Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın ağır Demans ve Bakıma muhtaç raporuyla Annem nelerden yararlanabilir?

somniferum

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar babamın nekadar özürlülük raporu var bilmiyorum http://www.engelliler.biz/forum/members/31134.html,bir arkadaş beni özelde (pm yoluyla,mevzu araba almaktı annem babamın yanısıra vasisi ve araç alabilmek için en az %90 özürlülü raporu gerekmiş) saolsun beni biraz aydınlattıda galiba babamın raporu %90'larda değil hadi diyelimki %70-80'lerde sormak istediğim soru şu:
Annem bu ışığın altında devlet babadan nasıl istifade edebilir (resmi hakları açısından) babamın özürlülüğü açısından negibi haklar domuştur annem için ?
Babam SSK emeklisi
ve bakım evinde yatıyor raporu alsam belediye sosyal dayanışma ve yardımlaşma derneğine başvursam nelerden istifade edebilir annem ? mesela otobüse ücretsiz binebilirmi yada başka neler varki bilmiyoruz ? Anneminde yaşı 63 ,asıl maksatımız babamın özürlülük raporu vasıtasıyla araba alabilmekti ama rapor en az %90 olması gerekmiş (kusura bakmayında araba vermemek içinmi bu %90 özürlülük raporu...yani buna çüşş denmezde ne denir) başka yollarını bilen varsa yada belirttiğim üzere annemim şimdiye kadar bizi sömüren devletten artık bu saatten sonra babamın özrü raporu sayesinde ( yanısıra babamın vasiside oluyor) annem hangi haklardan yararlanabilir,elimizden ne gelirse devletten geri almak istiyoruz,çünki bugüne kadar bizim cebimizi boşaltmaktan başka devlet bizler için ne yaptıki ?
Haklarımızı dahi bilmiyoruz öyle değilmi kardeşler...yol bilen varsa sorularımı lütfen ya pm aracıyla yada burda açıkca yazarsa sevinirim....saygılar !

Üst Alt