Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayak bileğimdeki ileri derece kısıtlılık nedeniyle ÖTV'siz araç alabilir. miyim?

Cagriozbkr36

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Hemofili A nedeniyle %80 sürekli engelli raporum var. Ayrıca sağ ayak bileğimde ileri evre kireçlenme (artroz) mevcut (MR’da grade 4 bulgular var). Bu ortopedik durum nedeniyle sağlık kurulu raporunda “otomatik vites araç kullanması zorunludur” ibaresi yazılırsa,%90 altı engelli olarak ÖTV muafiyetli araç alma şansım olur mu?
Benzer durumdan faydalanan var mı?

"Otomatik vites araç kullanması zorunludur”yazılırsa elbette ÖTV muafiyeti alırsınız,ancak artroz için bir çok tedavi yöntemi var ortopedi bu notu düşeceğini zannetmiyorum.

Tedavi seçeneklerini denediler mi? Olmuyormu?

@Cagriozbkr36,

@OğuzHan112,

Bir çok ortopedi bölümüne gittim bir çoğu en ileri seviyede olduğunu bunun %5 temizleme ama büyük bir ihtimalle bilek dondurma işlemi olacağını söyledi ve açıkçası korktuğum için bıçak altına yatmaktan kaçınıyorum.

@Cagriozbkr36, Kan kardeşim selamlar :) ben de hemofili B hastasıyım. sağ ayak kaça , diz ve bilek de problemim var. il sağlıkdan yeni ehliyetimi 3 gün önce çıkarttırdım. ehliyetim. sol ayağa uyarlanmış gaz pedalı sol ayağa uyarlanmış firen pedalı ve otomatik vites araç kullanabilir kodları içeriyor. eğer sol sağ dirsek omuz ve bileklerinde sorun yoksa il sağlık komisyonuna gir. her iki ayağını kullanamasan da "32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi" kodu ile araç alabilirsin. bu kod ile sağ alin altına uyarlanmmış , gaz ve fren pedalına bağlı bir aparat takılıyor. ( ben 8 yıl kadar kullandım sonra ehliyetim değişti ) tabi araç otomatik vites olmalı.
burada örnek resim var
yani kollarında ciddi sıkıntı yoksa komisyondan sana bu karar çıkabilir.
bu sayede ötv indirimli araç alabilirsin.
Tekrar geçmiş olsun.

@ErdemG, çok geçmiş olsun kan kardeşim 😊 benim sağ ayakta sadece ileri düzeyde kireçlenme var bir aparat konulsun istemiyorum açıkçası sadece ÖTV muafiyeti ile araç alabilirsem çok iyi olur.

@Cagriozbkr36, Maalesef mümkün değil kardeşim. sol ayak olsa mümkün olabilirdi ama sağ ayak olunca mecbur işin içine aparat giriyor. başka türlü izin vermiyorlar. ya sol ayağa uyarlı aparat olur ya da sağ elden gaz firen aparatı olur. :)

@Cagriozbkr36, merhabalar, mesajınızı önceden gördüm işlemlerim sonuçlansın o şekilde size cevap vereyim dedim. Benim her iki ayağımda hareket kısıtlılığı var. Ehliyet yenilemede komisyona sevk ettiler ve komisyon otomatik vites işte kısıtlı kod verdi, özel tertibat gerektirir orda da yazıyordu. Ve ona göre ehliyetim engelli B olarak yenilendi. Ötv için tekrar devlet Hastanesi'ne başvurdum tabi ehliyet komisyonunun kararı onu da teslim ettim evrak kayıda. Mr falan istenildi. Bu gün sonuç e devlete düşmüş özel tertibatli araç kullanması gerekir. Ortopedik olunca rapor oranı önemli değil sadece özel tertibatlı araç kullanması gerekir açıklama kısmında yazılı olması gerek. Öncelik ehliyet işlemleri. Sonra ötv başvurusu.

@Cagriozbkr36, benimde her iki ayak olunca toplamda %10 raporum var komik bir rakam ama uygun görülen bu. Bana önerilen tek tedavi dondurma ameliyatı. Öneriliyor ama öneren doktor yapma da diyor. Yaşım genç olduğu için dayanabildigin kadar dayan şeklinde. Bazı doktorlar direk yapalım diyor ama gerçekten hastasını düşünen çaren bu ama yapma diyor. Geri dönüşü yok ve tamamen ayak bileğin artık işlem görmeyecek. Kilona dikkat et ağırlık açısından, sonra fazla ayakta durma fazla oturma da ortasını kendin ayarlamalısınız. Bol şanslar dilerim. Selametle.

Son düzenleme:
Üst Alt