Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aslında sonbaharlar güzeldir... [O an]

hecate

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sakarya Üniversitesi Fizik Bölümü öğrencisiydim. Güzel bir sonbahar akşamıydı. Yine her zaman ki Cuma günleri gibi şehirler arası otobüsle İstanbul'a aile evime gelmek için binmiştim ve yeni aldığım kitabı yol boyu okudum Osho'dan Korku.. Ölüm ve ötesiyle ilgili düşünceleri hep ilgimi çekmiştir zaten. Otobüste insanları izledim. Hareketlerini,tavırlarını,amaçlarını. Tek gerçek korkunun ölüm olduğunu düşünüp durdum gelene kadar. Üstelik 1 haftadır sıklıkla gördüğüm rüyanın etkisinde kalmıştım ve otobüste uyuyakaldığım zaman yine aynı şeyi görüp sıçrayarak uyanmıştım.
4 yaşında ki yeğenime araba çarpacakken onu kurtarıp kendim atlıyordum arabanın önüne.. Bir an önce servisten inip yeğenime marketten küçük bir çikolata alıp sevindiricektim onu.. Çünkü gördüğüm sadece bir rüyaydı ve gerçekte onu hala doya doya sevebilirdim. Bu yüzden mutluydum..
Markete doğru yürüyecekken birden aklıma geldi. Saat daha geç değildi akşam 11 civarıydı eve gidip onu da alıp çıkacaktım böylece daha mutlu olacaktı. Yaya yolunda üstelik ışık yanmıştı sağıma soluma baktım, geçecektim ki solumdan hızla yaklaşan bir şey hissettim. Tek hatırladığım yere düşerken gördüğüm arabanın tekeriydi ve sonrası büyük bir karanlık..

Mahalle arasında hızla gelen bir polis arabası bana çarpmış havada takla atıp karşı şeride düşecekken karşı yoldan da bir araç çarpmış..
İlk gittiğim hastane sadece boynumda 2 ve burnumun kırık olduğu söylenmiş. Ama sonra öğrendim ki boynumda 5, omurgamda 5,kaburgamda omuzumda kolumda da kırıklar vardı.
Ambulans şoförü ablam endişeli diye onu itikleyip, hakaret etmiş.
Hastanenin acil doktoru bunu neden buraya getirdiniz yine diye ailemi azarlamış. Yoğun bakıma sokulması gereken hastayı 1 saat içinde evine yolladılar..
Gittiğim her hastane bu adli hava alamayız diye tedaviyi reddetti.Bacağımdaki dikişimi bile kendim aldım :)
Çarpanlara gelince şikayetçi dahi olmayacaktım. Sonuçta kimse kimseyi durduk yere öldürmek istemezdi. Ta ki iki tarafında benden şikayetçi olduğunu duyana kadar :) Suçum her normal insanın günde yüzlerce kez yaptığı şeyi yapmaktı. Bilinçli,kontrollü şekilde karşıdan karşıya geçmek. Üstelik dalga geçer gibi çarpan polis bana napayım abla da simsiyah giyinmiş göremedim dedi :) 6 ayı geçtiği halde haal bir cevap gelmedi mahkemeden ne tuhaf ki :)

Şu an ise risklerden dolayı ameliyat bile olamıyorum. Okul, arkadaşlık, aile, iş, maddi bakımdan hayatım bitti. Ölümün sadece fiziksel olmadığını öğrendim. Bir genç kızın hayatı bitti ve benim gibi belki binlerce insanın..

Eğer bu paranın ve mevkinin sözünün geçtiği dünyada bazı şeyleri değiştirebilseydim bunun başında 'Adalet' olurdu.

Adalet Dünya'da yok maalesef. Yazdıklarınız beni çok etkiledii inşallah daha da iyi olacaksınız.Burada öyle imkansız denilecek hayatlar var ki ya da bu da mı olur dedirten. Ancak herkes bir şekilde hayatını yola koyuyor. Mümkünse öncelik tabiki Sağlığınız da ama bir şekilde okulunuzu dondurmaya bakın ki hakkınız yanmasın. Sağlığınıza kavuştuktan sonra da okulu tamamlarsınız.

