Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı sürücü belgemi Monoküler sürücü belgesine dönüştürmek istiyorum..?

kenan17

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Degerli üstatlar 22 yasındayım ve tek gözum görmuyor digeri sapasaglam (monoküler)
2006'da b ehlıyetı aldım. Saglık kuruluna gönderıldım ve bana saglam raporunu bakmadan verdıler. Bellı pek bellı olmuyor dıye anlamadı bende sölemedım acıkcası belkı suc ama ne yapayım ehlıyet almak ıstıyordum herneyse..
şimdi sizlerden yardım beklıyorum ben ehlıyetımı monoküler cevırmek ıstıyorum ve rahat araba kullanmak istiyorum. Bunun ıcın ne yapamam gerekıyor?
Emnıyet bana sen bı gözun görmedıgı halde ehlıyet almıssın bu ıptal der ve ceza verebılır mı
ve ehlıyet alamazmıyım yoksa rapor alıp tekrar gitsem ne olur

benı bılgılendırırsenız sevınırım lutfen

Monoküler sürücü olabileceğinixe dair rapor alın ve trafik müdürlüğüne gidip gerekli değişikliğin yapılmasını isteyin. Hiö bir sorun yaşamadan sürücü belgenize "monoküler" ibaresini ekleyeceklerdir.

Monoküler sürücü olduğunuzda şimdikinden tek farkı, her yıl bir defa sağlık raporu çıkartmak zorunda kalmaktır: http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-heyet-raporu-olmasi-sart-mi.html#post437426
Onun dışında her şey B sınıfı gibi...

cevapladıgınız ve benı bılgılendırdıgınız ıcın cok tesekkur ederım yanlız ben bunu kursa basvurdum durumu ıza ettım aynı sekılde bır kısı daha bu sorunla emnıyete gıtmıs ve ehlıyetını elınden almıslar ve baska bı ehlıyette vermemısler bole bı sorun olurmu olursa böle kalması daha ıyı onun ıcın terettut edıyorum

Efsanedir... Kimlerin sürücü olacabileceği Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelikle düzenlenir ve orada monoküler sürücülere dair çok net ibareler bulunur. Kimse bu hakkınızı elinizden alamaz.

Ayrıca, gece sürüş kısıtlaması ve cama monoküler olunduğunu gösteren etiket yapıştırma zorunluluğu da Danıştay kararıyla iptal edildi: http://www.engelliler.biz/forum/oze...amlarinda-stikirlar-olmazsa-cezasi-nedir.html

bi forumda aynen su bılgıler mevcut
ayni dertten bende muzdaribim. konu hakkinda emniyet gene mudurlugune mail yoluyla konuyu danistim. gelen cevapta ehliyet aldiktan sonra gecirilen kaza veya neyse durumu belgeleyen bir rapor ile basvurulmasi halinde ehliyetin degistirilebilecegini belirttiler. yani bu durumu kaza raporu vb.. bir seyle belgelemek gerekiyormus.

ama bu durumun belgelenememesi durumunda ne yapilacagi, tekrar sinava girilmesi sorunu cozermi merak ediyorum acikcasi

konuhakkinda bilgisi veya deneyimi olan varsa paylasirsa sevinirim

Yok böyle bir şey... Kimse sormaz ya, sorarlarsa, "monoküler olduğumu yeni fark ettim" dersiniz. Sonuçta hukuki bir hakkınızı kullanıyorsunuz.

yeni farkettim diyemem cunku askerlıkde bunu paylastım ve askerden muafım. ayrıca askerıyenın verdıgı raporda monoküler yazıyor.bırdesaglık raporumda özurlu raporum var bende emın olmak ıstıyorum ve emnıyete nerden maıl yoluyla ulasabılırım size gercekten cok tesekkur ederım benımle ılgılendıgınız ıcın

Yeni fark ettiğiniz şey bir gözünüzün görmemesi değil, Monoküler sürücü belgesi almanız gerektiği...

BİMER'e yazarsanız, onlar emniyet genel müdürlüğü'ne aktarırlar ve oradan yanıt gelir size.

anladım cok tesekkur ederım allah razı olsun

ben de monokülerim. sağ gözüm protez ve benim 1993 te aldığım E sınıfı ehliyetimi verdim 2007 de çıkan yasa ile eski ehliyetimi verdim ve bana B sınıfı ehliyetle değiştittirdim ve şu anda onu kullanıyorum

SELAMLAR

Üst Alt