Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asla Umudunuzu Kaybetmeyin

celal1973

Yeni Üye
Konular
462
Reaksiyonlar
0
1
1[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial]Asla Umudunuzu Kaybetmeyin[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Hiçbirzaman ümidinizi yitirmeyin. Size, yapamazsın, başaramazsın denilip moralinizibozsalar bile, asla Ye’se kapılmayın, Görelim Mevlam neyler, Neylerse güzeleyler, deyip Allah’a tevekkül edin. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Zümer suresi 53. Ayetinde Allahü Teala, aslaumutsuz olma, umutsuzluk haramdır, demiştir. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial]‘De ki: Ey nefislerine uyup haddini aşan kullarım! Allah’ınrahmetinden ümit kesmeyin. Allah bütün günahları bağışlar. Çünkü O mutlakGafur’dur, mutlak Rahim’dir. (O çok bağışlayan, çok esirgeyendir) ’ [SIZE=4](Zümer suresi, 53. ayet)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Ankara’danyaz dönemi için Ereğli’ye geldiğimiz ilk günlerde Mayıs 2016’da komşumuz öğretmenBirgül Gökbudak hanımın kızı Seher ve dört kız arkadaşı Celal abilerini ziyaretettiler. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]Seher vearkadaşları Tıp’ta okuyordu. Ereğli’ye gezmeye gelmişlerdi. Engelliler haftasınedeniyle fakirle sohbet etmek istemiş ve ziyaretime gelmişlerdi. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]Keyiflisohbet sırasında onlara; Siz yakında doktor olacaksınız, Size iki yazı okutupbir tavsiyede bulunmak istiyorum, dedim. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]Ben şimdiemekliyim ama 1993’teki hastalığımın teşhisini koyan doktoru dinleseydik, benasla çalışamazdım ve hayattan bezgince evde yatıyor olacaktım, diye ekledim. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]Size hayatımı anlattığım kitaptan, nasıl asla çalışamazsın denilip, Rabbiminnasıl çalışmamı nasip ettiği ile ilgili bölümleri okumanızı isterim, dedim, Seher sesli okudu. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=5]AH DOKTOR HANIM[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Kasım 1993’teydi. Hastaneye yatalı yirmi gün olmuştu. Yapmadıklarıtahlil, test kalmamıştı. Defalarca kan aldılar. Ekg, Emg, Tomografi,.. her şeyiyaptılar. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]İki defaMR (emar) çekildi. O sıralarda elimi arada duvardan destek alarakyürüyebiliyordum.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Bir sabahuyandım. Doktorlar dokuz gibi vizite gelirlerdi. Yine duvardan destekleyürüyerek hastane balkonuna çıktım. Üniversitede yurtta alıştığım illetiyaktım. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Balkondanhastane bahçesindeki koşuşturan insanları seyrederken gözüm daldı. Dumanıüflerken anılar film şeridi gibi geçti. Dahadört ay önce üniversiteyi bitirmiştim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Tüm çocukluğum ve delikanlılığım boyunca hep alay edilirdim: “Sensarhoş musun? , Niye düz yürümüyorsun? Yamuk! İçtin mi sen? , Sallanmasana! Dikdursana bi ya! Dengesiz! vs. … [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Yürürken balkonlardaki insanların bakışlarından çok utanırdım ama,daha bunun bir hastalık olduğunu bile bilmiyordum. Sanki böyle yürümeyi benistiyordum? [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Kendimi bildim bileli, geceleri dökmeden çay taşımanın ve dümdüzyürümenin hayalini kurardım. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Belki bir ilaçla veya iğneyle düzelebilme ihtimali vardır, belkiçok basit bir tedavisi vardır diye düşünürdüm. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ama kimseye derdimi söyleyemedim. İnsanların nasıl düzyürüyebildiklerini çok merak ederdim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Hani doğuştan görme özürlü birisi, görmenin nasıl ve ne demekolduğunu anlayamazmış ya, mesela renkleri, benimki de aynen öyle. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]İşte şimdi beni hastanede inceliyorlardı. Ümitle sonucubekliyordum. Belki de iyileşecektim…” [/FONT][FONT="Arial"]Saatdokuza geliyordu. Tekrar odaya geçtim.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Doktorlargeldi. Bizimle ilgilenen doktorlar, klinik şefine biz hastaların durumuhakkında bilgi verdiler. Her günkü sabah kontrolü bitmişti. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Benodadaki diğer hastalarla sohbete başladım. Konu müzikten açıldı. Ben yurttaOrhan Gencebay’ın şarkılarını çok sevmiştim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Yanımdakihasta ‘Ben Samsun’da yol üstü lokanta işletiyorum. Orhan bey, bana Samsun’a hergelişinde uğrar.’ dediğinde çok sevindim. O hastaya:[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Abi keşkeben de tanışabilsem” dedim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Kahkahalarlaböyle sohbet devam ederken, benimle ilgilenen bayan doktor odaya girincesustuk. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Yanımageldi, içimi bir garip heyecan kapladı. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]‘Celȃl, senin hastalığının ismi Friedreich Ataksisi’ dediğindesözünü kestim.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]‘Nasıl doktor hanım, ney pardon anlayamadım’, dedim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Daha hastalığın adını bile telaffuz edemiyordum.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Bu hastalık dengesiz yürümeyle başlar, sürekli ilerler vetekerlekli sandalyeyle devam eder. Sonunda yatalak duruma gelir” dedi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Nefes almadan dinliyordum ve göz pınarlarım dolmaya başlamıştı.Henüz yirmi yaşında bir gençtim. Hayatın baharındaydım. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Yıllarca hayalini kurduğum düz yürüyebilmek gerçekten hayaledönüşüyordu. Sonra devam etti:[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Celȃl, sen şimdi hastalığının henüz başlangıç dönemindesin. Buhastalığın sebebi bilinmiyor ve maalesef tıbben tedavisi yok.” [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Dişlerimi sıkıyor ve ağlamamak için kendimi zor tutuyordum.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Bugünler senin iyi günlerin. Sen asla çalışamazsın. Yakındatekerlekli sandalyeye düşeceksin ve ilerde yaşarsan yatalak olabilirsin. Özetledurumun böyle.” Dedi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Artık dahafazla kendimi tutamadım ve çocuk gibi hıçkırarak ağlamaya başladım. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]DoktorHanım odadan çıktı. Oda arkadaşları teselli veriyorlardı, ama duymuyordum.Yatağa uzandım. Battaniyeyi üstüme örttüm ve ağlamaya başladım. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Babam,kendimi idare ettiğim için refakatçi olarak kalmıyordu. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Saat onikigibi gelince bakmışki üstüm örtülü. Uyuyorum sanmış. Odadaki diğer hastalarbabama, uyumuyor, ağlıyor deyince üstümdeki battaniyeyi kaldırdı. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Babamı görünce tekrar ağlamaya başladım. Gözlerim ağlamaktan kançanağına dönmüştü. Durumu anlattığımda hemen doktorla görüşmeye gitti. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Gencecik çocuğa birden böyle söylenir mi?” diye münakaşa etmiş. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Doktor Hanımın babama cevabı şu olmuş:[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Ama hastanın kendi durumunu öğrenmeye hakkı var.” [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Babam o zaman alıştırarak söyleseydiniz ya diye doktora epeybağırmış. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Sonunda doktor Hanım odama gelerek bana:[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]- Celȃl senin hastalığının henüz tedavisi yok ama, bak tıp çokhızlı ilerliyor. Yakında bu hastalığa da bir çare, bir ilaç bulunabilir. Herzaman umutlu ol, dedi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Kısmen biraz da olsa rahatlamıştım.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]***[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bazıdoktorlar önyargılı bilgilerle hemen karar veriyorlar. Meşhur şu sözüduymuşsunuzdur; [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Asla bir insanın umudunu kırmayın, belki de sahip olduğu tek şeyumuttur.” [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Allah’ın herkes hakkında mutlaka bir kader planı olduğunuanlayamamış ne yazıkki... [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Her insan özeldir. Cenab-ı Allah, bana çalışabilmem için her sebebihazırlamıştı. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Hastaneden çıktıktan dört ay sonra Nisan 1994’te, tesadüfzannettiğim sebeplerle beni özel şirketteki işime kavuşturdu elhamdülillah. Anlatacağım.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=5] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=5]İNGİLİZCE ÖĞRENMEM BOŞA DEĞİLMİŞ[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]SSK Hastanesi’nden çıktığımda verilen rapor ile babama: “Bu çocukhiç bir iş yapamaz, bakmakla yükümlüsün.” demişlerdi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Babam bunu kabullenemedi. Çünkü üniversite bitirmiştim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]İş ve işçiBulma Kurumu’na başvurduk. Onlar bizi özürlülük raporu almak için bir devlethastanesine gönderdiler. