Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babalık davası açabilir miyim? [Hukuk]

Akr3pKraL

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Hukuki sitelere yazdım lakin insan yerine koyupta cevap vermediler.
Bilgisi olan yada başından benim gibi bir olay geçmiş olan varsa durumunu bana izah edebilirmi.

Ben kırk yaşında yüde 90 engelliyim. babam ise 44 senedir almanyada. 27 sene önce resmen annemle ayrıldı. bana annem baktı. babam bize nafaka vs. hiç ödemedi. Benim engelliliğim 30 yıldır ama rapor çıkartalı 6 sene oldu. Askerliğe elverişli olmadığımdan çürüğümde var. bize babalık yapmasada gene başımızı sokacak bir evimiz var deyip ona dava açmadık ve bir talepte bulunmadık. Lakin iyi niyetimizden hata yapmışız. Babam bize yapacağını yaptı oturduğumuz evi satmış haberimiz yok ve alan kişi şimdi bizi sokağa atıyor. ayrıca değerinin çok altında satmış. dedimya 44 yıldır almanyada buraların menkul değerlerini bilmiyor muhtemelen kandırmışlar. babamın evi satmasının sebebi ise bizi zulmetmek zaten bu zamana kadar babalığını görmedik maddi ve manevi hiçbir desteği olmadı . işte oturacagımız bir evimiz var diyorduk oda gitti. ne yapacaz bilemiyorum. Neden zulmetmek dersenizde kendisi annemle birlikte olduğu zamanlarda dostu vardı ayrıldıktan sonra 5 kere evlendi boşandı. Annemde on sene önce kendine denk birisi ile evlendi. onu hazmedemedi. ama ne bizi yanına alıyor , ne ilgileniyor hiç bir yardımı yok birde böyle yaptı. kafanızı şişirdim özrü dilerim.

sorum şu?

Babama nafaka ve manevi anlamda babalık davası açsam kazanma ihtimalim varmı.
Bu arada babamın durumu çok çok iyi. yani ihtiyacı olsada satsa neyse diyecem. binbeşyüz AVRO emekllik maaşı var ve halen çalışmakta ve ikibin avro artı maaş alıyor.

Acabilirsin bence yine avukat tutup ona danisarak hareket etmende fayda var en azindan evin satisinin iptalinin mumkun olup olmadigina bak

Kardeşim çok üzüldüm eğer ev babanın üstüne ise ve boşanma anında annene vermedi ise bu yönden birşey yapamazsın. Yasal olarak onun olduğu için ve herhangi bir şekilde size bırakmadığı için yasal olarak birşey yapamazsın ne yazık ki yasal sahip baban oluyor. Diğer konulara gelince boşanma anında eğer nafaka talebi olmadıysa kanunen zaten sana birşey ödemek zorunda değil. Yani eğer velayet annende ise baban da nafaka ödemeyecek şekilde protokol yapılıp ayrılma olduysa ne yazık ki sonuç vermez dava açsanda. Kanunen 15 günde bir seni görme hakkı var ve onda kaldığın süreç içerisinde senin masraflarını karşılamakla yükümlü bunun dışında yasal olarak anne baba ayrı ve başkalarıyla evli oldukları için boşanma anında da nafaka belirtilmediği için sonuç vermez maalesef. Artık babanın insafına kalmış. Allah doğru yolu göstersin ona.

Ev evlendikten sonra ve bosanmadan once alindiysa durum farkli olur.ev kari, kocanin ortak mali sayilir.o yuzden satisi iptal davasi acabilirsin 1-2 avukatla gorusup detayli anlatip bilgi almaya calis senin icin en dogru bilgiyi avukatlar verir.

Allah nasip ederse ilk duruşma yarın yapılacak... Dualarınızı eksik etmeyin.

@Akr3pKraL Engellilik nedeniyle ömür boyu nafaka alma hakkın var . Ev hak sahibi ölmediği sebebiyle miraslık olarak sana kalmaz. Ev sahibi yaşadığı için tüm tasarruf hakkı ona ait . Nafaka da ise bağlanacak tutar davalı olan babanın maaşının %25 i miktarında olur . Yurt dışında çalıştığı için gelir tespit yapılacağından dava süren uzun olur . İlk duruşmada tedbir nafakası bağlanması için talepte bulunabilirsin .

Buradan bildirmek isterim. Belki Bizim durumumuzda olan birisi olabilir. Babama açtığımız nafaka davasını kazandık. Biraz cüzi miktar bağadılar ama arttırım dilekçesi verecez. Manevi tazminat vermemişti yerel mahkeme. İstinafa itiraz ettiler istinafta manevi tazminat inde bir karar verisn diye dostayı geri iletti. Eylülde onunda ayrıca duruşması olacak. Dava biraz uzun sürdü malum kovid vs derken 6 seneyi buldu ama dava açtığımız tarihten hesaplandı...

[SIZE=3]Valla kardeş Allah yardımcınız olsun.
Hep "ana baba hakkı" denir. Oysa ananın, babanın evlat üzerinde hakkı olduğu kadar evladın da anası ve babası üzerinde hakkı vardır. Umarım sonsuz olan öte alemde hakkınızı ziyadesiyle alırsınız.
Selametle. [/SIZE]

Üst Alt