Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirip sonunda arabamı aldım.

labsener

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Evet arkadaşlar en sonunda otomatik vites astramı aldım.
Yaklaşık 5 aydır uğraşlarımın ödülünü almaktan çok mutluyum. aracımı aldıktan sonra buraya yaşadığım olayları yazacağıma kendime söz vermiştim :). burda yazan bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara çok teşekkürler.

şimdi gelelim 5 aylık zorlu maratonu anlatmaya. illerin ismini farklı vreceğim. daha sonra sorun çıkmasın diye:).
benim yaklaşık 15 yıllık b sınıfı ehliyetim vardı. 2000 model astra mı yenisiyle değiştirmek isteyince h sınıfı ehliyet alırsam ötv den faydalanacağımı öğrendim. sol alt ekstremitede problemim olduğu için geçen yıl çıkan genelgeden faydalanacağımı öğrenince rapor alma işine giriştim.
memur olarak çalıştığım hastaneye "otomatik vitesli araç kullanır h sınıfı ehliyet alır" yazan bir rapor almak için müracat ettim. ilk müracatımda 2010 mayısta çıkan genelgeyi bilmeyen ortpedistler yüzünden hüsranla sonuçlandı. genelgeyi göstermeme rağmen biz bu şekilde rapor veremeyiz dediler.
neyse 1 a sonra ikinci müracatımı yaptım tabi elimde genelgeyle birlikte fizik tedavicileri ve ortopedistlerin yanına gittim. bu sefer başarılı oldum. raporumu aldım "otomatik vitesli araç kullanır h sınıfı ehliyet alır" diye:)
tabi bende o gün bittim o kadar dr. dan çık diğer dr. gir.rontgende onlarca filimden sonra aldığım o kadar ışından sonra evin yolunu zor buldum:(raporda 3-4 günüm geçti.raporu aldıktan sonra otomobillere bakmaya başladım ve raporda bir problem olup olamdığını öğrenmek için vergi dairesinin ötv bölümüne gittim. aldığım raporla ötv siz araç alabileceğimi söylediler. ama öncelikle ehliyetimi değiştirmem gerekiyordu tabii. bu arada bir de tayin istemiştim tayinimde balıkkesire çıktı. şubat sonu gibi balıkkesire geldik.
ehliyeti burdan alırım diye burdaki sürücü kurslarına başvurdum.burdaki kurslar raporu kabul etmediler. raporu hangi ilden aldıysan o ildeki sürücü kurslarına müracat etmen gerekiyormuş, bunu emniyet istiyormuş. burdan tekrar rapor alma cesaretini gösteremedim o zorlukları görünce bende geldiğim ilden ehliyetimi alırım dedim. aydında bir sürücü kursuna tüm belgelerimi kargoyla gönderdim. b sınıfı ehliyetimi h sınıfına dönüştüreceğim için sadece direksiyon sınavına gireceğimi söylediler.
2 hafta sonra sınav için çağırdılar. otomatik vitesli araçla girmem gereken sınava düz vitesli araçla girdim. otomatik vitesli araçları olmadığı için düz vites kullanıp sınavı geçtim.:)
10 gün sonra belgelerimi emniyete vermek için aydına tekrar gittim. b sınıfı ehliyetimi verip h sınıfı ehliyetimi aldım. bu arada kursa 250 tl, emniyete 151 tl verdim. hastanenin verdiği 2 rapordan 1 tanesini emniyete vermiş oldum. elimde kalan raporun noter onaylı aslı gibi 3 fotokopisini çıkardım daha gerekir diye.
elimde kalan raporla balıkkesirde vergi dairesinde ötv bölümüne gittim raporda bir eksik olup olmadığını bir de onlara sordum. ordaki memurlar raporda bir eksik veya bir problem olmadığını ötv siz araç alabileceğimi söylediler. ben de hemen opel bayisini gidip işlemleri başlattım.
sonra haber geldi. rapor geçmiyormuş diye. vergi dairesine gittim. ötv deki memur müdür yardımcısıyla görşmemi söyledi. müdür yardımcısı raporumun geçersiz olduğunu ötv siz araç alabilmem için sol ayağımın olmaması gerektiğini söyledi. bende genelgeyi söyledim. bildiğini söyledi. ama hiç bişi bildiğide yoktu cahilin. raporuma inan mıyorsan muayene etmesini, yoksa müdüre çıkacağımı söyledim.
neyse orda 10-15 dakikalık tartışmadan sonra raporumu zorla kabul ettirdim. bayiye gittik tabi o gün işler yetişmedi. arabayı almak bi sonraki güne kaldı. ertesi gün bayiden telefon açtılar arabanızı alabilirsiniz diye. plaka işlerini takipçilerle anlaşmışlar. takipçiler plakayı çıkartılar. tabi oda o kadar kolay olmadı:) takipçi ogün bana telefon açtı abi senin iş olmuyor diye. raporun aslını emniyet istiyor diye.r aporun 1 tanesi ehliyete, 1 tanesi ötv ye bayi verdim. bende noter onaylıları kalmıştı. bende onlarla emniyete gittim. ordaki yine bilgisiz bir polis arkadaş "çok büyük yanlışlık olmuş. maliye yanlış yapmış" dedi.
aha dedim son daikada tüm emeklerim boşa gidiyor. "senin araçta tertibat olması gerek. tertibatsız olamaz"dedi polis. ben aracın otomatik vites olduğunu raporumda "otomatik vitesli araç kullanır" yazıyor dememe rağmen polis olmaz öyle saçma şey deyip bi yerlere telefon açmaya gitti.
tabi ordaki arkadaşa mayıs 2010 da çıkan genelgeyi söyleme rağmen beni dinlemeden gitti. yarım saat sonra gelerek "tamam yeni bir genelge çıkmış sol alt ekstremite problemi olanların otomatik vitesli araç kullanabileceğini" söyledi. o an bende büyük bir rahatlama tabi:) ve sonunda arabamın işi bitmiş oldu:).

