Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz tanısı ile engelli memurun malulen emekliliği..?

osman4066

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
3
@OturanBoğa Hocam selamünaleyküm Ben şu an engeli statüsünde kamuda görev yapmaktayım ismim Osman Yılmaz 4C statüsünde İşe giriş tarihim 19 Mart 2020 malulen emeklilik şartlarında 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün prim şartım tutuyor%53 oranında engelli raporuna sahibim işe giriş tarihinden de Raporum vardı Acaba malulen emekli olabilir miyim rahatsızlığım yüzde 45 oranında atipik psikoz

Ayrıca 12 yıldır tedavi görmekteyim tedavi ile çalışma olanağı veren%45 engelli raporum ve ilaç kullanım raporlarım mevcuttur

@osman4066

atipik psikoz tanısı ile malulen emeklilik için %45 yeterli olmaz, %45 ile malulen emeklilik mümkün değil.
%45 in anlamı "tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen" dir.
Malulen emeklilik içinse "tedavi ile işlevselliği düzelmeyen, çalışma olanağı vermeyen" olması şarttır.

Elinizdeki raporla 16 yıl, 4320 prim günü ile erken emekli olabilirsiniz.

@ucuncubahar, şöyle söyleyeyim yeterli olmaz Evet hastaneye başvurulduğu takdirde Eğer rapor oranı yükselirse diyerek sormak istedim başvuru yapmamdan sıkıntı olur mu diğer şartlarım tutuyor

@ucuncubahar 1800 gün sigorta primi ve 10 yıllık sigortalı süresi tutuyor Ben bu bilgilerle başvuru yapayım hastaneye sevk verildiği andan itibaren geri kalan durumu hastanenin vereceği rapor doğrultusunda neticelendireyim diyorum Sizin görüşünüz önemli benim için

1) benim doktorum zamanında bana psikiyatri hastalarının evde olmalarındansa sosyalleşmeleri açısından çalışmalarını tercih ediyoruz demişti. Engellilerin emekliliklerini zorlaştıran bir süreç yaşıyoruz. Kişisel fikrim olumsuz sonuçlanma ihtimali yüksek.

2) Halihazırda memur maaşı emekli maaşının en az 3 katı. Çalışma hayatı seni çok zorlamıyorsa bırak emekli olmaya çabalamayı mümkünse işini kaybetmemek için çaba göster.

3) Ben üniversitedeydim çalıştığım dönemde, amirlerin daha anlayışlı, çalışma ortamının daha rahat olması nedeniyle kampüsü büyük üniversitelerden birine geçmeni tavsiye edebilirim.

@ucuncubahar, hiç stresini üzerimden atamıyorum herhangi bir tartışma yaşadığım zaman veyahut da bir olumsuzlukla karşılaştığım zaman bu Bende aşırı derecede Stres yapıyor uykusuzluk yapıyor uykusuzluk da benim hastalanmama sebep oluyor ve istirahat almam gerekiyor ilaç iğne bu şekilde devam ediyorum Bunu yürütemediğimden dolayı başvurmak istedim sürekli başkalarının stresini çekiyorum

@OğuzHan112, Oğuzhan Bey merhabalar şu an kamuda 4C statüsünde engelli memur olarak çalışıyorum 1800 gün sigorta primi ve 10 yıllık sigortalılık süresi şartları tutuyor başvuru yaparsam netice alır mıyım%45 oranında Atipik Psikoz tedavi ile çalışma olanağı veren raporum var Hastaneye gönderirlerse Raporum değişme durumunda ona göre Adım atarım diye düşünüyorum Ne dersiniz saygılar selamlar Ayrıca 12 yıldır tedavi görüyorum

devamlı kullandığım İlacım risperidal konsta 25 miligram intramüsküler iğne

Merhabalar...fazlaca soru alıyorum, emeklilik konularına girmek dahil olmak istemiyorum,bununla ilgili diğer arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Organik olan, organik olmayan veya başka türlü sınıflandırılamayan psikoz'lar.

Yeni yönetmelik.
Tedavi ile düzelen %0
Tedavi ile çalışma olanağı veren veya kısmen düzelen %40
Tedavi ile çalışma olanağı vermeyen veya tedavi ile işlevselliği düzelmeyen %80

Bu durumda yeni rapor alırsanız sanırım emeklilik için %80 almanız gerekiyor...kısmen düzelen %40 yeterli olmayacaktır.
@osman4066,

İlaçların psikozla uyumlu.

Osman abim bunu doktorunuza danışırsanız daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz. Malulen emekli olmak istediğinizi belirtirseniz. Oda olur olmaz az çok size bilgi verir. Sağlıklı bilgi orada.

Osman Bey bende kamuda çalışıyorum. %65 f 20. 8 Şizofreni tanım. Bu sorduğunuz olayı çok araştırdım. Engel oranı ile malul oranı aynı şey değil. 10 yıl 1800 %60 malül olmak için hastaneden %80 tedaviye rağmen düzelmeyen raporu alman lazım. Alırsan ve sgk seni emekli ederse kontrol oluyor. Emekliliğinin iptal olma riski de var. Tavsiyem normal emekli ol yatırım yap.

@osman4066 Abicim bu söylenenlere takılma calisaniyorsaniz gidin doktorunuza soyleyin SGK sevk alın islemlere baslayn kimse net birşey bilemez burada,olamazsın derler bir bakmışsın olmuşsun orana takilma,bunu kurul karar veriyor malul der veya demez hastaliginiza gore.Hayirlisi olsun hakkınizda.

@osman4066,

artık malulen emeklilik için SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı (ya da iki tane Orta tanısı) alabilmek şart.

5. Atipik veya başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen

Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Tedaviye rağmen kısmen çalışma olanağı veren

@OturanBoğa, Bülent abi benim %65 kismi bağımlıyken şizofreni sgk daki büro personeline 1800 günden emekli olmayı sordum çok zor ağır olman lazım demişti. Burada kısmen yazıyor. Acaba denesek olur mu ki. Olsa idi personel söylerdi heralde. Sgk uzmanları da bu konuda net cevap vermekten çekiniyorlar.

@Şamil676767 Şizofrenin ağırı hafifi mi olur siz başkasının ağzına bakarak iş yapmayin niyetiniz varsa başvurunuzu yapın

@OturanBoğa,
Hafif yok bu durumda emeklilik nasıl olur atipik olan biri ağır veya orta değerlendirilmek zorundami mutlaka avantaj oluyor degilmi hafif emeklilik yok o zaman

@Şamil676767,

"Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen" düzey şart kardeşim. Aksi halde 1800 primle malulen emeklilik mümkün değil.

Üst Alt