Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ataksi ve bacak zayıflığı..?

lakoste

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
4
merhaba arkadaşlar

sizdede varmı bilmiyorum belden yukarısı nolmal herşey güzel belden aşagısı kalça bacak çok zayıfladı artık çok sırıtıyor aynı durum sizdede varmı varsa paylaşırmısınız lütfen

Aynı şey bendede var omurilik felçli olanlarda hep vardır hareketsizlikten dolayı kemikler küçülüyor kemik erimesi gibi bişey heralde.

Sevgili lakoste, o durum egzersiz yapmadığın sürece normal bişey..

Hareketsizlik kasları eritiyor.. Bende o kadar anormal olmasa da, zaman zaman çoğalıyor.. Egzersizlerimi artırarak eski haline getirmeye çalışıyorum..

Lovest sanırım yanılıosun.kemik küçülmez.kaslarını kemiklerini kaplayan balon düşün.omurulik felçlilerde ordakı balon patladığı için sadece kemiklerin kalır zamanla.yani kaslar öldüğü için kemiklerini derin kaplar.

bence asıl neden kas erimesi. FA kas erimesine neden oluyor. kaslar zayıflıyor. Ancak kemik zayıflaması da mümkün. Çünkü bacaklarımızı da gereği kadar kullanmıyoruz. Ve egzersiz de yapmıyorsak kemiklerin zayıflaması çok olağan bişey. Kemikler için 'işleyen demir pas tutmaz' demek gibi. çünkü kemikler ne kadar kullanılırsa o kadar gelişir.

Arkadaşlar bir çalışma yokmu ,hiçmi umut yok..

Hadi ama lütfen herkes bir olumlu yanıt yazsın enazında bu bana iyi geliyor vs..

Bizimkisi "öksüz hastalıklar"dan.. Az görüldüğü için sırası gelmiyor kolay kolay..:( Egzersizlerini ve vitaminlerini aksatma, derim ben..

öncelikle merhaba ben de friedreich ataksi hastasıyım.kendimde gelişme göremedim de bu hastalığa rağmen düzelen var mı?
benim yürüşümü etkiliyor fa hastaları bana da bilgilerinizden biraz olsun paylaşırmısınız.
ben siteye yeni üye oldum ve nasıl kullanıcağımı bilmiyorum cevap verirseniz sevinirim.

Hoş geldin Sevgili Vişne,:)

Önce forumumuzu bir gez: Sağlık / Friedreich Ataksisi (FA) Aklına takılan bir şey olursa çekinme sor..

Burada da hastalığın özeti gibi bir çalışma var: http://www.engelliler.biz/forum/saglik-friedreich-ataksisi-fa/37126-friedreich-ataksisi-fa-nedir-belirtileri-ve-tedavi-denemeleri.html

Kolay gelsin..:)

:eek: Sorunu cevaplamayı unutmuşum..

Hastalığımız genetik ve tedavisi olmayan bir hastalık. :( Bu hastalıktan olup da iyi olmuş birisi henüz yok! Gelecek için bir şey diyemem..

baben abi benim sağ bacağım yürürken sürekli burkuluyordu artık düşmekten ayağımı kırmaktan korkuyordum
doktora balta liman kemik hastanesine gittim hastalığının ilerlemesi dedi.bide ameliyat deidi ama çok riksli bir ameliyat olcakmış
sandalyede olabilme ihtimalim çok yüksektyi bende olmadım düşsemde yürüyemeyi tercih ettim
ama bu ayak burkulması neden oluyor anlamadım:(

sizce nden olabilir

Üst Alt