Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik için Askeri hastane şart mıdır?

NETBUS

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
arkadaslar , gecende askerlik şubesinden kağıt geldi . Askere çağırıyorlar beni :) . ekim sonuna kadar başvurmam gerekiyomuş şubeye
. Benim sormak istediğim , elimde % 80 işgöremez ağır özürlü ibareli 2022 için aldığım rapor var . genel görünüm itibariylede engelli olduğum belli. Bu durumda beni bulunduğum ildeki devlet hastanesine mi yoksa en yakındaki (başka ilde bu arada) , askeri hastaneye mi sevk ederler?
şubedekiler biz sevk ederiz dediler, ama hasteneye mi yoksa askeri hastaneye mi onu söylemediler? eğer askeri hastaneye yollarlarsa işim zor olur. çünkü başka bir ilde. bizim burda yok . elimdeki 2022 raporumla bulunduğum ilde ki tam teşekküllü devlet hastanesinden askere uygun değildir raporu alamaz mıyım?
şimdiden teşekkürler .

EVET İLLA ASKERİ HASTANE OLACAK
SENİ SEVKEDERLER ZATEN ŞUBEDENDE SÖYLEMİŞLER.ARTIK RAPORU KAÇGÜNDE ALIRSIN HANGİ ASKERİ HASTANEYE SEVK EDILIRSIN BİLEMEM.

bazı durumlarda subendeki askeri dr.larda verebilir sana raporu.gününde git muhayenene çunki çok üst rütbeli subaylar geliyor.inşallah şubeden alirsin.bazı durumlar derken çok agır durumun olması lazım yanliş anlama degilse dogu askeri hastane

saglicakla

Kesinlikle askeri hastane sevki isterler onun için de bazı durumlarda 1 değil 2 hastane raporu öne sürülüyor atıyorum 1. bulunuduğun bölgede iliyin bağlı olduğu askeri hastane diğeri ise o bölgenin en üst askeri hastanesi bu da genellikle ankarada bulunan askeri hastaneler oluyor ama durumun çaık ve net olarak görünüyorsa Tek hastanede verebilir

gezginemlak' Alıntı:
bazı durumlarda subendeki askeri dr.larda verebilir sana raporu.
Evet, arkadaş haklı. Düşük bir ihtimal de olsa göndermeyebiliyorlar.

Giysisiz (iç çamaşırı giyebilirsin :) ) boy resmini çektirip götürmen seni sevk etmelerine engel olabilir. Bunu şubeye sorarsan iyi edersin; çünkü 10 yıl önce yaşadığımı yazıyorrum.

Önden ve yandan çektiğim resimler olmazsa, süründüreceklerdi.

Umarım sevk etmezler.

ya herkesin rahatsızlığı farklı tabiki ama ben geçen yıl yaşadıklarımı ( ekim 2007) dan yola çıkarak yazayım
1-) Şubeden bulunduğum ilin garnizyon komutanlığına sevk edildim
2-) ordan bulunduğum ilin bağlı bulunduğu bölge askeri hastanesine sevk edildim
3-) Bölge hastanesi ankara etimesgut hava hastanesine sevk etti.
4-) Etimesgut ( ankarada) muayene ettikten sonra tekrar bölge hastanesine durumumu belirten bir yazıyla sevk etti burda
5-)bölge hastanemde de heyet e girerek raporumu aldım.

ama herkes aynı rahatsızlıkda değil benim geçen yıl gördüklerimde ( etimesgut ) da kalça çıkıklığı işitme kaybı görme kaybı vs bir çok arkadaşlarla karşılaştık hepsi sevk zinzirinden dert yanıyordu güzel ülkemin her yerinden sevkler vardı burda bir kısmı heyete alındı birkısmı bir üst hastane olan GATA ya sevk edildi bir kısmı da tekrar bölge hastanelerine sevk edildi. ama durmun hakkında %80 iş göremez raporun hangi uzuvundan dolayı onuda belirtseydin sana daha ayrıntılı bilgi çıkardı.
çok zahmetliymiş dersen evet sahte raporların önüne geçilmesi için bu şekilde yapıldığı söyleniyordu.

%80 ortopedik engelliyim . hastalığım osteogenesis imperfekta . iskelet sistemim sağlam değil yani . yürüme güçlüğü çekiyorum . koltuk değnekleri kullanıyorum . ama sanırım bunlarda yeterli değil ve beni de askeri hastaneye sevk edecekler . ne hale geldik , devlet kendi hastanesine güvenmiyor . olan bize oluyor .

bu şartlarda askeri hastaneye yada garnizyona gönderebilrler ama ankaraya da sevk bilmiyorum malum yine bir sahta rapor dalgası basında yer almakta bu şartlarda doktorlarda zan altında kalmak istemiyor tahminim ce

arkadaşlar , askeri hastaneye sevk ettiklerinde yol parasını devlet veriyor mu ? yoksa hepsini kendimiz mi karşılayacağız ?

