Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avasküler Nekroz hastalığının ilerleme sürecine dair bilgilerinizi paylaşır mısınız?

tripod35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar bana teshıs 1 hafta once kondu. suan da yurumem de sorun yok tek sorunum dız agrısı ve askerde oldugunu varsayıyorum cunku o donemde basladı ve bıranda.
yasım 27 ve 6 aydır bu agrıyı cekıyorum. mr , sıntıgrafı ve rontgen sonuclarına göre kemiğin nekroz oldugu 3. evrede ve çökmüs durumda bulundugunu ogrendım.

Bu hastalıgı gecırmıs yada gecırmekte olan arkadaslara sorum bunun ılerleme surecı nedır tahmını olarak ?
ayrıca protez konusunda dusunmem ve karar vermem gerektıgı soylendı bu konuda beklemelı mıyım yoksa derhal taktırmalı mıyım ?

Cevaplarınız ıcın sımdıden tesekkurler saygılar

Anladığım kadarıyla sorununuz diz eklemiyle ilgili..

Avasküler nekroz, kemiğin kan dolaşımının bozulmasına bağlıdır ve genellikle tedavisi çok zordur. Çeşitli tedavi teknikleri sanıyorum doktorunuz tarafından anlatılmıştır. Bunlar kısmen başarılı olabilir. Ancak kemiğin nekroz (yıkım) hızı genellikle iyileşme hızından fazla olduğu için bir süre sonra nekroz eklemi tamamen bozar ve çalışmaz hale getirir. Bu aşamada protezden başka bir tedavi şansı yoktur.

Protezlerle ilgili sıkıntı bunların belli bir ömrü olmasıdır. Mekanik parça olduğu için bir süre sonra bozulabilir ve değiştirilmesi gerekebilir. Yaşlı hastalarda protez konusunda pek tereddüt edilmez.. Çünkü hastanın yaşam beklentisi içerisinde kaliteli bir hayat sürmelerini sağlar. Genç hastalarda biraz daha temkinli davranmak, mümkünse hastalık seyrini yavaşlatacak önlemlere öncelik vermek daha önemlidir.

Protez ameliyatından önce denenebilecek başka ameliyat teknikleri de mevcuttur.. Bunlar kemik yamaları, kan dokusunun desteklenmesi, kazıma ameliyatlerı gibi yöntemlerdir. Bunlar dışında ilaç, fizyoterapi gibi yöntemler de mevcuttur.

Kişisel fikrimi soracak olursanız, kaçınılmaz olana kadar proteze sıcak bakmanızı önermem. Konunun uzmanı bir ortopedist bularak onun görüşlerini almanızda fayda var. Eğer 60-70 yaşlarında olsaydınız tereddütsüz şekilde protez derdim.. ama siz henüz genç yaş grubundasınız... mümkünse daha koruyucu davranmakta yarar var.

bende avasküler nekroz hastasıyım ankarada gitmediğim doktor kalmdı hepsi ameliyat diyor ne yapmam gerekli

ankaradayım ben de avasküler nekroz hastasıyım

ameliyat zaten son çare ozele gidersen belki hemen yapalım derler ama bence doktorların onerilerini dinle bu hastalıgın alevlenme donemi var.doktorlar zaten bunu uzatabildigi kadar uzatmaya çalışır son olarak olmadı ameliyat Allah yardımcın olsun sıkma canını herşey olacagına varır...

Banada avasküler nekroz teshisi konuldu simdilik bir ilac ve koltuk degnek verdiler 26 yasindayim bende agri yok sadece batma var bazende cok abim giyemiyorum sol bacagimi yukari dogru cekemiyorum hamileligimin 8.ayinda meydana geldi

ben 4 yıldır sol dizimden avasküler nekroz hastasıyım. Düz yolda yürürken bir sıkıntım yok. Merdiven inip çıkarken çok ağrım oluyor. Doktorum aynı zamanda akrabam idi bu yüzden çok daha gerçekçi konuştu. Ameliyat olanların da halinden çok memnun olmadıkarını belirterek benim için son çözüm olacağını söyledi. Maalesef kiloluyum. Doktor kilomumda ağrılarımı arttıran sebeplerden biri olduğunu zayıflamam gerektiğini söyledi. Her sporu da yapmam yasak hastalığımdan ötürü. Doktorum sadece yüzebileceğimi söyledi. Bne de maddi şartları zorlayarak 4 senedir yüzmeye çalışıyorum. Gerçekten de kasların gelişmesiyle merdivenlerden biraz daha rahat inip çıkmaya başladım. En azından bir katı acı çekmeden çıkabiliyorum. Bunun yanında istanbulda ozon tedavisinin işe yaradığını duydum. Ankara da yapan bir yer var mı araşırmaya çalışıyorum.

Benimde esimde var bu rahatsizlik yardimci olabilcek bu konu hakkinda konusmak isteyen yokmu konuda actim ama cvp veren olmadi

Üst Alt