Hayallerden ve ideallerden vazgeçmemek lazım...

geçmiş olsun şu an ne durumdasın onu merak ettim hareket kısıtlılığın ne boyutta
dava et hepsini de

Teşekkur ederim ikinizede guzel dilekleriniz için.Yanlış tedavi,daha dogrusu boyunluk yuzunden kendi tabirimle yaklaşık 30-40 derecelik bir yamulma vardi.Saga dogru bakiyordu kafam.Tamamen kopup boyun,boyun o şekilde oturmuş yerine.3 ay sadece yattım hissizlik ve agrilar yuzunden ama sol tarafimdaki uyuşma ve hissizlik günden gune geçti.Omurgada 4-5 cm civari skolyoz olusmustu oda duzeldi.6 ay sonra da kaynadı kemik yamuk bir şekilde boyundaki.Traksiyonla kafama çiviler takilip çekildi ama oda iyi gelmedi.Şuan kafami 1 dk bile tasiyamiyorum ve sol tarafima yarim saatte bir sıklıkla agri giriyor ve tuttuğum şeyleri hissetmiyorum.

Geçmiş olsun,inşallah geçer ve eski sağlığınıza kavuşamasanızda ağrısız yaşam dilerim..
Malesef ülkemizde adalet kalmadı,kendimde trafik kazası geçirdiğim için mahkeme ve adalet süürecini çoooook iyi biliyorum.Size tavsiyem hakem hastaneden engelli raporu alın biran önce..Mahkeme sizi adli tıpa sevk edecek büyük ihtimalle ki adli dosyanızın içine fotokopisini koyun,size her şekilde faydası olacaktır..

Şeyi merak ettim,kaza olduğunda üzerinizde gerçekten siyah elbise mi vardı..?

Evet siyahtı..Karşıdan karşıya geçerken fosforlu,led ışıklı şeyler giymem gerektiğini henüz öğrenememiştim ^^

Geçmiş olsun.Göremedim diye bir mazeret olamaz .Aracın farı var, hız limitini aşmışsa kaza kaçınılmazdır.O zaman siyah arabalar gece trafiğe cıkmasın.
Bazı sürücülerin yayalara hiç saygısı yok bunun akabinde de kulağında volmenle yolun ortasında yürüyen gençlerimiz var.
Beni en çok korkutan su servisi yapan motorbisikletler.

hecate;
Öğrenip öğrenemediğiniz için sormamıştım,iftiramı atıyorlar diye sormuştum..Bana iftiralar atılmıştı..

gönülyarası

Size ithafen demedim yanlış anlamayın öğrenememiştim diye.Polisin saçmalamasına karşıydı :) Kanıtlayabildiniz umarım iftira olduğunu?

faruk34

Haklısınız.Yarım saatte kapınızda saçmalığı var birde çeşitli tüketim firmalarının.Geçen gün yarım saatte yetişebilmek için feci şekilde ölen birinin haberini okudum.Bir insanın canı,sağlığı 20 tl lik pizzadan daha az olabiliyor ne yazık ki.Başına gelmeden kimse olayın ciddiyetini anlamıyor.

hecate;

Evet,Ankara daki Adli tıp kurumundan aldığım raporuma hastaneden aldığım raporlarıma yapılan onca masrafların faturalarına bende oluşan engelime her şeyime itiraz ettiler ve raporlarımı bozdular..İstanbul adli tıp kurumuna sevk etti mahkeme heyeti,korkuyla tereddütle gitmiştim.Bütün incelemelerden geçtim son incelemede pilim bitmiş ve moral kalmamıştı ki pisikolog eşliğinde son muayenem olurken dayanamayıp patladım..Ben torpille rüşvetle hiç bir iş yapmadım fakat vücudumun ne halde olduğunu ve benim ne halde olduğumu görüyorsunuz canlı olarak,karşı taraf beni suçluyor iftira atıyor o kadar engeli yok rüşvetle torpille aldığımı beyan ettiler mahkemede ve mahkemede size gönderdi beni dedim..

Pisikolog ve Doktor o kadar insanlardı ki her kelimemi dinleyip vücudumdaki her bir izin her bir dikişin her bir ameliyatın izlerini ellerinde mezro ile cm cm ölçüp biçtiler ve sen hiç merak etme raporun da sahtelik söz konusu değil ve Ankara dan aldığın raporun üstünde çıktı ve bu raporuda bozamazlar artık dediler o anda gözlerimdeki huzuru mutluluğu sevinci anlatamam...

O yüzden sizede hastaneden iyileşme süreci olmadan vakit kaybetmeden hastaneden rapor alın ve dosyanıza koyun diye uyarıda bulunmak istemiştim...

Çok geçmiş olsun umarım hayatınızda her şey düzelmiş, eski sağlığınıza kavuşmussunuzdur umarım . Allahın adaletine sığınmaktan başka çare yok. Paranın hüküm sürdüğü şu yalancı dünyada bu yaşanılanlara sasırmamak gerek. İnsanlık ölmüş mezara gerek yok gerçekten

Üst Alt