4 yıllık toplu parasını alabılırmı ?

cevapları tazminatlar@hotmail.com adresımede gönderirsenız çok sevınırım.
şimdiden cok tesekkur eder calışmalarınızda başarılar dılerım.

Üst Alt