Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyet için özel hastaneden alınan rapor geçerli midir?

bigpine

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam

ehliyet almak için sürücü kursuna gittim, sol elimde parmaklarımda fonksiyon kaybı var ancak baş işaret ve 3. parmağımla kavrama yapabiliyorum (işaret ve 3. parmaktada şekil bozukluğu var ),
beni balıkesirde özel bir hastaneye gönderdiler ortopedi doktoru bakdı okudu b+A2 istersen alabilirsın dedi ve b+a2 ehliyet alır ticari araç kullanamaz ibareli rapor verdi.

Bu raporla beraber bende b sınıfı ehliyet için sürücü kursuna kayıt oldum ancak forumlrdan okuduğum kadarıyla ehliyet alırken polislerin sıkıntı çıkardığını öğrendim. Böyle bir durum yaşar mıyım?
polis bana seni devlet hastanesine göndreceğiz dermi? gönderirlerse devletteki doktorlar açıkcası kaneetlerini olumsuz kullanıyorlar.

böyle bir duurmla karşılaşan arkadaşlar varsa görüş ve yorumlarını paylaşabilirler mi

saygılarla en güzel günlere...

Belirleyici olan sürücü yönetmeliği'dir.
c) El eklemleri: Her iki elin baş ve işaret parmaklarının hareketlerinin %75’ten fazla kaybında Ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanı raporu ile F ve H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir. Bundan daha az hareket sınırlılığı yapan el parmaklarında fonksiyonel durumdaki ankiloz ve artrodezlerde ortopedi uzmanı ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu ile A1, A2, B, F, ve H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir. Bir eldeki baş ve işaret parmağı dışındaki iki parmaktaki ankilozlarda C, D, E, G sınıfı dışında sürücü belgesi yine ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarının raporu ile verilebilir.
Buna uygunsa bir sorun olmaz diye umuyorum. Emniyette sürücü yönetmeliği'ne bakmalarını söylersiniz bir terslik olursa...

Üst Alt