Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayak Bileği Donuk Olanlar İçin en uygun aparat hangisi?

emrah1986

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 1 yıl önce artrodez ameliyatı oldum.bazı sebeplerden ötürü ayak bileğimi 90 derece duracak şekilde donduramadılar.şu an 4.5 cm özel tabanlıkla ayakkabı giyerek sosyal yaşantımı devam ettirmeye çalışıyorum.
Fakat ayak bileğimde hareket olmadığı için yürürken hem aksıyorum hem de sağlıklı bir insana göre çok çok efor sarfediyorum.Acaba benim durumumla ilgili ayak bileği hareketini kazandıracak, yürürken ayağımı yukarı doğru itecek (tıp kı amörtisör gibi) bir cihaz var mıdır? 4-5 tane ortopedi gezdim bırakın böyle bir aparatı daha dışa basma sorunumu çözemediler.İnternette amörtisörlü ayakkabı hatta tabanlığımın altına yerleştirebileceğim amörtisörleri bile araştırdım ama bana uygun olan bişi bulamadım.Kendi başıma çözemedim.Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerini dört gözle bekliyorum, çok teşekkürler.

öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.sanırım bunda ayak bileğini yukarı kaldırma kabileyti varmış.peki ayakkabının içine önce bu afoyu koyup daha sonra tabanlığı koysam yine aynı özelliğiyle kullanabilir miyim ki? malum kısalık ve dışa basma da var.

Benim kullandığım karbon afonun resmi aşağıda, alt kısmı ayakkabıya sokuluyor, bu şekilde de giyilebilir fakat zamanla ayak altında nasırlaşma olabilir, bunun üstüne ister spor ayakkabının kendi tabanlığını koy, ister piyasada satılan silikon tabanlığı koy, ister sendekini ,hiçbir zararı olmaz, bu model afo ayagı 90 derece tutuyor ,ben memnunum 4-5 senedir kullanıyorum.Sana göruntusu demir gibi gelebilir, farklı hafif yaylanan bir malzeme bu yürürken farkedeceksin.

http://i46.tinypic.com/28cha2u.jpg

http://img2.imageshack.us/img2/2460/1001921.jpg

malesef ayak bileği rijit olanlar için kullanışlı değilmiş.bunun yerine eklemli plastik afoları kullanırsan daha rahat edersin dediler.çok sağolun.

Tabi size öncelikle uygun olması lazım.Fakat ben hastalık döneminde bir cok afo kullandım hepsi hikaye hatta uzunca bir süre kendim yaptığım aparatı kullanmıştım, taki bu karbon afo kullanana kadar.Benim yaptığım aparatın resmi aşağıda cok basit, kalın yapraklı dergiyi bukup plastik bant ve tutkal yardımıyla şekillendiriyorum, sonrasında ust iç kısmına vatka sungeri yapıştırıyorum, en son ustunu bez flaster kalın yara bantı ile sarıyorum, ust yanlardan delerek ayakkabı bagını geciriyorum, bağı sıktığım zaman ayak ucu havada kalıyor, ne burkulma nede takılma oluyor.ayakkabı cekeceği gibi tabana uzanan aparat yok.

http://i45.tinypic.com/2wn7mva.jpg

en iyisini yapmışsınız.imkan olsa ben de kendim yapacağım.2 tane küçük amortisör işimi görürdü :D
hem kısalık hem donukluk hem de dışa basma...hem penaltı hem gol gibi durumum.biri olsa diğeri uymuyor.bu hafta sonu yine derdimizi anlatmaya çalışacağız bakalım.

Bu afo olayı memleketimizde sıkıntılı, biri 2 dunya savaşında birkaç model yapmış hala onları fahiş fiyatlarla millete yediriyorlar.Bu ortapedicilerin ağzı çok laf yapar sakın kafanın yatmadığı şeyı alma, ayagına vurma ,yara yapar, sonrda engelliler evden cıkmıyor derler.Hayırlısı..

Üst Alt