Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Az gördüğünü saklamak zorunda kalıyor. Böyle mi olması gerekiyordu... [Yaşam]

wt

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba çok az gören bir arkadaşım var .kendisi gerçekten çok az görüyor bir gözü sıfır diğeri ise yüzde 5 görüyor . sorun şurdaki kendisinin çalıştığı işi gereği özrü bulunmaması gerekiyor fakat kendisi hem işinde çok iyi hemde işini çok seviyor. Sorun şuki istanbul da çalıştığı yerde kimse kendisinin görme engelli oldugunun farkında değil .kendisi de işimden olurum diye kimseye söylemiyor . eşi ve benim dışımda kimse bilnmiyor . bağımsız hareketi o kadar iyiki . yüzde iki lik görmesinide çok iyi kullanıyor . çalıştığı yeri avcunun içi gibi ezberlemiş çok rahat hareket ediyor . tüm samimiyetimle söylüyorum iş yerindekiler olayın o kadar farkında değilki her fırsatta kendisine iki vasıta deiştirerek işe gelmen çok zor oluyor al artık küçük bir araba diyorlarmış hatta araba bile bulan varmış .
Belki hadi canım olur mu sende diyorsanız vallahi durum bu. her gün stress içinde yaşamaktan helak oldu . gelip derdini sürekli bana anlatıyor bende doldum sanırım size anlatayım dedim . Gerçi kimseye bir şey anlatmayacağıma söz verdim ama sanırım size danışmakla sözümden8 çıkmış olmadım

MERHABA WT

ARKADAŞININ İŞYERİNDE BUNU NASIL FARK ETMİYOLAR ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM.ARKADAŞIN İŞYERİNİN İÇİNİ NE KADAR İYİ EZBERLEMİŞ OLURSA OLSUN EN UFAK BİR DEĞİŞİMDE ŞAŞIRACAK VE ZORLUK ÇEKİP BUNU BELLİ EDECEK.MESELA ORYA BIRAKILMIŞ BİR SANDALYE MASADA YERİ DEŞEN BİR TELEFON MASADA UNUTULAN BİR BARDA VS..BU NASIL ŞİMDİYE KADAR OLMADI HAYRET.

BENDE AZ GÖRÜYORUM.BELKİ ARKADAŞINDAN BİRAZ DAHA İYİ DURUMUM.AMA BEN GİRDİĞİM HER ORTAMDA RAHATSIZLIĞIMI SÖYLÜYORUM VE BUDA BENİ RAHATLATIYOR.ÇÜNKÜ YAVAŞ HAREKET ETMEM YADA ORAYA BURAYA ÇARPMAM BU AÇIKLAMAYI YAPMIŞ OLMASAM İNSANLAR TARAFINDAN GARİP KARŞILANIR.

BENCE ARKADAŞIN DURUMUNU İŞYERİNDE AÇIKLAMALI.MADEM İŞİNDE ÇOK BAŞARILI ÖYLEYSE İŞİNİ KAYBETME DİE BİŞİ SÖZ KONUSU OLAMAZ.AÇIKLADIĞI ZAMAN HEM KENDİNİ RAHATLAMIŞ HİSSEDECEK HEMDE STRESTEN KURTULMUŞ OLCAK

BENİM NAÇİZANE TAVSİYEM BUDUR.

İLGİNÇ BİR ŞEY...AMA YANİ DEMKKİ ÇOK AZDA OLSA GÖRÜYO VE SEÇİYOR...SAKLAMASINA GEREK YOK BENCE KENDİNİ KANITLAMIŞ ÇÜNKÜ...BAŞARILAR DİLERİM BU ARKADAŞIMIZA :lol:

yazdıklarınızda tabiki haklısınız . çok az görmesinin tabiki sorun olmaması gerekir . lakin mesele şuki çalıştığı işet değil engelli olmak işe engelli olarak başvurması bile mümkün değil . yani bırakın yüzde yüzü 90ını yüzde 40 bile engelli olmaması gerekir . işe başvururken zamanında kesinlikle en ufak engelli olmaması gerektiği şartı varmış . açıkca yazamıyorum ama gerçekten yaptığı işi çok az gören biri olarak nasıl yapıyor bende anlamıyorum .

wt' Alıntı:
yazdıklarınızda tabiki haklısınız . çok az görmesinin tabiki sorun olmaması gerekir . lakin mesele şuki çalıştığı işet değil engelli olmak işe engelli olarak başvurması bile mümkün değil . yani bırakın yüzde yüzü 90ını yüzde 40 bile engelli olmaması gerekir . işe başvururken zamanında kesinlikle en ufak engelli olmaması gerektiği şartı varmış . açıkca yazamıyorum ama gerçekten yaptığı işi çok az gören biri olarak nasıl yapıyor bende anlamıyorum .

