Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Askerlik yapmadım, işe girerken bu konuda sorun yaşamaktan çekiniyorum?
biliyorum belki yadırgaya bilirsiniz ama bu benim suçum degil kurtulmaya çalışıyorum ben bir eşcinseldim ve tövbe ettim şimdi 31 yaşındayım ve askere gitmedim muaf oldum ve bunu kimselere diyemiyorum bazı işyerlerinde karşıma çıkıyor dulupta işimden olacam diye çok korkuyorum ne gibi önlemler almam gerek ben de askerlik fobiside var sanırım kısacası bu korkuyla yaşamk istemiyorum yeni bir işe başlayacam ve oradan da terhis belgesi isteyecekler bana lütfen yardım edermisiniz allah razı olsun hepinizden
merhaba.ben okuyunca seni kesinlikle yargılamadım.zaten bunada kimsenin hakkı yok.türkiyede engelli olmak kadar,ben eşcinselim diyebilmekte zor.hatta imkansız.bana göre yapılacak en doğru şey, bu konularda çok iyi olan psikoloğa gidip terapiler alman...
yakın ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür edrim toplumumuz pisikolaga gidene biraz ters bakıyorlar ama gitmeyi ben de istiyorum umarım cesaretimi toplar toplmaz giderim benim tek derdim ben den işyerinden belge isteyince karşılık olarak ne verecegim ama yinede bu denli güzel karşılanmak hoştu sevgiler
bazı özel işyerlerinde sizin bu özel durumunuzdan dolayı askerlikten muaf olduğunuz için sorun çıkartanlar olabilir.eğitim durumunuz uygunsa KPSS ye girip kazanırsanız devlet işiniz olur.o zaman kimse sizi işten çıkaramaz.yada biraz olsun birikiminiz varsa belki başka bir şehirde kendinizi geçindirecek bir iş yeri açabilirsiniz...
psikoloğa gittiğinizi neden söylüyorsunuz ki o zaman.kimse duymadan da bazı şeyler yapılabilir.yeterki güçlü olun.
Arkadaşım seni neden yadırgayalım. Hiç olu mu? Öyle şey… Kesinlikle böyle bir şekilde düşünmemelisin. Belki önyargılı bakış açısıyla seni yadırgayanlar olmuştur. Bunlar seni hiçbir zaman hayatta kopartmasın. Bu konuda kendine olan güvenini asla kaybetmemelisin. Bütün bunlar seni hayattan koparmak yerine mücadele ederek hayata daha sıkı bağlayan olaylar olsun.
Muafiyet belgesinde muafiyet gerekçesi yazılıyor mu? Bilmediğim için soruyorum... Ne bilim, madem eşcinselliğinizi gizlemek gereği hissediyorsunuz, "bir gözüm görmüyor" ya da ne biliim, "bir böbreğim yok" deyin. Olmuyor mu böyle?
Konu dışı:
Spoiler/Ayrıntı İçerik:
1- Arkadaşların eşcinsellik konusunda bu kadar "anlayışlı" olmaları çok şaşırttı beni. Hoşuma gitti Ne diim bilemedim Daha önce linç girişimleri oluyordu forumda! Acaba dedim, "tövbe ettim"le ilgili bi hoşgörü mü, yoksa tamamen insan hakları konusundaki tavır alış, sakat olup dışlanmanın verdiği bir bilinç ve yoldaşlık söylemi mi?
2- Hani kimsenin haddine değil kimin ne olup olmadığı ve haddimi aşıyorsam ne olur hem cevap yazmayın hem de hoş görün beni ama, eşcinsellik kurtulunması gereken veya kurtulunabilen bir şey mi ki? Yani biri ya eşcinseldir ya da değildir. "Hadi ben tövbe ettim, artık eşcinsel değilim" denecek bir şey değildir ki? İnsanın kendi bedeniyle kavgalı olması zordur. Dilerim mutlu olursunuz...
terhıs belgesı alman şartmı askerlık şubesınde askerlıkle ilişkısı yoktur belgesını de aldığın zamanda gecerlı olması lazım dıye duşunuyorum benım bırkac arkadaşlarım o şekıl işe gırdıler işverenlerı sorun cıkarmadılar hala çalişıyorlar eşcınsellık konusuna gelınce bu duyguyu herkonuda olduğu gıbı bunuda zorluklarını yaşayanlar bılır sabırlar dılerım
merhaba bende senın gibi eşcinsel birisiyim benimde askerliğim iptal edildi. hiç korkma eger askerlik şubesinden senden belge isterlerse git askerlik şubene belgeyi alabilirsin kesinlikle belgede senin bir eşcinsel oldugun yazmıyo. çünkü bende senın gibi oldugum için işyerine girince özel bir rahatsızlıgım oldugunu söylüyorum bu yüzden yapamadıgımı söylüyorum gidip askerlik şubesinden belgeyi alıyorum. belgedede askerlikten muaftır yazıyo.kesinlikle eşcinseldir diye yazmıyoo. sakın korkma