Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf olmak iş bulmak konusunda ayrımcılığa yol açıyor!? [Hukuk]

maxfatih

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Bülent bey antisosyal kişilik bozukluğu b-1,f-17 raporum var askeriyeden verildi. Yanlız işe girişlerde benden askerlikle ilgili evrak istendiğinde askerliğe elverişli değildir raporu alıstır yazısı cıkıyor iş veren bu yazıyı ciddiye alıp bana iş vermiyor
bu durumun hukuki boyutu var mıdır
fiziken bir sorunum yok dava acmak istiyorum işe alınmadığımı nasıl isbatlıya bilirim ciddiye alınabilir miyim amacım tasminat değil sadece benim gibi madur kardeşlerimin sorunlarına öncülük etmek.

Dava dilcekcesine nasıl bir yazı yazmam gerekirki mahkemenin dikkatini cekmeliyim. Bosuna mı uğraşırım. Emekli olmam için calışmam lazım işe alınmadığım için emeklilik benim için bi ruya sanki askerlikteki rapor sivilde neden gecerli değildir sonucta bu ulke vatandaşı değil miyiz ha sivil ha askeriye

bu konuya bi acıklık getirirsen cok memnun olurum 34 yasındayım evliyim gercekten bunalımdayım dayanamıcam son zamanlarımı yaşıyorum

Fatih, askerlikten muaf olduğunu gösteren evrakta neden muaf olduğuna dair bilgi yer alıyor mu?

Anayasa'nın 20. maddesine eklenen ibare (Ek fıkra: 7/5/2010-5982/2 md.): "Herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir. Bu hak; kişinin kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsar. Kişisel veriler, ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebilir. Kişisel verilerin korunmasına ilişkin esas ve usuller kanunla düzenlenir. "

Ben bu ibareye istinaden askerliğe dair "çürük belgesi" verilmesine de belgede muafiyet gerekçesinin belirtilmesine de itiraz edilebileceğini düşünüyorum. Bence bu maddeye istinaden kişilere sadece "askerlikle ilişiği bulunmamaktadır" şeklinde yazı verilmelidir. Askerliği yapana da yapmayana da...

Bu minvalde konu mahkemeye taşınmalı diye düşünüyorum.

Fatih, ne düşünüyorsun bu konuda? Dava açıp konunun öncüsü olabilirsin... Hatta, ilgili derneklerden biri ile iletişime geçip onların hukuki süreci başlatıp izlemesini de sağlayabilirsin.

Benim askerlik şubesinden aldığım belgelde sadece askerliğe elverişli değildir ibaresi vardı. İşitmeden falan bahsetmiyordu.

Üst Alt