Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyeti H çevirme ve felç olduktan sonra ehliyet alma süresi?

lovest42

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar bu sordukların cevabı forumda var öğleden beri hepsini inceledim ama herkez farklı bişey söylediği için tekrar gündeme gelsin istedim.

yüzde 93 omurilik felçliyim, sadece belden asagım tutmuyor .herhangi bi oturma problemim yok. kollarım saglam ve kuvvetli. ehliyet için hastaneye başvuracagım. b sınıfı ehliyetim mevcut şuan. ne yazdırmalıyım rapora? özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanbilir mi yazdırmalıyım.

Bi de kaza yapalı daha 9 ay oldu 18 ay beklemem mi gerekiyor yani şimdi alamaz mıyım raporu illaki 18 ay beklemek şart mı.

Bi de kaza yapalı daha 9 ay oldu 18 ay beklemem mi gerekiyor yani şimdi alamaz mıyım raporu illaki 18 ay beklemek şart mı.

ya sadece bu sorunun cevabını koca forumda aradım dünden beri 54 sayfa konuları inlecedim ve bulamadım bunun cevabını bilen birisi yokmu ona göre basvuru yapacaz hastaneden öğrenebiliriz ama hastaneye gitmek lazım değilse bu sitenin amacı olmazdı

Sürücü belgesi için öyle bir süre olduğunu sanmıyorum. O süre "bu adam acaba iyileşir mi" düşüncesiyle emeklilik için öne sürülüyor genelde.

Raproı vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip iki nüsha halinde "gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor alacaksın.
Bu raporun bir nüshasıyla sürücü kursuna yazılıp sadece direksiyon sınavına girerek H sınıfı sürücü belgesi almaya hak kazanacaksın (kursla pazarlık etmeyi unutma. Zira sadece direksiyon sınavına gireceksin).
Raporun diğer nüshası ile de özel donanımlı araç satın alıp tescil işlemlerini halledeceksin.

kardeşim ben araştırdım daha bi kaç ay oldu hastaneden h sınıfı ehliyet alabilir ibareli raporu aldıktan sonra direk trafige git sürücü kursuna boşu boşuna para verme vergi dairesine yatırtılacak tutarı yatırdıktan sonra trafige başvur kendin yada bi yakınınla git b sınıfı ehliyetini ver h sınıfı ehliyetini al sürücü kursları konyada 500-600 fiyat verdiler bana benim tahminim kendin takip edersen 200-300 arası hallediliyormuş

Kazım, bu konuda şahsen başvuru yapıp sonuç mu aldın, yoksa "araştırmalarına" dayanarak mı öneride bulunuyorsun?
Zira Emniyet Genel Müdürlüğü'Nün bu konuda görşü çok net:

Soru: B sınıfı sürücü belgesine sahip iken bir sebeple sakatlanan kişi, varolan B sınıfı sürücü belgesini H sınıfı sürücü belgesine dönüştürmek için hangi belgelerle, hangi kuruma başvurmalıdır? Bu işlem için yeniden sürücü kursuna gidilmesine gerek var mıdır?

Cevap: "Sayın Bülent Küçükaslan 30.06.2008 tarihli bilgi edinme başvurunuz incelenmiştir.
B sınıfı sürücü belgenizi H sınıfına dönüştürmek için alacağınız H sınıfı sürücü olur sağlık raporu ile bir sürücü kursuna devam ederek H sınıfı sürücü sertifikası almanız gerekmektedir."

Arkadaslar ilk kaza yaptıgım zamanlarda açmıstım bu konuyu devamını yazmak istedim...

15 gün önce uygun bi devlet hastanesine h sınıfı ehliyet alır özel donanımlı araç kullanabilir raporu almak için basvurdum ve raporumu aldım olumlu sonuclandı.
Bugün ehliyet kursuna yazılıcam yani ALLAH izin verirse 1 ay sonra ehliyeti cebime koyacagım
parapleji hastasiyim belden asagım felç t11 kırıgı mevcut

ilgilenen arkadaslara duyurulur.

Ehliyet için kursla anlaşmıstım direksiyon sınavına girdim 90 puan aldım kazandım ehliyetim çıktı darısı bütün ehliyet alacak arkadasların basına.
Ehliyet için kursa 200 tl + 60 tl sınav ücreti verdim.

Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız günler dilerim.

hayırlı olsun yeni ehliyetin bende b sınıfı ehliyetimi h sınıfına değişdirtim ücretlerde aynı :)
benim ehliyetde özel tertibatlı otomobil kullanır ibaresi var mustafa sende de böylemi yazıyor ?

Üst Alt