Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B Sınıfı ehliyetimi, H sınıfı ehliyete çevirmek için gerekli şartlar nelerdir?

deathlord

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;

Sol ayaktan engelliyim daha öncesinde ÖTV'den yararlanamadığımızdan dolayı B sınıfı ehliyet aldım. Kanunun değişmesiyle birlikte sol ayaktan engelli olanlar otomatik vites kullanabilir imkanı sağlanmış oldu. Kanunu inceledim fakat sizlerinde bilgisini almak istiyorum. Ehliyetimi H sınıfı ehliyete çevirmek için neler yapmam gerekli bilgilerinizi rica ederim.

sizinle aynı durumdayım. b sınıfı ehliyeti h'ye çevirmek için bir ehliyet kurusuna yazılıp, sadece direksiyon sınavına girmek. sonrasında da kurstan sertifikanızı alıp gerekli diğer belgelerle emniyete gitmek.

ben sınava geçen hafta girdim, bu haftasonu da sertifikamı alacağım.

teşekkür ederim, şöle birsey var kursa gitmeden önce hastaneden h sınıfı ehliyet alabilir raporumu almak lazım, yoksa kurs bizi yönlendiriyormu sağlık raporu için bu arada hayırlı olsun ;)

kurs da bir yere yönlendirdi ama 16 aralık 2010 tarihinde yayınlanan yeni oranlara göre hastaneden gidip önce rapor almıştım.

bu arada ankarada iseniz etlik sürücü kursundan aldım, 200+45 tlye mâloldu. ama b'yi h'ye çevirmek için emniyette 270 tl gibi bir para harcamak lazımmış.

Bu arada, raporda hem sol ayağınızdan sakatlığınızın olduğu tanı olarak belirtilmeli hem de "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" diye ibare olmalı.

Böyle olursa araç alımında da sürüşte de sorun yaşanmaz...

Teşekkür ederim Bülent Bey hersey anlasılır ve açık, ama mantıklı düşününce şöyle birsey aklıma geliyor, araçta herhangi bir özel tertibat olmadıgı için benden başka diğer herkeste bu araçı kullanabilir ve bende otomatik olan bütün araçları kullanabilirim, doğrumudur.

bülent beyin söylediği ibareler sağlık raporunuzda varsa siz bütün otomatik/tiptironik vitesli araçları kulalnabilirsiniz. ama bir allahın kulu sizin aracınızın direksiyonuna oturamaz.

Bildiğim kadarıyla sadece benim vekalet vereceğim ya da 1. dereceden aile bireylerim kullanabilir yanlış bilmiyorsam böle birşey vardı. Bilgin varmı ? Gökhan.

kesinlikle yok!!! o uygulama sadece özür oranı %90 ve üzerinde olanlarda var. benim oranım %40, aracımın %50'si (medeni kanuna göre) eşime ait ama kullanamıyor.
benim güzel ve salak ülkem :)

Bak bunu bilmiyordum saolsın, kanunda düzeltmeler iyi oldu ama halen bir çok eksiklikler var umarım onlarda ilerleyen zamanlarda düzeltirlir. ;)

Üst Alt