* askeri hastanede heyete girdiğimizde rapor hemen çıkar mı ? yoksa bi kaç gün beklememiz mi gerek ?

askerlik kanununda yer alıyor bu konu . hastane sevklerinde giderler devlet tarafından ödenir diye .

Ah kardeşim, ödense bile tren felan derken 2-3 ytl verirverirler eline, öyle kalakalırsın :) Çok çok eski yıllara ait bir hesaplama mantıkları var...

evet askeri hastaneye sevk ettiler . benim için zorlu bir hafta olacak . başka bir ile gitmem gerekecek . kalacak yer ve tabiki ulaşım sorunum var . yol paramıda verdiler 28 ytl :? dönüştede bir miktar vereceklermiş.

* askeri hastanede heyet salı ve perşembeymiş . benim işim salı günkü heyette sonuçlanır mı acaba ve raporu ne zaman hazırlayıp bana teslim ederler ?

* heyet günü gidip hemen heyete girebilir miyim yoksa pazartesiden gidip diğer doktorlara görünmem gerekir mi ?

askerlik şubesinden verilen zarfta dahiliye ye sevk diye yazıyor . Bunun anlamı nedir _?

bu süreç hakkında bilgisi olan arkadaşlar sizlere soruyorum

bir günde biteceğini sanmıyorum.ben GATA kadıköyde alamamıştım hemen.en azından rontgen çektirseniz iki gün sonra alabilirsin.
kolay gelsin.

Er olarak askere yazıldıysanız yandınız demektir. Sıra hiç bitmiyor..

Okadar kolay değil salı günü gidip heyete girmek önce tedavi edilirsin
gerekli tathlil varsa yapılır sonra raporun hazırlanır heyet boş sa salı günü gel denilir yok doluysa gün verilir heyete girersin hastanede sana tahliller sonucunda hazırlanan raporun kurula geliş sırasına göre alırlar sonlardaysan bir sonraki güne yani salıysan perşembeye kayar yani demem uzadıkça uzar bu işlemlerde türkiyede hep ekim kasım döneminde başlar ki hep bir yoğunluk olur

1 Salı günü işin bitmez
2 heyet günü gidip hemen heyete giremezsin( çünkü bazı tetkikler isteniyor onlarıda aynı gün halledemezsin)
Öncelikle sana verilen sevkle askeri hastaneye (bugün geçti) p tesi hemen git ulaşım sana ait gittiğinde seni hastaneye yatırırlar o yüzden kalacak yeri düşünme yeme içme de oraya ait tabi yemek için sıraya giriyon ön sıralarda olursan iyi olur hele de sabah kahvaltı için çok daha erkenci olmalısın çünkü kahvaltı için çay kalmayabiliyor sabah aç kalabiliyorsun
P tesi gidince hastaneye yatırılınca seni kaldığın odadan muayene için çağırıyorlar(oda dedımse 5 yıldızlı oda değil artık kaç kişi olursunuz bilmem benim olduğum odada 6 yatak vardı ama yaklaşık 16 kişi falandık her yatakta 2 kişi yatıyordu ve bı kaç kişide yerde battaniye üzerinde yatmıştı. benim yaptığım gibi yapma hastane bahçesi yasak olduğu halde adanalı arkadaşlarla kaçıp kaçıp giderdik birinde yakalandık yedik fırçayı :lol: bu kaçmalar o gün muayene olamamaya sebep oluyordu buda hastanede kalma süreni uzatır)
muayene heyet raporu için yapılıyor muayene olacağın bölümler tahminimce olmazsa olmaz nöroloji bölümü,dahiliye, göz,ortopedi,psikiyatri yani yaklaşık 5-6 dr muayenesinden geçersin duruma göre emg,ekk,röntgen isterler bunları muayene olurken aradan çıkarırsın bunu da Salı günü yaparlar ve bu muayeneler sonucu en erken Perşembe (Salı günü mümkün olacağını sanmıyorum zayıf ihtimal)günü sana biri sende kalacak diğerinide şubeye teslim edilecek şekilde rapor düzenlenir heyete muayene olduğunu gösteren belgelerdir giren o belgeleri incelerler başhekim başkanlığında. lüzüm görülürse senide heyete alırlar yoksa heyete giren sen değilsin raporu öğleden sonra saat 3-3.30 gibi veriyorlar alamazsan bir sonra ki heyet gününe kaldın demektir
Belgede muayene olduğun bölüm dr lerinin muayene sonuçlarıyla ilgili açıklamaları ve durumuna göre alt kısmında askerliğe elverişlidir(askerlik yapabileceğine dair)yada ilgili madde yazarak askerliğe elverişli değildir(askerlik yapamaz halk diliyle çürük) yazar
Not : ben Ankara Gata dan aldım raporu yaklaşık 10 gün sürdü(tahminimce sen perşembeye alırsın gibi geliyor)Gata şuan çok değişmiş çok rahatmış öyle anlatıyorlar
Bana vermemişlerdi bu arada sana yol parası da vermişler bozdur bozdur harca biter mi 28 ytl :shock: birazını da hesap no verimde bana gönder :lol: yok yani harcayaman bitiremen kaybedersin diye diyorum