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Buhastaneden %40 özürlüdür ve getir götür işlerde çalışabilir diye raporverdiler. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Çünkümesleğimi dikkate almamışlardı. Ama biz İş ve İşçi Bulma Kurumu’na sadecedevlet kuruluşlarında çalışır diye kaydettirdik. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Birkaçhafta sonra babam beni moral olsun diye Kızılay’a götürdü. Babamın kolundayürürken İş ve işçi Bulma Kurumu’nun önünden geçiyorduk. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Babambana: “İstersen gel, özel şirketlerde de çalışabilirim diye değiştirtelim.”dedi. İçeri girdik. Özel şirketlerde de çalışabiliriz diye kaydımızıdeğiştirtmek istediğimizi söyledik. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Yetkilibize dedi ki “Senin bir mesleğin var mı?” Bende “Elektronik teknikeriyim.”dedim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Tamam” dedi. “Karel diye bir firma var, biz oraya 5-6 özürlü işçigönderdik, birkaç hafta içinde beğenmeyip çıkardılar. Bir de siz gidermisiniz?” dediler.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Verilenadres Çankaya’ydı. Biz ise Sincan’da oturuyorduk. 1989 yılında “Çocuklarbüyüyor” diye gecekondudan Sincan’a apartman dairesine yine kirayataşınmıştık. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Çankayaile arada kırk km vardı. Neyse babamın kolunda otobüsle gittik ÇankayaKarel'e... Orada bir yetkili beni beğendi ve dedi ki “Burası genel müdürlük,fabrika ve arge Sincan'da... YarınSincan’daki fabrikaya gidin görüşün.” [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Kafamdabirsürü soru vardı. Ben artık engelliydim. Zaten oraya engelli kadrosuylagirecektim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Aklımdabeğenilmeyen özürlü işçiler vardı. Ya beni de beğenmezseler, ya birkaç haftaiçinde beni de çıkartırlarsa diye endişe duyuyordum. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Henüzengelli sıfatı ile anılmaya da alışamamıştım. Değişik duygularla Sincan Karel'egittik. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Fabrikamüdürüyle görüştük. Önce bir elektronik bilgisi testi, sonra hastalığımhakkında konuşmalar... [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Görüşme sonunda babam : “Benim oğlum Yükseliş Kolejinde okudu,ingilizcesi de iyidir” dedi. ”Öyle mi?” deyip beni patronla görüştüreceğinisöyledi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]Benim, patron denince yaşlı, göbekli, kibirlibiri gözümde canlandı. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]İçeri girince, otuzlu yaşlarda, zayıf, uzunboylu, gri pantolon ve mavi gömlekli, talebe gibi sade giyimli birini görünceşaşırdım. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]Müdür bey, Yaman Tunaoğlu bey deyiptanıştırdı. Elimi sıkıp oturttu. İngilizce ve elektronik bilgimi test etti. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]Çünkü sonradan öğrendim. Boğaziçi mezunu veABD’de masterını yapmış bir elektronik mühendisiymiş. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"]Bana teknik bir ingilizce kitaptan bir sayfaokutup, tercüme etmemi istedi. Ettim ve sonuçta beni beğendiler, ki yarın sabahgel başla, dediler. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Araştırma-geliştirme (Ar-ge) bölümünde bir mühendis işten ayrılmışve öyle sanıyorum ki benim o işi yapacağımı kanaat etmiş. Ar-ge’de çalışmayabaşladım. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Allah ondan razı olsun. Aslında iki yıllık üniversite bitirmemerağmen bu işi öğrenip tecrübe kazanmam iki yıl sürdü. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Sonradan anladım ki Allah beni seviyordu. Benim kaderimi böyleyazmıştı. İngilizce öğrenmem boşa değildi. Dünyada Allah'ın yaptığı hiç bir işmalayani değildir. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Hem masabaşı güzel bir iş yapıyordum, hem de işyeri evime yedi kmidi. Allah’a binlerce hamdolsun.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]******[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]Evet kızlar işte böyle. Ne olursa olsun, asla hastalarınızın umudunu kırmayın…[/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Asla bir insanın umudunu kırmayın, belki de sahip olduğu tek şeyumuttur.” [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]Müstakbeldoktor kızlar:
Celal abi dersimizi aldık, çok teşekkür ederiz, iyi ki seni tanıdık,
dediler. [/FONT]
[/SIZE]

[FONT="Arial"][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Celalin Penceresinden[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]

Üst Alt