Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babadan kalan evin pay edilmesini istemiyoruz. Ne yapabiliriz? [Hukuk]

YILDIZDUNYA

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, mesajları okuyorum her kez kalan malları bölüp almanın derdinde, ben malasef onlar gibi düşünmüyorum, bu sonucu değiştirir mi bilmiyorum.

Babamı kaybettik, babam engelliydi, annem dişini tırnağına taktı babamla birlikte ev sahibi oldular ve babacığım sağlığında hep 4 kızım var onlar biz yokken rahat etsinler eşleri hayırsız çıkabilir derdi.
Ama anneme saglığında dairelerden birini üzerine yap dedik babama kabul etmedi. babam hep engelliydi, hem de de 10 yıldır felçliydi ,son 2 yılınıda akçiger kanserine yakalanda ve bize veda etti.
bu kadar cileyi annem cekti. şimdi kardeşlerden bir tanesi babamın ne sağlığında ne de ağırlaştığında yoğun bakımda yattığı halde ne hastaneye nede hastaneden çıktınğında 20 gün eve bile gelmeyen kardeş. neyse uzatmayacağım. babamı kaybettiğimiz gün herkez hakkını alsın diye ortalığı birbirine kattı herkes acısının derdinde onun bir acısı yok tabi. o malın derdinde.
şimdi mahkemeye vermiş, biz 3 kardeş bütün haklarımızı yaşadığı sürece kullanabilsin diye vekalet verdik. annem yaşadığı sürece istemiyoruz. 4. kardeşin verdiği mahkemeye kimse gitmedi, gıyabımızda mahkeme 2 sefer olmuş, eve bilirkişi geldi ( ev 4 kat ama son kat çatı, 1 bodrum) 3. mahkeme olacakmış sorduk, gidip akibeti neymiş diye ,3.mahkemede karar cıkar, binanın bedelinini, keşif sonucunu 20 gün sonra öğrenirsiniz dediler.
mahkeme 2 ay sonra imiş. şimdi biz çoğunluk olarak kararı nasıl etkileyebiliriz. yerin satılmasını istemiyoruz, tabiyki hakkını alsın istiyoruz ,biz onun hakkını vermek istiyoruz ama mahkeme binanın tamamının bedelini isterse çıkarmak çok zor
sadece on€un hakkını karşılayıp aradan çıkarabili rmiyiz onu merak ediyoruz,
baba evi kalsın istiyoruz. yada itiraz hakkımız var mı ,varsa ne şekilde itiraz edebilir.

şimdiden teşekür ederim..

Merhaba yıldızdunya.
ben hukukçu değilim.Ticari ilimlerde okurken temel hukuk okumuştum.Ayrıca dedemin evi mahkeme yolu ile satıldığından biraz da işin işine girdim idi.
Şunu söyleyebilirim bu duruma getirmiyecektiniz.Mirasçılardan biri sorun çıkarıyorsa anlaşarak satmanız sizin için daha hayırlı idi.Hala da bu şansınız var.

Anlaşın ,veraset ilamı çıkarmadınız ise çıkarın.Veraset ilamına göre düşen payı ödeyin veya rayiç bedel üzerinden satın.
Hatırladığım kadarı ile buna '' izale-i şuyu davası deniyor.
Mirasçılardan birinin açık artırma ya katılarak en yüksek teklifi vererek alma hakkı var.ama evin tamamının üzerinden olması lazım

Ayrıca açık artırmaya katılanların bankaya önceden teminat yatırması lazım diye hatırlıyorum.
Şimdi gelelim işin pratiğine;
Bu işin mafyaları var.Açık artırma günü orada belirirler.Evin fiatının en alt düzeye inmesini
beklerler.Vurur alırlar.Anladığım kadarı ile ev müstakil bir ev.Mütaahitler de oraya dolar.

p://www.hukuki.net/showthread.php?70747-Miras-kalan-ta%FE%FDnmaz%FDn-al%FDm-hakk%FD
Bu siteyi incele ,bütün miras hakkı ile ilgili yazılanları bilgilenmek için oku.
Ama ACİLEN avukat tutun.sizin halledebileceğiniz iş değil.En azından evin değerine itiraz edebilir. Hakim mirasçılara öncelik hakkı vermeyebilirmiş.

Sonuç :mutlaka davacı ile anlaşarak satın.
davaya avukatınız girmez ise evin değerinin çok altında satılacağından çok zor durumlarda
kalırsınız.İnşallah sonuç iyi biter.

Üst Alt