pazartesi gidicem hastaneye . salı heyete girebileceğim söylendi hastaneyi aradımda . telefondaki görevli salı rapor düzenlenir alırsın dedi ama bilemiyorum . pazartesi hastaneye gidicem ama hastanede kalma gibi bir durumum olamaz . birine ihtiyacım oluyor çünkü ihtiyaclarımı karşılarken . koltuk değnekleriyle zor yürüyen biriyim . benim daha neyimi tetkik edecekler her şey ortada askerliğe uygun değilim fiziksel görünüşüm bunu kanıtlıyor . hastanede yatma olayı olmaz yani benim için imkansız . bana rapor verecek zaten ortopedi doktoru .

* bu hastanede yatma olayını iyi demediniz arkadaşlar . bunu şart koşamazalar . sanmıyoum .

eyvallah arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkürler . en azından nelerle karşılacağım hakkında az çok fikrim oldu . artık hastaneye gidecez ne olursa olacak . bi daha ki hafta içi durumumu burada yazarım . benim durumumda olan başka arkadaşlara yol gösterici olur diye düşünüyorum . o nedenelede ayrıntılı sorular soruyorum . tekrardan sağolun .

Evet oda ihtimal yatma olayı ama çok zor bir ihtimal 2 günden kurtulmak ben 45 gün uğraştım inanması güç ama ne almak istiyorlar nede vaz geçiyorlar sizin durumu düşündüğüm de o kadaer olmasada 7 gün veya 10 günden çıkarsın diye düşünüyorum ama inşallah daha kısa olur bu süre işlemin bitince yazarsın inallah

NETBUS kardeşimizi askere aldılar galiba 2 ay oldu hala yok ortalıklarda

arkadaş birşey soracam askeriyeden aldıgımız elverişli degildir raporunda vucut kaybı oranı yazarmı ?

askeri hastanelerden alınan muaf raporlarında iş gücü kaybı oranı yazmaz.sadece teşhis ,bulgular ve muafsa uygun maddesi yazar.

yaa ben şu an açıköğretim okuyorum direkt askerliğim tecil ettirilmimidir, yoksa gelirmi, gelirse benimde gelmek üzere bildirirmim... ora bura süründürecekler anlaşılan... şu fotoğraf verme olayı nedir abierim?

Arkadaşlar mesajları teker teker okudum.Benimde başımda şu an bir durum var.Fikir verip aydınlatırsanız sevinirim.

Şimdi ben üniversitedeki özürlü memur alımı sınavına girdim ve kazandım.Şimdi benden belge olarak askerlik durum belgesi istediler.Ben tam gününü hatırlamıyorum;ama 2008 yılında askerliğimi myo okurken tecil ettirmiştim.Şimdi ben Pazartesi günü askerlik durum belgesini almaya gideceğim.Hadi durumum tecilli değilse, tekrar tecil ettirmem gerekli ; tecil ettirmek içinse yaşadığım ildeki askeri hastaneye gönderecekler ve orda muayene olacağım.Doktor ayrıntılı bir muayene edipte beni Ankara-Gata'ya gönderirse ben napacam ?

Benim üniversiteye 1 hafta içinde belgeleri vermem gerek... 2 arada bir derede kaldım.

Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar...

Herkese iyi günlerr...

tackle, eğer tecilin halen devam ediyorsa durum belgesi al girişini yaptır. sonra tecili kaldırır heyete girersin. heyet işine girersen uzun sürer. ben çok uğraştım.

talipp;

İşte tecilim devam eder mi bilmiyorum ki?

Bende kas hastasıyım %57 özür raporumda var.Diğer hastalık raporlarımın hepsi var ancak Nöroloji doktoru Gataya sevk etti illa Askeri hastaneden olacakmış testler Devlet böyle istiyormuş.

Üst Alt