Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetimin olması %40 raporla elde ettiğim haklara zarar verir mi?

memet_78

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim sağ bacağımda (sağ alt exremitede ) polio sekelim var, 2005 yılında %40 rapor alıp özürlü kadrosu ile kpss ile kamu kurumunda göreve başladım,
bir kaç yıl sonrasında H sınıfı ehliyeti almak istemediğim için normal B sınıf ehliyet aldım (doktorda pek muayene etmedi). bu B sınıf ehliyet almam ileride işim ve almış olduğum %40 raporu etkiler mi?
yani ehliyetimi iptal ederler mi? yada işim ile ilgili bir sıkıntı yaşar mıyım.

konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

Aslında iş ve ehliyet farklı şeyler, birbirini etkilemesi mantıklı gelmiyor ama burası Türkiye.
Ama Allah korusun bir kazaya karıştınız veya polis kontrolünde polis veya kazanın diğer tarafı bir baktı ki ehliyetiniz B ama siz engellisiniz. O zaman niyeti bozuk olan birisi başınıza dert açabilir gibime geliyor. B

en şahsen sizin durumunuzda olsam hiç rahat olmazdım. Hele bahtsız bedeviyi çölde kutup ayısı kovalarmış tarzı bir hayatım varken hiç direksiyona elimi sürmem, arabaya bile binmezdim. (İnşaallah sizi korkutmamışımdır.)

ama anlamadıgım diğer nokta kimi engelli arkadaşlar ehliyet almak istedikleri zaman bir türlü H ehliyeti alamıyorlar,yada H ehliyeti alsalar bile vergi indiriminden faydalanamıyorlar çok tuhf bir ülkee,ya engellisindir ya degilsindir...engelli olarak verilen %40 rapor bir çok yerde geçerli değil..örnegin vergi indiriminde..v.ss hem azizim iyi korkuttun beniii:))valla öylede bir şansızım kii sorma gitsin,bahtsız bedviyim desem yeridir:))))

%40 raporun var ve kamuda engelli statüsünde çalışıyorsun.ama B sınıfı ehliyetinde var.ALLAHc.c göstermesin ehliyetinle ilgili bir sorun yaşadığında direkt suçlu sen olursun. hem neden almıyorsun H sınıfı ehliyet.zaten H sınıfı ehliyer ötv'siz,mtv'siz araba imkanı demek.herhalde B sınıfı ehliyet alan biri H sınıfı ehliyet haydi haydi alır.

peki türkiyede %40 raporu olup kamuda engelli statsünde çalışıp sonrada B sınıfı ehliyet almak yasakmıdır?yani %40 raporu olan herkes H sınıfı ehliyet almak zorundamıdır,

Her engelli engel derecesine göre H sınıfı sürücü belgesi alır..
Şimdi size bir örnek vereyim ben %80 ila%101 arası işitme engelliyim,işitme cihazı kullanıyorum ve H sınıfı sürücü belgem var ve istediğim aracı ticari olmamak kaydı ile kullanabiliyorum 3 ayna ve arka camda stikırlar olmak kaydı ile..
Şimdi aynı işitme sorunu yaşayan ama engelli olan bir kardeşimiz %50 oranında işitme kaybı mevcut diyelim oda engelli ama B sınıfı sürücü belgesine sahip
yani ehliyetinizin keyfini sürünüz...

Üst Alt