Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aslında İnsan Nasıl Mutlu Olur?

celal1973

Yeni Üye
Konular
462
Reaksiyonlar
0
1
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Aslında İnsan Nasıl Mutlu Olur?[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bu yazıda size üniversite anılarımdan bahsedeceğim. Bu anılardahepimizin alacağı dersler açık olduğu için hayatımı anlattığım kitabımdan aynenkopyalamak istiyorum. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial]Üniversiteyerleştirme sonuçlarının açıklandığı şu günlerde bu yazımız, okuyanlara ışıkolur inşallah. Çünkü Efendimiz SAV “Mümin uyanık olur” buyurur.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial]ALLAH İYİLERLE KARŞILAŞTIRSIN[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Konya Selçuk üniversitesi kampüsü Alaettin Öğrenci Yurdunda ilkhaftasonunda odadaki arkadaşlardan birisi saz çalıyordu. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bu ilk haftasonunda odadakiler kaynaşmıştı. Saz çalan arkadaşınsesi pekçok sanatçıdan güzeldi. Birkaç türkü daha çaldı. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Odadaki diğer arkadaşlar kantine, yemekhaneye falan dağıldılar. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Merhaba gardaş, Ben Ahmet, Adana’lıyım, dedi. Merhaba ben Celȃl, Konya– Ereğli’liyim ama Ankara’da oturuyoruz. Çok güzel saz çalıyorsun, kursa mıgittiniz, dedim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Yok kendim öğrendim, dedi. Hangi bölümde okuyorsun, dedim. İşletme,birinci sınıftayım, dedi. [/FONT][FONT="Arial"](Şuan İş Bankası bölge müdürü)[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]O sırada saz sesini duyan yan odadan biri geldi. Samimimuhabbetiyle içim kaynadı ona. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Egenin tatlı şivesiyle ve güleryüzüyle hepimizi kendine hayranbıraktı. Evet Erkan arkadaşımdı o… Ziraat mühendisliğinde okuyordu. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Pazartesisabah yurttan okula gittim. Yaklaşık 1300 metre, yürüyerek yirmi-yirmibeşdakika idi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Sınıfımızda masum, temiz yüzlü biri vardı. Hani bazı insanlar sizikendine çeker ya, tenefüste yanına gittim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Derin derin sigara içiyordu. Bir derdi olmalıydı. Mahsun ve garipbir hali vardı. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Merhaba ben Celȃl, tanışalım, dedim ve elimi uzattım. Merhaba benMetin, dedi. Evet onunla aynı sınıfta veaynı yurttaydık. Çok iyi dost olduk ve iki sene hiç ayrılmadık. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Konya’da Kampüsteki Alaeddin öğrenci yurdunda iki yıl kaldım. Oradaüç arkadaşla samimi oldum. Biz ayrılmaz dört kişiydik. Ahmet, Celȃl, Erkan,Metin... [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Annemin ve dedemin hep duası vardı; Evlatlarım, Allah sizi hepiyilerle karşılaştırsın. Evet o duakabul olmuştu. Hepsi candan, fedakar arkadaşlardı. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]İlerde anlatacağım ortaya çıkan hastalığım nedeniyle ve şimdikigibi sosyal medyanın olmayışı sebebiyle yıllarca görüşemedik. Hepsi evlendi vedeğişik illerde çalışıyorlar. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Şimdi telefonla ve Whatsapp’tan sıksık birbirimizle görüşüyoruz. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Akşamlarıokuldan yurda dönünce hep birlikte zaman geçirirdik. Çok güzel anılarımız var.Anlatsam bu kitap yetmez. Birkaç anıyı paylaşmak istiyorum. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Çarşıdandört adet kasket şapka almıştık. Yurtta, üçbin kişilik yemekhanede hemenfarkediliyorduk. Her şeyimizi paylaşırdık. Bir defasında hepimizde para bitti. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]O Cumababamı aradım. Parayı ancak pazartesi havale edebilirdi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ohaftasonunu iki simit alıp dörde bölerek geçirmiştik. O simidin tadı hala damağımdadır. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Hayatımın en güzel yıllarıydı. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=5]CANKUŞ FM[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ben meslek lisesini bitirdiğimden elektronik bilgim iyiydi. Yurttabir FM verici yapmıştım. O zamanlar yeni açılan özel radyolar revaçtaydı.Yurtta her odada radyo dinliyorlardı. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bizim FM yayını akşamları birkaç saatti. Yurtta herkes bizidinlemiş. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Erkan arkadaşımızın hem diksiyonu güzeldi. Hem de çok güzelespriler yapardı. Konuşması Manisalı olduğundan ege şivesi idi. Radyomuzunspikeri Erkan’dı. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Yurttaelektrik kullanamazdık. Odalarda prizler yoktu. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Fmvericiyi ve müzikleri çaldığımız walkmen teybi pille çalıştırırdık. Erkananonsu yapardı. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ardındanmikrofonu walkmanin hoparlörüne dayardı. Biz de ses çıkarmadan otururduk. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Fm radyomuzla ilgili anılarımız çoktur. Komik bir anım hatırımageldi: [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]BenAnkara’da liseye giderken akşamları radyo dinlerdim. Beğendiğim bir şarkıçalarken hemen kayıt düğmesine basar, kayıt ederdim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bukasetleri Konya’ya da getirmiştim. Akşam Fm radyomuzda yayın yaparken C-bloktanyani kız yurdundan bekçiye telefon gelmiş. Bekçi bizi tanıyordu. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Odamızageldi, dedi ki: “Kız yurdundan aradılar, Ebru Gündeş’ten bir şarkı istiyorlar.”dedi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Hemenaklıma kaydettiğim kasetler geldi. Kasedi pil harcamamak için kalemle sardırıpayarladık. Erkan anonsu yaptı. Şarkı çalmaya başladı. