djmusty.
ikamet ettiğin ilin Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen, posta yoluyla veya Genel Müdürlüğün internet sitesi üzerinden başvuru yaparak muhtaç aylığı için başvurun:
MUHTAÇ AYLIĞINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
* Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara;
* Sosyal güvencesi olmaması,
* Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi,
halinde muhtaç aylığı bağlanır.
Ayrıntılı bilgi için:
Vakıflar Genel Müdürlüğü
Ayrıca Biyo'nun da dediği gibi Kaymakamlık'a başvurun. Yetim kaldıgınızı, annenizin çalışamayacak durumda olduğunu, okula devam etmek için devlet yardımına ihtiyaç duydugunuzu ve yaşamsal ihtiyaçlarınızın karşılanması için yardım talep edin.
Ayrıca bulundugunuz ilçe belediyesine de başvurun. Aynı şeyleri anlatın. Yakacaktan tutun yaşamsal tüm ihtiyaçlarınızın karşılanması için yardım talep edin.
Annenizin saglık güvncesi yoksa anneniz yeşil kart için hemen başvuru yapsın. Sağlık durumu şu an madem kötü. Tedavisine yogunlaşsın.
Unutmayın bunlar arasında Kaymakamlık'ın görevi diğerlerinden farklı. Devlet, 18 yaşından küçük çocukların yaşamsal ihtiyaçlarını anne ve babası karşılayamadıgında bu çocuklara bakmakla yükümlüdür. Dogal olarak kaymakamlık gerekn ilgiyi size göstermek zorunda.
Bu işler uzun alacagından tüm sçenekleri sunuyorum. O yüzden hepsine başvurun diyorum.
Aynı şekilde baglı bulundugunuz sosyal hizmetler il müdürlüğünden ayni ve nakdi yardım talep edin.
Bunlardan sonuçlananlar oldugunda özellikle vakıflar muhtaç aylıgı için söyluyorum. Aldıgınız yardımlarda aranan şartları dikkatle okuyun. Vakıflardan muhtaç aylıgı baglandıgı takdirde şartlarınız değişirse Vakıflar'a gerekli bildirimi yapın.
Lütfen gelişmelerden haberdar et ablam olur mu?
Süreç uzuyor ve yaşamsal ihtiyaçlarınızı karşılayamayacak durumda kaldıgınızda haberimiz olsun lütfen...
Sakın okulu bırakmaya kalkmayın! Hiçbir şekilde... Devlet, 18 yaşından küçük çocukların nfaka yükümlüsü yakınlarından da yardım alamayacak durumdaysa bu çocuklara bakmakla yükümlüdür. Okul çağındaki bu çocukların ihtiyacını karşılamak için tüm kurumlarıyla devreye girmek zorunda.
Bunlar sizin için bir hak, devlet için bir görevdir.
Ezik olmayın hakkınızı arayın.
NOT:
Babanızın herhangi bir sosyal güvnlik kurumundan sigortası var mıydı?