Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik otizmliler askere alınır mı?

wolf123

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
merabalar bana çapa hastanesinde atipik otizm tehşisi konuldu ve rapor verildi bu raporu askeriye gostersem muaf olurmuyum gerçi heyet raporu değil benimki durum bildirim raporu

Son düzenleme:
wolf123

Atipik olduğunda işler biraz muallak olabilir ama, normalde "Yaygın gelişimsel bozukluklar (otizm, Asperger ve benzeri)" muafiyet sağlar.

wolf123

Ertelemedense muafiyet vermeleri daha muhtemeldir. Yeter ki teşhis konulabilsin. Eldeki raporlar vs. doktorların karar vermesi konusunda yardımcı olur ama nihai karar doktorun değerlendirmesi sonucu verilir. (ilk aşamada karar veremezse 6 aylık izleme süreci olabilir, bu da bir yıl erteleme demek)

cevap için saol.

bugun askeriye gitim askeriyedeki memurlar seni sağlam görüyoruz hiç otstik tipin yok hata konuşman düzügün kendini iyi ifade ediyosun diyorlar. ama benim elimde kapı gibi raoprum var gösteriyorum genede inanmadılar hata diyorumki konuşmama bakmayın sosyal insan değilm çevremede hiç arkadaşim yok diyorum ama memurları inandıramadım (sanki zorla askere alacaklar gibi his geliyor içimden. hastaneye sevkimi istedim bana şaşırtmacalı sorular soruyorlar sanki yalan şölüyormuşum gibi şımdi yarın tekrar gidecem ama korkuyorum beni zorla askere alacaklar gibime geliyor (sizce böle bişey yapa bilirlermi bunların böyle hakları varmıdır

Son düzenleme:
wolf123

Oradakiler ne bilsin... Umursama onları sen. Önemli olan durumunu değerlendirebilecek bir psikiyatra muayene olman...

bügün gene gitim bana bazı belgeler verdiler bunları aile hekimine verecem ve oda hastaneye uygundur yazısı yazacak bakalım yarın aile hekimliğine gidecem hayırlısı olur insallah umarım askere almazlar çok korkuyorum

Son düzenleme:
arkadaşlar bugun heyete girdim piskyatri doktor dediki sen hayatını tek başına surdure bilirsin ama askerlik yapacak piskoloji yok ama genede benim karar vermemle olmuyor son kararı heyet verecek dedi bakalım ne olacak işin sonu çarşamba günü heyet toplanacak son kararı orda öğrenecem hayırlısı artık

dün hastaneye gitim odadaki adam ismimi soleyince girdim ve orda 2 dk bekledim sonra heyetin karşısına cıktım kiilom boyum olçüldü sonra heyetin karşisina cıkardılar ve dedilerki senin askerliğe elvelişli olmadığına karar verdik artık askere gitmeyeceksin dediler

Üst Alt