araç alırken bayilerlede pazarlık yapmayı unutmayın. bayiler sanki ötv yi indirimini kendileri yapıyorlarmış gibi bizden çok büyük kar yapıyorlar. benim aldığım astra clasic3 liste fiyatı 43500, ötvsiz fiyatı 31750.
bayiler bu fiyatı vermiyorlar. bize 33000-34000 fiyat çekiyorlar. sanki ötv indirimini kendileri yapıyorlarmış gibi havaya giren firmalar gördüm:) neyse ben pazarlıkla aracımı 30500 aldım.

yaşadığım, aklıma gelen herşeyi yazmaya çalıştım.en çok cahil memurlara laf anlatmak insanı yoruyor ve yıpratıyor. bu cahiller hastaneden başalayıp vergi dairesinde devam edip emniyette son buldu:)
burdan yazdıklarımla başka arkadaşlara yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.herkese kolay gelsin arkadaşlar...

benim de sol ayakta problem var bende rapor almak için uğraşıyorum ama bi aydır hastanede geziniyordum dun bi ust hastaneye sevk ettiler bude demek oluyorki bi ay daha gezinecem hastanede.

Buzdan hakem hastaneye mi sevk ettiler ?

Bende bugün şişli etfal hastanesinden sadece "salt otomatik vitesli + ötv indirimli araç alabilir" raporu aldım . Ancak hem üst hemde alt ekstremitede ortopedik olarak sorun var. Rapora sol alt ve sağ alt ekstremite diye ayrı ayrı yazdırdım yani sol alt tanı olarak yer alıyor. Sizce şansım ne. İstanbulda engelli aracı alımı çok olduğundan inş burada sizin yaşadığınız cahil cühela memur sorununu yaşamam.

arkadaşlar sizin anlattığın süreç gerçekten doğru ben daha başlamadan yıldırdılar neyse bir soru aracı başkalarıda kullanabiliyormu bununla ilgili bilgisi olan varmı malum hanımlarda araç kullanıyor teşekkürler hepimize ALLAH kolaylık versin

sayın labsener,

tebrik ederim.hayırlı olsun.

