Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetimi h sınıfına çevirerek ötv-mtv istisnalı araç almak istiyorum..?

• Konbuyu başlatan umutsuz13
  • Başlangıç tarihi
U

umutsuz13

arkadaşlar öncelikle hepinize allah'tan şifa diliyorum ve lafı uzatmadan siz değerli arkadaşlara sorum olucak.
omurilik felçliyim

1) önce ben bı sınıfı ehliyetim h sınıfına cevirecem bunun için yapmam gereken şeyler nelerdir.
2) araç alırken ötv mtv bandrol v.s ödememek için ne yapmam gerekiyor..
3) alacağım araç fiyatı 30.000 tl mtv siz ötv siz kaça gelir.

şimdiden vereceğniz bilgiler için teşekkür ederim saygılarımla...

sayın umutsuz

1-h sınıfı sürücü olur raporu alacaksın teşekküllü devlet hastanesinden sürücü kursuna gidip sadece direksiyon sınavına gireceksin
2-araç alırken sıfır araç galeri evrakları hallediyor ama %90 raporun yoksa bu haklardan yararlanamıyorsun %90 düşük alırsan ortabedik özürlü olman
gerekir raporda terdibatlı araç kullanabilir yazması lazım.

merhaba umutsuz arkadasım gecmış olsun bende omurılık felclısıyım benımde kaza gecırmeden once b sınıfı ehlıyetım vardı durumumuz aynı .1 once saglık kurulu raporu alacaksın .%90 ve uzerı olursa ıyı olur benım %95 raporum baskent hastanesınde aldım .ayrıca rapor alırken soyle belırtsınler h sınıfı ehlıyet alabılır ve ozel donanımlı arac kullanabılır dıye.2 yıne bır rapor gerekıyor baska bır hastane veya ozel polıklınıkler var sadece h sınıfı ehlıyet alabılır dıye.sana zaten ıkıncı rapor lazım olacak bu raporla 4 resımle beraber bıde b sunıfı mevcut ehlıyetınle beraber emnıyete gıdeceksın ve bunları verıp h sınıfı ehlıyet alacaksın aynı gun verırler .bakın benım yazdıgım yolu takıp et ben herangı bır surucu kursuna gıtmeden bu yolla h sınıfı ehlıyetımı emnıyetten aldım .sonra alacagın arac bayıne gıdeceksın orda hastaneden aldıgın saglık kurulu raporu ısterler ve h sınıfı ehlıyet lazım gerısını bayı halleder onlar araca takılacak aparat takanıda cagırırlar sana su gun gel aracı al derler bıner surersın inşallah hayırlı olsun şımdıden.

bır yıl oldu 2010 yılı agustos ayında onceden b sınıfı ehlıyet olursa zaten surucusun yanı trafık kurallarını ve arac kullanmayı bılıyorsun herkes bu anlattıgım yolla h sınıfı ehlıyet alamaz .wv jetta aldım 1.6 motor dızel araba guzel dogus oto da bır bak ıstersen sende begenırsın ötv demışsın bırde ötv%35 cıvarı eksik fıyatla alırsın hatta yenı alacaksın sen kdv yıde gerı alırsın buda %52 fılan ucuz alırsın yanı jetta fıyatı 65 bın sana 32.5 bın e gelır .

paşam arkadaşım eski ehliyet resim ve raporla emniyete gittiğinde sana sürücü kursuna git demedimi kimse bende 2010 da B sınıfın H ye çevirdim bana sürücü kursunu zorunlu tuttular

ya ben şunu merak ediyorum kdv olayı nasıl oluyor mahkeme yoluylamı hallediliyor bu kdv ayrıyeten birde elden kumanda sistemiyle arac kullanan arkadaşlar bu tür bi deneyimim olmadıgı için soruyorum bir yerde vites değiştirirken dğer tarafdan gaz fren yapmak zor olmuyor mu bilgisi olan arkadaşlar cvb için şimdiden tşk ler.

yaşar cıgım ben ankara emnıyet sarayına gıttım orda aldım 2010 yılında kımse surucu kursuna gıt demedıler eskı ehlıyetımı b sınıfını aldılar h sınıfı ehlıyet verdıler 1 satt ıcınde hemde .

Arkadaşlar ben şunu merak ediyorum kdv olayı nasıl oluyor mahkeme yoluylamı hallediliyor bu kdv ayrıyeten birde elden kumanda sistemiyle arac kullanan arkadaşlar bu tür bi deneyimim olmadıgı için soruyorum bir yerde vites değiştirirken dğer tarafdan gaz fren yapmak zor olmuyor mu bilgisi olan arkadaşlar cvb için şimdiden Teşekkürler ler.

alacagın arac otomotik vıtes olacak yoksa suremezsın bır elınle aparatı tutacaksın bır elınlede dıreksıyon tutacaksın aparat one dogru fren gerıye dogru gaz gorevı yapar vıtes hateket etmeden once fren yapıp takarsın ılerıye veya gerıye baska vıtesle işin olmaz otomotık veya trıptronık vıtes arac alacaksın ben trıptronık vıteslı arac aldım .

arkadaşlar ikinci bir hastaneden rapor almaya gerek yok. ben bu pazar direksiyon sınavına girdim ve ikinci bir rapor almadım bir kaç surucu kursu ile görüşmüştüm onlar istemişti ama şuanki surucu kursu istememişti. bu para tuzağı surucu kursların. illa rapor almanızda diretirlerse gidin kendiniz alın surucu kursuna aldırtmayın. 20 tl rapor ücretine 50 tl istiyorlar.

OMurilik felçliler otomatik vitesli araçlara gaz-fren elle kumanda donanımı taktırırlar. Böylece araç kullanırken vitesle felan işleri olmaz... Bir el direksiyonda, bir el gaz-fren donanımında olur...

Bülent bey bilginiz için şk ler ama kafamıza bişey daha takılı şimdi ben heyet raporu alıcam h sınıf ehliyet alabilmem için heyet raporunda % kaç rapor almam gerekiyor ötv istisnasınan yararlanmak için ayrıyeten h sınıfı ehliyetini ben alıp aracıda kenim kullanıcam ya anlyacagınız kafamız allak bullak oldu ne zor işmiş bunlar bi akıl verirseniz sevinirim

sayın umutsuz13 %90 raporun yoksa bu haklardan yararlanamıyorsun %90 düşük alırsan ortabedik özürlü olman
gerekir raporda terdibatlı araç kullanabilir yazması lazım.

Rapordaki oranın senin açından hiç bir önemi yok. Çünkü sen H sınıfı sürücü belgen ile özel donanıma sahip araç kullanacaksın.

Ve tabii ki aracını vergi avantajı ile satın alabileceksin.

Üst Alt