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Tamyarısına gelmişti ki “Süpeeer Fm” cingılı çaldı. Erkan mikrofonu kaptıhemen; [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“BurasıCankuş Fm, sakın ha! radyonuzun frekansıyla oynamayın” dedi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Odamızdakiarkadaşlarla epey gülmüştük. Kesin radyoyu dinleyenler de gülmüştür. :)[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Erkanbugün ulusal bir radyoda sunuculuk yapsa, çok reyting alacağından şüphem yok.Zira ses tonu da mikrofonik. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=5]ŞEYTANIN VESVESELERİ[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Birdefasında ben Metin’e Ankara’yı gezdirmek için Ankara’ya bize götürdüm. Birsabah kahvaltısında babam Metin’e sordu. Oğlum, sen ayda ne kadar harcıyorsun,dedi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Metin, 150 bin yetiyor İsa amca, dedi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Babam bana döndü; Gördün mü, sen hala ayda 450 bin yetmiyor,diyorsun. Tamam baba, ben sana sonra anlatayım bunu, dedim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]GeceMetin’i salona yatırdıktan sonra babam odama geldi, konuyu sordu, nasıl, diye… [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Baba, Metin’in babası yok, ailenin maddi durumu zayıf. Biz yurttadört samimi dostuz. Ahmet, Erkan ve ben Metin’i okul bitene kadar desteklemeyekarar verdik. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Özellikle ben, Metin’le hem okulda, hem yurtta beraber olduğum içinben ne yersem ona da alıyorum, baba. Hani sen de iyilik yapmayı seversin ya,dedim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Alnımdan öptü, seninle gurur duyuyorum Celȃl’im, dedi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ama o zamanlar içimden gelen sesleri hiç dinlemedim. Mesela şunuçok yaşadım; [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]YemekhanedeMetin’le yemek kuyruğundayız. Metin parası az olduğu için sadece çorba almıştı.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ben isetepsiyi dökerek taşıyacağımdan korktuğum için pahalı da olsa, köfte almıştım.Biliyordum, Metin onunla doymazdı. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]İçimden bir ses, boşver, ona alma, paran azalır, çorba ona yeter,diyordu. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ben ise dinlemiyor ve Metin’e şu teklifi yapıyordum. Sen iki tabakçorba al, bende iki tabak köfte alayım, paylaşalım ortak. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Böylece ben çorba içerdim, Metin’e köfte ısmarlamış olurdum, o dabana çorba… Bunu çok yaptık. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Allah’ın bana iman vermesini gençliğimde yaptığım içten gelereksamimi iyiliklerime bağlıyorum. Bir hadisi şerif okuyunca bunu düşündüm. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bunu Metin’den izinle örnek olayım diye anlattım. Onu çokseviyorum. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"](Metin çok zekiydi. Çalışırken dışardan üniversite bitirdi ve şimdielektronik mühendisi olarak çalışmaya devam ediyor. Şimdi iki çocuğu var, bizesık ziyarete gelirler. )[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]ASLINDA HUZUR NEYDİ[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bir Cumagünü param bitti. Babam maaşını haftaya alacaktı. Metin’in de parası bitmişti. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]O Cuma ikimiz öğleden sonra açlıktan derse girmedik. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Yurda gidip yatalım, akşam Erkan’dan yemek parası alırız, dedik. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Yurdageldiğimizde bir arkadaş bana, Seni anons ettiler, danışmaya çağırdılar, galibabir posta gelmiş, dediler. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Heyecanlandım, acaba Gönül mü gönderdi, diye merak ederek danışmayagittim. Sana posta havalesi ile para gelmiş, PTT’ye uğra al, dediler. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Çoksevindim, ilaç gibi gelecekti. Postanenin kapanmasına daha vardı. Metin’lekampüsten şehre indik. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bir gurbetçi akrabamız Abitler Özdemir İsviçre’den 50 Frankgöndermişti. Nasıl sevindim, anlatamam. Metin’le ilk iş lokantaya gidipetliekmek yemiştik. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Sonra telefonda durumu anneme anlattım. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Sonradan O iyiliksever gurbetçi akrabamız da duymuş, çok mutluolmuş. Ben okuyan öğrenciyi çok severim, demiş. Üniversitede okuyan birçokakraba genci desteklemişti. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ben şimdi bunu babamın yaptığı iyilikleri bağlıyorum. Benortaokulda okurken babamın şunu yaptığını hatırlıyorum mesela. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Üniversitede okuyan bir akraba genç, babasından bir şifreli çantaistiyor ama babası, durumum yok alamam, diyor. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Babam bu olayı bir şekilde duymuş ve o şifreli çantayı aldı ve ozamanlar kargo olmadığı için otobüsle göndermişti. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]O gurbetçi akrabamız daha sonra bana birkaç kez daha paragöndermişti. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[FONT="Arial"]Aslında mutluluk ve huzur nedir biliyor musunuz? Çaresiz bir insanaçare olmaktır.[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Abitler Özdemir enişte 1999’da İsviçre’de öldü ama unutulmadı. Benon yıldır namazlarımda ona dua ederim. Allah ondan razı olsun, rahmet eylesin. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Celalin Penceresinden[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]

Üst Alt