Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirmemi ilkokul mezunu olduğum için kabul etmediler?

KÜREKÇİ

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
değerli arkadaşlarl

Benim B sınıfı belgem vardı sol ağağım ampütasyon olmadan önce.
üç gündür hastanede uğraşıyorum araç alır raporu için.Dün heyete girdim.Bana ilk önce H sınıfı ehliyet alır raporu vereceyiz dediler.
ondan sonra araç alır raporu verecyiz yeniden dediler.
H sınıfı alır raporu aldım emniyet müdürlüyüne gittim B sınıfı sürücü belgemi Hsınıfı sürücü belgesine çevirmek için aldığım yanıt yeniden
sürücü kursuna gidip çıkarıcaksın dedi.
Sürücü kursuna gittim ilk okul mezunusun veremeyiz dediler.
Ne yapıcağımı şaşırdım bu işin peşini bırakağımmı yoksa başka bi yol varmı
Blgisi olan arkadaşlardan yardım.herkese saygılar

Değerli arkadaşlar size yazdığım ilk okul mezunu H sınıfı ehliyet için aynısını dün Trafik tescil müdürlüyüne mail attım. şimdi geldi
mailime size aynen yazıyorum.

B sınıfı sürücü belgenizi sağlık sorunlarınız sebebiyle H sınıfına çevirmek için sürücü kurslarına müracaat etmeniz gerekmektedir, ayrıca H sınıfı için ilkokul mezunu olma şartı bulunmamadadır.
Bilgilerinize.

Trafik yönetmeliği'nin konuyu düzenleyen 76. maddesi maaalesef ilkokul mezunu olma şartını getirmiş: "F, G ve H Sınıfı Sürücü Belgesi alacak olanların ilkokulu, diğerlerinin en az ortaokulu veya 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş bulunmaları" mecburidir.

Ama, sizin varolan bir B sınıfı sürücü belgeniz var zaten. Nasıl ki bu mecburiyet getirilmeden önce B sınıfı sürücü belgesi olup yaşamı boyunca bunu kullanacaklar için "ver ehliyetini geri" denmiyorsa, bence size de denmemeli!
Yerinizde olsam, "b'yi h'ye çevirme işlemi için ilkokul mezunu olmak mecburi" diye emniyetten bir yazı alır ve onu idare mahkemesine dava konusu yapardım.

Yeni ehliyet alacaklar için tamam, ama zaten ehliyeti olanlar için bu mecburiyet dayatılamaz.

bendede b sınıfı ehliyet var ama ben ogustos ayı içinde gittim hastaneden rapor aldım direksiyon sınavına girdim ve hak kazandım bana hiç birşey demediler çok tuhaf bir ülkede yasıyoruz anlamıs degilim bak alıpta napıcan hem h sınıfını baskası kullanamıyor ben hak kazandım ama b sınıfını kullanıcam yeni düzenleme olana kadar

mustafa sana aldıgım sürücü kursunun telini verim al sor 0262 311 25 62 demiroglu sürücü kursu bakarsın bura verir şansını dene derim

H sınıfı sürücü belgesi için rendevu

B sürücü belgemi sürücü kursuna giderek H sınıfını kazandım belgelerim hazır trafik tescil müdürlüyüden bir türlü dolu olduğundan internetten rendevu alınmıyor H sürücü belge çıkaranlarda rendevu alıyrormu telefonlara cevap vermiyorlar.

Randevu almadan gidin. Giderken ilgili genelgenin çıktısını yanınıza almanız kafi:

ENGELLİLERE YÖNELİK GÜVENLİK HİZMETLERİ
İçişleri Bakanlığının 03.01.2011 tarih ve B.05.1.EGM.0.11.45209 sayılı 2011/1 no’lu genelgesi

"2.İDARİ İŞLEMLER NEDENİYLE POLİS BİRİMLERİNE GELEN ENGELLİLERE YÖNELİK HUSUSLAR
Sürücü belgesi veya pasaport almak ile araç tescil işlemi yapmak veya parmak izi vermek gibi idari işlemleri nedeniyle polis birimlerine gelen engelli vatandaşlarımıza öncelik tanınacak, bu vatandaşlarımızın işlemlerinin gecikmeksizin sonuçlandırılmasına ağırlık verilecektir.
Buna ilişkin olarak yetkili amirlerce gerekli düzenlemeler yapılarak, yeterli sayıda personel görevlendirilecektir."​

Üst Alt