aynı mücadeleyi bende vermekteyim.herkes bir hava.laf anlatana kadar alnımın derisi çatlıyor.

omerkervanci;

değerli arkadaşım vergi muafiyetli alınan araçları sadece sahibi kullanır zaten ruhsattada yazar aracı sahibinden başkası kullanamaz diye ama özür oranı fazla olan kişiler örn felçliler felan bir yakınına vekalet veriyor yakını kullanabiliyor

benımde sol alt extremıte polıo sekelı %40 raporum var ve b ehlıyetımı alalı 1 yıl oldu o zaman o zamanlarda sol ayaktan rahatsızlıgı olanlara otv siz arac verılmıyordu ama sımdı verılılıyor dıyede ehlıyetımı degıstırıp degıstırmemem konusunda kararsızım cok sorun cıkarırlarmı.

Ruhsatta ruhsat sahibinden başkası kullanamaz yazdığı için benden başkasıda kullanamıyor.ayrıca dün tekrar maliyeye gittim.mtv yi düşmemişler.internette mtv gözüküyordu.dün maliyeye ruhsatla raporumu tekrar götürdüm.bugün artık mtv den düştü.en kolayı dün yaptığım işlemler oldu:) en sonunda son noktayı da koymuş oldum:) herkese kolay gelsin...

Hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin
Bende iki ay uğraştım prosüdürlerle uğraştırmaktan sanki zevk alıyorlar işi bilmeyen işgüzar o kadar çokki ya doktor kıllık yapıyor ya vergi dairesi ya trafik bayağı bi engelli koşu atla atla bitmiyor.sıkıntı yaşayan arkadaşlar lütfen hemen pes etmeyin sonuna kadar işin peşine düşün. buradaki arkadaşların yaşadıkları ve paylaştıkları bilgiler çok önemli onların sayesinde çok şey öğreniyoruz başta yönetici BÜLENT BEY şahsım adına hepsine çok teşekkür ediyorum onların sayesinde verdikleri bilgiler doğrultusunda bizim için zor olan şeyler kolaylaşıyor.

labsener sabrınız ve kararlılığınız sonucunu almışsınız

benim sol ekstremite parmakları ampüte ama sadece o değil üst ekstremite ye ait el parmaklarından bazıları'da ampüte ve sağ alt ekstremite parmaklar da ampüte ve %58 raporlu "Salt otomatik vitesli ve ötv indirimli araç alabilir" raporum var. Sizce bu raporla ötv indirimli salt otomatik vitesli aracı problemsiz alabilirmiyim?

slm öncelikle arabanız hayırlı ols darısı bizlere bir sey soracaktım biz hangi araçları alabiliyoruz cadyy dublo geçerli mi grz kib

hayırlı olsun bende aynı süreçden geçdim gerçekten işi bilmeyene denk geldin mi çok vakit kaybı oluyor benim ehliyette otomatik vites araç kullanabilir yazmıyor yazdırmaya çalışdım aslında da rapor olmadan yazmıyorlar hastanede önce h ehliyeti al sonra otomatik vites raporunu verelim diyor bende yazdırmadım ehliyetin parasını verip alacam sonra rapor çıkarıp bi daha ehliyet harcı verip ehliyet değiştirecekmişim çok saçma geldi bırakıverdim

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin gülü güle bin.

Benim de sol kolum yok 23 senedir H ehliyet için uğraştım desem yalan olmaz bir ay oldu raporu alalı şimdi ehliyetimi alıcam inşallah ama ne çektim anlatsam çoook uzun olacak ama doktorların ve polislerin ENGELLİ deyince anladıkler ENGEL çıkarmak sanırım. Kanunları Yazanlar la Uygulayanlar farklı.

hayırlı uğurlu olsun arkadaş aynı sorun bende de var ilerde b ehliyet h ehliyete çevircem bakalım bizim başımıza ne gelcek...

bu raporu ankara da hangi hastaneden alabiliriz.daha önce ankara dan almış olan var mı?sizin kadar uğraşmayalım ,yasayı öğrettiğiniz hastanaye doktora yönlenirin bizleri.

Üst Alt