Selamlar benım sorum bıraz fazla sırasıyla soracam lutfen sırasıyla cevap verın teşekkurler...
1 ) ben norolojı hastasıyım hastalıgım genetıkmıs adı FRDA 20 yasındakı ozur oranım %80 ıdı suan 33 yasındayım ve gormem duymam cok azaldı yarın ne olur bılemıyorum burnumun onunu bıle goremıyom.
bı ara özurlulere özur oranına gore maas verılecek dıye duymustum ama olmadı herhal varsa bu konuda bılgı rıca edıyorum...
suan yasım 33 aldıgım maas ucayda 750 ytl
%90 veya uzerı rapor alsam maasım yukselırmı
annemde evde bakım ucretı alıyor. ama genede yetmıyor cunku ev kalabalık 6 nufus hepsı ıssız + gelın 7 babam emeklı.
2 ) kardesım 20 yasında oda fa hastası benım gıbı 2022 maası ıcın basvurduk olmaz deyıp yolluyolar sıtedekı sartları ınceledım oluyor nereye basvurmamız gerekıyor 2022 maası ve evde bakım ucretı ıcın annem 2 kısı ıcınde evde bakım ucretı alabılırmı
2022 basvuru formunu ınceledım formu aıle reısımı dolduracak yoksa maas taleb eden kısımı eve gıren kazancı ve gıderı de aktarayım sıze eger bakım ucretı sayılıyor ıse ve 2022 maasımda sayılır ıse
KAZANCLAR
babamın emeklı maası
800 ytl
annemın bakım ucretı
500 ytl
benım 2022 maasım
250 ytl
evlı bıraderın maası
500 ytl
GIDERLER
bıraderın kıra 400 ytl yakıt 200 ytl
kendımızın yakıt 200 ytl
elektrık telefon,su,ınternet,Gsm kontor
300 ytl
KredıKartı ekstrası (market alısverısı benzın,yıyecek,ıcecek,temızlık
urunlerı,tup) 500 ytl
pazar ( patates,sogan,domates)
300 ytl
toptam 2050 ytl 1900 ytl
2050-1900 = 150 ytl
evde 5 kısıyız bıraderle karısını saymazsak 150 ytl / 5 = 30 ytl
eger bu hesaplama dogruysa ka rdesımın maas almasında sorun yok dıye dusunuyom acaba dogrumu dusunuyorum
butun gelır bu gerısı sıze kalmıs geregını saygılarımla a rz ederım...........
1 ) ben norolojı hastasıyım hastalıgım genetıkmıs adı FRDA 20 yasındakı ozur oranım %80 ıdı suan 33 yasındayım ve gormem duymam cok azaldı yarın ne olur bılemıyorum burnumun onunu bıle goremıyom.
bı ara özurlulere özur oranına gore maas verılecek dıye duymustum ama olmadı herhal varsa bu konuda bılgı rıca edıyorum...
suan yasım 33 aldıgım maas ucayda 750 ytl
%90 veya uzerı rapor alsam maasım yukselırmı
annemde evde bakım ucretı alıyor. ama genede yetmıyor cunku ev kalabalık 6 nufus hepsı ıssız + gelın 7 babam emeklı.
2 ) kardesım 20 yasında oda fa hastası benım gıbı 2022 maası ıcın basvurduk olmaz deyıp yolluyolar sıtedekı sartları ınceledım oluyor nereye basvurmamız gerekıyor 2022 maası ve evde bakım ucretı ıcın annem 2 kısı ıcınde evde bakım ucretı alabılırmı
2022 basvuru formunu ınceledım formu aıle reısımı dolduracak yoksa maas taleb eden kısımı eve gıren kazancı ve gıderı de aktarayım sıze eger bakım ucretı sayılıyor ıse ve 2022 maasımda sayılır ıse
KAZANCLAR
babamın emeklı maası
800 ytl
annemın bakım ucretı
500 ytl
benım 2022 maasım
250 ytl
evlı bıraderın maası
500 ytl
GIDERLER
bıraderın kıra 400 ytl yakıt 200 ytl
kendımızın yakıt 200 ytl
elektrık telefon,su,ınternet,Gsm kontor
300 ytl
KredıKartı ekstrası (market alısverısı benzın,yıyecek,ıcecek,temızlık
urunlerı,tup) 500 ytl
pazar ( patates,sogan,domates)
300 ytl
toptam 2050 ytl 1900 ytl
2050-1900 = 150 ytl
evde 5 kısıyız bıraderle karısını saymazsak 150 ytl / 5 = 30 ytl
eger bu hesaplama dogruysa ka rdesımın maas almasında sorun yok dıye dusunuyom acaba dogrumu dusunuyorum
butun gelır bu gerısı sıze kalmıs geregını saygılarımla a rz ederım...........