Bu kadar riskli bir iş ise işe alınma esnasında mutlaka rapor istemişlerdir. Eğer raporda sahtecilik yoksa doktorun başı yanar. Boşver demekki arkadaşın işini iyi yapıyor. Devam etsin. Uzuvlarından biri eksik olan insanların diğer hissiyatları gelişiyor. Demek ki arkadaşının gelişen diğer hissiyatı bu açığını kapatacak ölçüde.

Valla arkadaşınızın işi çok zor, bence yapılması gerekn şu, madem işyerinde çalıştığı insanlar buna araba bulacak kadar samimiler söylemesi gerekir ve dediğiniz gibi işinde zorlanmıyorsa bence anlayışla karşılarlar. Belki yine de işine devam edebilir . Bu devirde dürüst çalışan bulmakta zorlanan patronlara bu çok güzel görünecektir bence. Ama yinede siz bilirsiniz ben fikrimi söyledim.

Sevgilerle..

işinde en ufak bir sıkıntısı yok lakin bir gün anlayacaklanıdan çok endişe ediyor. bir arkadaş yazmış bende az görüyürum fakat harektelerim yavaş oldugu için söyledim diye bu arkadaş ın günlük harektelerinden kesinlike anlamınzı mümkün deigl duyu organları çok gelişmiş . inanmıyacaksınız ama 18 yaşında oğlu var o bile farkında değil babasının çok az gördüğünden . baba ne zaman alacağız bir araba deyip duruyormuş o da tabiki işe başlarken rapor istemişler arkadaş da rapor almış tam teşekküllü hastaneden . bir sürü evrak istemişler ama raporu almayı unutmuşlar o da vermemiş bir dahada isteyen olmamış . yani engelli indirimi filan da yok .patronu yok patronu devlet

arkadas memursa korkmasına gerek yokki kadrolu ise keyfine baksın sorun ne?

hocam analtamadım ama neyse önemli değil hayırlısı olsun bazı görevler vardır yüzde yüzü değil yüzde 2 yi bile kabul etmez . saygılar

çok ilginç yaaa.Allah-ü Teala bazı yeteneklerimizi alıo ama başka yetenekler kazanmamızı sağlıo. :wink:

Okadar hassas bir işse kendisi açısından ne gibi bir sorun olur bilmiyorum ama bi şekilde çözümünü bulmalıdır bence 2. si ise %5 görüyordan kastınız sizin tabirinizle herhangi bir doktordan alınmış %5 görme raporu varmı işi riskliyse bence tetbirine kendisi bakmalı bu söyledğin olay sa bana göre imkansız gibi istesede istemesede %5 görmesi olan birisi fark edilir bi şekilde örnek : A da olduğu gibi ama saklamıyorum neysem oyumdur.

raporları hep yüzde yüz sol sıfır sag yüzde 2. ben bu camiayı iyi bilirim başarılı bir çok arkadaş var ama gerçekten bu arkadaş farklı . kendisi ile de uzun uzun konuştuk dün öglen . yakında çok az gördüğünü ve bu işe sadece insanların önyargılı olarak etiketlenmesinden rahatsız oldugu için girdiğini . insaları ön yargılı olarak yapamaz edemez diye dışlamanın doğru olmadığını imkan ve eğitim verildiğinde engelliren de herşeyi yapcbilecğini göstermek için yaptığın söyleyecek kurumundan sorumlu en yetkili kişiye ve bundan kimsenin sorumlu olmadğını belirtecek .
dün akşam kendisi ile uzun yıllardır çalışan çok samimim oldugu bir arkadaşına durumu beraber anlattık. adam kesinlikle inanmadı raporları gösterdik küçük dilini yuttu. böyle bir şey mümkün olamaz deyip durdu .
ve oda bize hak verdi bu durumun bilinse hiç bir şekilde bu birimde çalışamazdın hiç bir şekildede alınmazdın diye . dostalar dün istanbul bizim için bayağı hareketli geçti . sanırım kendisini başka bir kunuma kaydıracaklardır . ama arkadaş gerçekten bayağı rahatladı

Üst Alt