Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam vefat ederse aylığı bana bağlanır mı?

benkım

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
1
ben bipolar bozuklugu hastasıyım ama iş bulamıyorum bulduysam almıyorlar bende %45 raporum var doktor %60 yukseltmıyor babam vefat edınce maasını alabılıyormuyum annem oldu ben babamla kalıyorum ılacları nasıl alıcam alamazsam ne yapabılırım bı yardımcı olur musunuz

25 yaşından büyük olan erkek çocukların anne ya da babasından yetim aylığı alabilmesi için en az yüzde 60
oraninda maluliyetinin tespit edilmiş olması şart.

SGK bu oranı kolay kolay vermiyor.

Allah geçinden versin ama babanız vefat ederse ve geliriniz olmazsa 2022 engelli aylığına başvurabilirsiniz.

2022 engelli aylığına başvurabilirsiniz. sartları neler ve ne kadar verıyorlar

%40-69 engelli aylığı: 537,08 TL.

01.01.2020 - 31.12.2020 tarihlerinde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları için kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 701, 32 TL.

Engelli aylıkları: 2022 sayılı Kanuna göre bağlanan aylıklardır. Bir kişiye engelli aylığı bağlanması için; 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşı olması, en az %40 oranında engelli olması, kişinin herhangi bir sigortalı işte çalışmaması, nafaka almaması veya nafaka almasının
mümkün olmaması, aylık hane geliri kişi başı asgari ücretin üçte birinden az olması ve inceleme sonucu kişinin muhtaç olduğuna karar verilmesi gerekmektedir.

Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılır.

Engelli aylığı bağlanabilmesi için haneye giren tüm gelirler toplanıp kişi başına bölündüğünde kişi başına düşen aylık gelir; asgari ücretin üçte birinden az olmalıdır.

Engelli aylıkları, her ay ödenir.
Engelli aylığı alanlar; adres, gelir durumu ve ailedeki kişi sayısı değişimlerini Vakıflara bildirmek zorundadır.

tşk ederım anlatım ıcın sımdı anladım aiş bulmam lazım acıl

Rica ederim. Insallah is bulur ve rahatca geçiminizi sağlarsınız.

yetim aylığını evde memur getirip kendime teslim edebilirmi?

mugo
2022 maaşları pttden çekılıo ve evde ödemede yapıolardı halen devam edıomu bılmıom , yetim maaşını zirbanktan öduolar.eve getırdıklerını duymadım

Üst Alt